Igre
04.05.2018 14:00

Deli z drugimi:

Share

Nintendove konzole z resno varnostno luknjo

Nintendo Switch ogroža varnostna luknja
Nintendo Switch ogroža varnostna luknja

Skoraj vsak dan se srečujemo z varnostnimi luknjami, katere omogočajo nepridipravom dostop do naše naprave ali celo krajo naših osebnih podatkov. Tokrat so na udaru Nintendove Switch konzole. Naprave, katere so grajene na mobilnem procesoru Nvidia Tegra X-1, imajo resno varnostno luknjo. To so nedavno ugotovili varnostni strokovnjaki pri podjetju ReSwitched.

Napaka naj bi ogrozila vse naprave z omenjenim procesorjem. Večino najdemo v Nintendovi konzoli, so pa tudi vgrajeni v Googlove Chromebooke.

Luknja imenovana “Fusée Gelée” omogoča komurkoli, da zažene svoje skripte na procesorju, kar lahko povzroči kritično preobremenjenost, že ko se sistem zažene.

Težava pa je tudi v tem, da to napako ni lahko popraviti, sploh če so naprave v rokah uporabnikov, kateri ne nameščajo in ignorirajo varnostne posodobitve sistema.

Napaka je nastala zaradi napake v programiranju v kodi, katera se zažene ob zagonu sistema – najdena v bootROM. Največja težava v tem pa je tudi, da napako se lahko odpravi še preden zapusti tovarno, vendar po tem je to praktično nemogoče.

Če bi vsak lahko uveljavljal popravke na booROMu, po tem ko je bila naprava odposlana iz tovarne, potem bi lahko vsakdo spreminjal nastavitve, kar bi privedlo tudi do novih varnostnih težav.

Kako bo s tem popravkom in kdaj bo na voljo, bo povedal samo čas.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več