Igre
11.10.2016 15:25

Deli z drugimi:

Share

Od Star Warsa do Nordeusa

Daryl Clewlow, novi art direktor Nordeusa, v Nordeus prinaša večletne izkušnje iz filmske in igričarske industrije.
Daryl Clewlow, novi art direktor Nordeusa, v Nordeus prinaša večletne izkušnje iz filmske in igričarske industrije.
Daryl Clewlow, novi art direktor Nordeusa, v Nordeus prinaša večletne izkušnje iz filmske in igričarske industrije.

V prizadevanju za izboljšanje vizualne kakovosti svojih iger je družba Nordeus okrepila in v svojo ekipo vključila eno od ključnih oseb v tej panogi, Daryla Clewlowa. Ta se je podjetju pridružil iz londonskega igričarskega studia Natural Motion in je zadolžen za ustvarjalni razvoj in rast Nordeusove ekipe artistov.


Clewlow prihaja v Nordeus s trinajstletnimi izkušnjami v razvoju iger za mobilne platforme in konzole, ki jih je pridobil v podjetjih, kot so Free Radical Design, Core Design, Rebellion, Blitz Games in NaturalMotion, kjer je delal v razvoju iger Clumsy Ninja, CSR2 in Dawn of Titans. Ima tudi prepričljive večletne izkušnje v filmski industriji, kjer je delal s posebnimi efekti za nekatere od najpomembnejših filmov v znanstveni fantastiki.


»Pridružil sem se podjetju z željo, da bi podprl nadaljnji razvoj Nordeusovega art tima, tako da lahko skupaj izboljšamo kakovost dizajna v igrah. Ta spretnost je vedno bolj pomembna, saj igričarji pričakujejo isto raven zahtevnosti na vseh platformah in v vseh zvrsteh. To je zelo razburljiv čas za ustvarjalne profesionalce v panogi, ker se meje v mobilnih igrah vedno premikajo, in prav to počnemo tudi v Nordeusu. Veseli me, da sem se priključil podjetju, ki je že doseglo velik uspeh, je pa šele na začetku svoje poti – to je eden od vidikov, zaradi katerega izstopamo.« pravi Daryl Clewlow.


Preden je začel delati v industriji iger, prvih sedem let svoje poklicne poti je Clewlow pridobival izkušnje v filmski industriji, kjer je bil osredotočen na posebne efekte in ob tem delal za številne uspešnice, kot so Krvavo obzorje in prvi del sage Vojna zvezd – Grozeča prikazen. Čeprav ima osupljive izkušnje v industriji iger, pravi, da je prihod v Nordeus novi izziv, ker postaja del podjetja, ki je v kratkem doseglo velik uspeh, ima pa še veliko zmogljivosti za razvoj.


Branko Milutinović, direktor družbe Noredus pravi, da je prihod Daryla Clewlowa rezultat prizadevanj v podjetju, da bi v svojih vrstah imeli najboljše strokovnjake iz industrije:


»Odkar smo pred šestimi leti ustanovili Nordeus, smo si prizadevali, da bi pridobili največje svetovne talente. Daryl je vsekakor eden od njih. On v podjetje prinaša bogate izkušnje, ki jih je pridobival zadnjih 20 let v razvedrilni industriji, kar bo prispevalo napredovanju našega celotnega art tima. Prepričan sem, da bo Daryl skupaj z ekipo eden od pomembnih dejavnikov Nordeusovega uspeha, ko gre za raziskovanje novih možnosti v tem letu in tudi v prihodnje.«


Poleg novih iger, katerih razvoj poteka tako v beograjskem kot v londonskem studiu, Daryl Clewlow bo sodeloval tudi v izbiri novih članov Nordeusovega art tima, glede na to, da v tem poslu obstaja potreba pritegniti največje talente iz vseh umetniških disciplin.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888