Igre
22.09.2016 10:22

Deli z drugimi:

Share

Vse kar morate vedeti o novi NBA 2K17

Po tem, ko je NBA 2K16 postala ena najbolj izpopolnjenih športnih video iger, smo se upravičeno bali za prihodnost serije. Pa je NBA 2K17 uspela nadgraditi predhodnico? Za vas smo pripravili nekaj plusov in minusov nove košarkarske poslastice.
Vse kar morate vedeti o novi NBA 2K17
Vse kar morate vedeti o novi NBA 2K17

PLUSI

Hitrejša in bolj gladka igralnost – Eden največjih razlogov za uspeh 2K-ja pred znamko NBA Live je že od nekdaj bila izjemna simetrija in dovršenost “on-court” akcije. NBA 2K17 je naredila še dodaten korak naprej in povečala kvaliteto uporabniške izkušnje. V “broadcast” načinu praktično ni razlike med gledanjem resnične košarkarske tekme in igranjem igre. Dobimo občutek resničnosti, ki nas hitro potegne v dolge ure igranja.

Ogromno novih animacij – Tisto kar dodatno poveča avtentičnost igre, je brez dvoma širok nabor animacij, ki iz vsake situacije naredijo nekaj posebnega. Večina novih animacij izhaja predvsem iz kontaktne igre, kar ne zgolj izboljša igro, temveč dodatno poveča občutek realnosti.

Preigravanja so primerno kompleksna – Za primerjavo lahko povemo, da je ustvarjanje “bolanih” kombinacij preigravanj veliko težje kot pri zadnjih verzijah iger. Vsi bodoči igralci, pripravite se na zapletene kombinacije gumbov – če seveda žellite izpasti “frajerji” pred vašimi kolegi.

Obrambni koncepti in napadalne filozofije pridejo do izraza na polno – Umetna inteligenca poskrbi, da igralci v obrambi hitreje reagirajo na dejanskega soigralca, prav tako pa igralci v napadu zares “pametno” sledijo poteku igre. Razvijalna ekipa igre je med drugim tudi poskrbela za dodatne napadalne strategije, ki pa jih ni nujno uporabljati, da bi vaša ekipa igrala realistično.

“Blacktop” – Še vedno lahko igrate ena na ena, dva na dva itd. obstaja pa tudi nekaj novosti. Ob igranju vas spremlja občinstvo, ki ustvari pravo “ulično” sceno, “Blacktop” pa je med drugim pravo mesto za preizkus novih preigravanj.

“MyPlayer” – NBA 2K17 prinaša daleč najbolj izpopolnjeno “MyPlayer” izkušnjo. Skeniranje obraza (ki je skoraj strašljivo realistično) takoj poskrbi, da boste dobili občutek kot da čisto zares vi igrate v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, nadalje pa dodatne nadgradnje NBA 2K17 poskrbijo za to, da se lahko v celoti vživite v življenje profesionalca – tako na igrišču, kot izven njega.

Vizualna prezentacija in prilagajanje posamezniku – Avdio prezentacija morda res ni popolna, zato pa je vizualni del igre neprekosljiv. NBA 2K17 zgleda kot resničen NBA TV prenos – natančna statistika in atraktivne zanimivosti – razen ene pomanjkljivosti, in sicer “playcall menu” zasede skoraj tretjino ekrana. Spet lahko v samo igro nalagamo slike in tako popolnoma prilagodimo identiteto ekipe, le da je letos dodana globina vizualizacije. Ustvarimo lahko dvorano, drese in logo ter vse skupaj uporabimo pri “MyTeam”, “MyGM” in “MyLeague” igrah.

MINUSI


Suhi igralci zgledajo malo čudno – Kljub temu, da se ustvarjalci trudijo ustvariti karseda najbolj realistične modele igralcov, pri nekoliko bolj suhih igralcih ne uspejo zadeti idealnega razmerja. Recimo Kevin Durant izgleda skorajda podhranjen.

Manko “Draft Mode” v “MyTeam” – Kljub temu, da ni veliko pomanjljivosti igre NBA 2K17, je “Draft Champions mode” v igri Madden morda nakazala, da bi kaj podobnega lahko pričakovali od NBA 2K17, vendar kot kaže ne v letošnji izdaji.

Šov med polčasom bi lahko bil boljši – Ernie, Shaq in Kenny so vredu, vendar se najboljše poteze polčasa generično vrtijo, ko “trio” komentira dogajanje, ki na trenutke nima veze z tekmo. NFL 2K15 je na tem “mikro-področju” postavil visoke standarde, ki pa jih za zdaj še nihče ni uspel dohiteti.

Kje je Kobe? – Legends Edition je bila polna tega neverjetnega košarkarja, vendar se zdi, da v igri NBA 2K17 igra premajhno vlogo. Glede na to, da je letos z upokojitvijo poskrbel za žalost mnogih košarkarskih navdušencev, bi ustvarjalci pri 2K lahko igralcem ponudili nekaj podobnega kot je bil Jordan Challenge leta 2011.

NBA 2K nadaljuje v izjemnem ritmu, saj iz leta v leto postavljajo meje višje in višje. Kot ponavadi je NBA 2K17 več iger združenih v eno, kar pomeni, da lahko vsak (še tako zahteven) igralec najde nekaj zase.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več