Igre
20.06.2018 08:00

Deli z drugimi:

Share

Prihodnost igranja računalniških iger

Vsak dan se srečujemo z novimi in naprednejšimi igrami, katere zahtevajo vedno večjo procesorsko moč, kot tudi moč grafične kartice. Mnogi si novih računalniških komponent ne morejo privoščiti. Kje in kako bomo torej v prihodnosti igrali računalniške igre tudi navadni smrtniki?
Igrajte spletne igre tudi na zastarelih računalnikih
Igrajte spletne igre tudi na zastarelih računalnikih

Trenutno najboljša rešitev, če nimamo denarja, da si privoščimo nove računalnike ali vsaj komponente, kot so razne spominske enote in grafične kartice, je vseeno na voljo rešitev – no, vsaj delno.

Pri podjetju LiquidSky so ugotovili, da uporabniki želijo igrati najnovejše igre, vendar za te nimajo potrebne strojne opreme.

Če ne želimo sami vzeti kredita ali se odpovedati marsičemu, lahko že za 15$ najamemo računalnik v oblaku, na katerega lahko naložimo svoje igre. Tako je. Praktično vsak, tudi tisti, ki nima računalnika in ima zgolj in samo pametni telefon, lahko igra zahtevne računalniške igre.

Torej, kako pravzaprav to vseskupaj deluje? Preprosto! Že za nekaj evrov lahko sami najamemo računalnik v oblaku, kateri ima na voljo vso najnovejšo strojno opremo – predvsem grafične kartice, katere omogočajo zahtevno procesiranje podatkov. Vse kar nam preostane je le to, da imamo dovolj hitro internetno povezavo v splet, ter vsaj osnovno grafično kartico, katera podpira visoko ločljivost.

Za računalnik je praktično to ista obremenitev, kot če bi gledali navaden film v visoki ločljivosti. Vsi ukazi se namreč prenesejo na oddaljen računalnik, kjer se izvedejo. Tako imate praktično svoj igračarski računalnik v oblaku.

Tukaj je potrebno pa še vedeti naslednje. Čeprav vam namenijo kar 200 GB prostora, vzemite to vsekakor z rezervo in imejte naložene zgolj igre. Za to namreč tudi storitev obstaja. Izogibajte se nalaganju osebnih stvari.

Prav tako poskrbite, da imate dovolj hitro internetno povezavo, ter vsaj izpolnjujete osnovne zahteve, kar se tiče strojne opreme. Ob namestitvi bo naložen program to samodejno preveril.

Če bo se takšna storitev obdržala, bo povedal le čas. Kljub temu, pa se bo vedno več in več razvijalo v tej smeri, saj tako omogočijo tudi navadnim smrtnikom, brez velikih finančnih zmožnostih igranje naprednih računalniških iger.

Več -> https://gaming.liquidsky.com/


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,