Igre
26.08.2019 17:55

Deli z drugimi:

Share

Najtežje pričakovane igre te jeseni

Jesensko sezono bo odprla predelava japonske uspešnice Catherine.
Jesensko sezono bo odprla predelava japonske uspešnice Catherine.

Po krajšem poletnem premoru se igričarska scena s prihodnjim mesecem vrača v polni zagon. Čeprav je letos luč sveta ugledalo že nekaj zares impresivnih naslovov, med katerimi velja izpostaviti predvsem A Plague Tale: Innocence, Devil May Cry 5, Sekiro: Shadows Die Twice in Resident Evil 2, pa v igri za najboljšo igro leta ostaja še nekaj močnih kandidatov.

Catherine: Full Body

Septembrsko sezono bo otvorila predelava nenavadne ljubezenske zgodbe iz dežele vzhajajočega sonca, v kateri se 32-letni Vincent tik pred poroko s svojo dolgoletno partnerko Katherine zaplete z deset let mlajšo Catherine. Ta mu življenje obrne popolnoma na glavo in s tem pahne v niz bizarnih nočnih mor, iz katerih se mora fant izviti, če želi preživeti v resničnem življenju. Neobičajna mešanica družbene simulacije in miselne ploščadarice je po zaslugi odrasle tematike tako pri kritikih kot igralcih leta 2011 naletela na odličen odziv. Različica Full Body pa poleg privlačnejše podobe prinaša tudi lažjo težavnost in še tretjo Katarino, z njo pa nove scenarije ter obilo svežih stopenj.

Datum izida: 3. september (PlayStation 4)


Final Fantasy VIII Remastered

Tretji september bo povsem japonsko obarvan, saj bo poleg Catherine izšla še predelava osmega dela legendarne RPG-jevke iz dežele vzhajajočega sonca. Modernizirana verzija Final Fantasy 8 bo tako poleg visokih ločljivosti vsebovala še vrsto svežih funkcij, ki bodo poskrbele za prijetnejši nostalgični potep.

Datum izida: 3. september (PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)


Blasphemous

Groteskna ploščadarica, ki je na letošnjem sejmu E3 ogromno pozornosti pritegnila s stilskim protagonistom in goro piksalizirane brutalnosti, je nedavno končno dobila uradni datum izida. Ljubitelji zahtevnih gotsko obarvanih retro izkušenj z intezivnimi šefovskimi bitkami bodo tako po Bloodstained: Ritual of the Night hitro dobili še eno ambiciozno “metroidvanio”.

Datum izida: 10. september (PC, PlayStation 4, Xbox One)


eFootball Pro Evolution Soccer 2020

Dandanes si jesen že kar težko predstavljamo brez kupa svežih športnih iger, na vrhu katerega še vedno kraljuje virtualni nogomet – vsaj na naši strani luže. PES, dolgoletni konkurent FIFE, se tokrat vrača z rahlo spremenjenim naslovom, saj z njim Konami želi dodatno popestriti svet e-športa.

Datum izida: 10. september (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Gears 5

Microsoftov paradni konj se vrača z novim poglavjem, ki ga ponovno razvijajo The Coalition, ustvarjalci Gears of War 4. Glavno vlogo te znanstveno-fantastične sage tokrat zavzema Kait Diaz, potomka horde Locust, ki se v družbi prepoznavnih obrazov poda na lov za resnico o svojih koreninah. Poleg napete zgodbe avtorji obljubljajo kopico novih udarnih orožij ter nasprotnikov, intuitivno orodje za izdelavo stopenj in pa svež kooperativni modus Escape, ki ga bo možno igrati preko spleta ali lokalno v zdaj že nepogrešljivem “split-screen” načinu z do tremi soigralci.

Datum izida: 10. september (PC, Xbox One)


GreedFall

Razvojni studio Spiders zagotovo ne spada med najbolj prepoznavna ali uveljavljena imena igričarske scene, vendar je z naslovi Of Orcs and Men, Bound by Flame in The Technomancer dokazal, da ima na zalogi kar nekaj svežih in zanimivih idej za žanr igranja domišljijskih vlog. Za najnovejšo akcijsko RPG-jevko GreedFall poleg dinamične akcije obljubljajo tudi diplomacijo, ki bo eden ključnih elementov te zgodovinsko-fantazijske zgodbe, postavljene na misteriozni otok.

Datum izida: 10. september (PC, PlayStation 4, Xbox One)


Borderlands 3

Uradno razkritje tretjega dela risankaste akcijske RPG uspešnice je na letošnjem festivalu PAX East poskrbelo za val navdušenja, ko je razvojna ekipa Gearbox Software postregla z ekscentričnim video napovednikom. V njem smo dobili vpogled v štiri nove protagoniste, ki se bodo borili tako na prepoznavni Pandori kot drugih planetih. Osrednji del kampanje naj bi z nekaj stranskimi nalogami igralce zaposlil za okoli 35 ur, vse skupaj pa bo možno odigrati solistično ali v družbi. Medtem ko bo spletno večigralstvo na voljo v vseh različicah, bosta izdaji za PlayStation 4 in Xbox One vsebovali tudi tradicionalni lokalni “split-screen”. Upajmo le, da pri tem število sličic na sekundo ne bo utrpelo prehudih padcev.

Datum izida: 13. september (PC, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia)


The Legend of Zelda: Link’s Awakening

Letošnja jesen bo pestra tudi za ljubitelje Nintendovih ekskluziv, saj se na Switch vrača priljubljeni Link s predelavo Game Boy klasike iz leta 1993. Nova različice Link’s Awakening bo ohranila ptičjo perspektivo in ljubitelje Zelde poizkušila navdušiti z “retro-modernim” pristopom.

Datum izida: 20. september (Nintendo Switch)


The Surge 2

Po solidno sprejeti akcijski RPG-jevki The Surge leta 2017 se nemški Deck13 vračajo z drugim delom te tretjeosebne znanstveno-fantastične izkušnje. Enoigralska stvaritev, ki bo vsebovala nekaj večigralskih mehanik, tokrat prinaša izdelavo lastnega karakterja, svežo lokacijo in še bolj dodelan sistem odstreljevanja sovražnikovih okončin, s katerim so ustvarjalci navdušili v izvirniku.

Datum izida: 24. september (PC, PlayStation 4, Xbox One)

FIFA 20

Približno pol meseca po izdaji letošnje različice japonskega tekmeca, bo luč sveta ugledala še sveža FIFA. Ta se letos vrača z nekdaj izredno priljubljenim uličnim nogometom, ki so ga EA Sports prvič predstavili leta 2005 z igro Fifa Street. Poleg boljšega nadzora nad žogo in raznoraznih igralnostnih ter tehničnih izboljšav pa bo FIFA 20 obogatila tudi trenerske vrste, saj se moški zasedbi prvič v seriji pridružujejo tudi trenerke.

Datum izida: 27. september (PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)


Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint

Novo poglavje vojaške serije Ghost Recon bo nekoliko futuristično obarvano, igralce pa za spremembo postavilo v vlogo plena na odročnem otoku v Tihem oceanu. Ubisoft ponovno obljublja pestro enoigralsko in večigralsko izkušnjo, v kateri pa bo tokrat še posebej pomembno vlogo igral nepredvidljiv teren, ki bo lahko igralčev zaveznik ali sovražnik.

Datum izida: 4. oktober (PC, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia)


Call of Duty: Modern Warfare

Četudi je izbira podnaslova letošnjega poglavja Klica dolžnosti poskrbela za nekaj zmede, Infinity Ward obljublja povsem svežo izkušnjo, ki bo prvič vsebovala eno večigralsko komponento za vse platforme. Poleg tega je Activision napovedal ukinitev tradicionalne sezonske prepustnice, katero bo zamenjala kopica brezplačne dodatne vsebine po izidu igre.

Datum izida: 25. oktober (PC, PlayStation 4, Xbox One)


MediEvil

Če vas odlični predelavi klasik Crash Team Racing in Resident Evil 2 nista omrežili, bo šlo morda v tretje rado. Konec oktobra se v posodobljeni izvedbi namreč vrača še kultna akcijska pustolovščina MediEvil, na katero je močno vplival Tim Burton s priljubljeno animiranko The Nightmare Before Christmas.

Datum izida: 25. oktober (PlayStation 4)


The Outer Worlds

Po neuspehu Fallout 76 so ljubitelji akcijskega igranja vlog dobili razlog za veselje, ko so pravi avtorji franšize Fallout in ustvarjalci toplo sprejetega nadaljevanja New Vegas napovedali novo znanstveno-fantastično izkušnjo z naslovom The Outer Worlds. Ta bi sodeč po napovednikih lahko potešila željo po dobri prvoosebni RPG-jevki, medtem ko nestrpno čakamo na Cyberpunk 2077.

Datum izida: 25. oktober (PC, PlayStation 4, Xbox One)


Death Stranding

Skrivnostna akcijska pustolovščina legendarnega japonskega ustvarjalca Hidea Kojime, ki že od prvega napovednika buri vroče razprave med uporabniki družbenih omrežij, bo na voljo že letošnjo jesen. Čeprav naj bi šlo za Sonyjevo ekskluzivo, so zadnje čase vse glasnejše govorice, da bo igra z rahlo zamudo prišla tudi na osebne računalnike. Ljubitelji Normana Reedusa, ki nastopa v vlogi protagonista igre, zagotovo ne bi imeli nič proti.

Datum izida: 8. november (PlayStation 4)


Need For Speed: Heat

Po dveh letih premora se na osebne računalnike in konzole vrača ikonična dirkačina Need For Speed, ki bo z igro Heat obenem obeležila 25 obletnico franšize. Prihajajoče nadaljevanje bo igralce postavilo v fiktivni Palm City, kjer bodo po vzoru “odprtosvetovnih” izkušenj sodelovali v različnih dirkah, tako solistično kot s sotekmovalci preko spleta. Razvojna ekipa Ghost Games, ki se je podpisala pod zadnje tri dele serije, obljublja povratek policijskih pregonov, pester nabor dirkalnikov in nadvse intenzivno igralnost. Če se bo franšiza dejansko tudi vrnila na pota stare slave pa bomo lahko preverili že pred veselim decembrom.
Datum izida: 8. november (PC, PlayStation 4, Xbox One)


Pokemon Sword and Shield

Kljub valu ogorčenja, ki ga je med dolgoletnimi privrženci Pokemonov zaradi nenavadnih odločitev povzročil Junichi Masuda z ekipo Game Freak, Sword and Shield ostaja ena ključnih Nintendovih ekskluziv letos ter prva igra osrednje serije v osmi generaciji franšize Pokemon.

Datum izida: 15. november (Nintendo Switch)


Star Wars Jedi: Fallen Order

Čeprav so EA Games na oboževalce legendarne sage Vojne zvezd z zadnjima dvema igrama Battlefront naredili precej slab vtis, so se stvari za igričarske adaptacije Star Wars obrnile na bolje, ko so razvoj nove igre prepustili ekipi Respawn Entertainment. Avtorji uspešnic Apex Legends in Titanfall tako malo pred izidom novega filma načrtujejo izid razburljive enoigralske tretjeosebne akcijske pustolovščine, ki bo za razliko od Battlefront imela močan poudarek na zgodbi.

Datum izida: 15. november (PC, PlayStation 4, Xbox One)


Shenmue 3

Po že nekajkrat prestavljenem datumu izida naj bi tretji del kultne japonske akcijske avanture, ki je navdahnila franšizo Yakuza, končno ugledal luč sveta v drugi polovici novembra. Za prihajajočim nadaljevanjem ponovno stoji oblikovalec Yu Suzuki, avtor klasik After Burner, Out Run in Virtua Fighter, zato so pričakovanja ogromna.

Datum izida: 19. november (PC, PlayStation 4)


DOOM Eternal

Veliko je bilo že povedanega o prihajajočem nadaljevanju očeta prvoosebnih streljank, ki želi nadgraditi že tako zmagovitno formulo Pogube iz leta 2016. Čakajo nas sveže lokacije, več peklenskih sovražnikov, zajetnejši nabor orožja ter še neviden večigralski način Battlemode. A ker dolgoletne privržence franšize v glavnem zanima enoigralstvo, je še kako prijetno slišati, da naj bi prvi sprehod skozi kampanjo trajal kar okoli 20 ur.

Datum izida: 22. november (PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch)



Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več