Igre
29.12.2018 17:52

Deli z drugimi:

Share

Najtežje pričakovane igre prihajajočega leta (2. del)

Rage 2 bo rezultat sodelovanja Avalanche Studios in id Software.
Rage 2 bo rezultat sodelovanja Avalanche Studios in id Software.

Prejšnji teden smo si ogledali nekaj najbolj odmevnih iger prvega trimesečja novega leta in videli, da dobrih virtualnih izkušenj že v hladnih mesecih ne bo primanjkovalo. Tokrat so na vrsti največji naslovi, ki bodo izšli nekoliko kasneje ali pa še čakajo na uradni datum izida. In kot boste videli tudi teh ni malo.

Mortal Kombat 11
Čeprav o najnovejšem delu legendarne pretepačine ne vemo še skorajda nič, se je krvav kinematični napovednik kmalu po premieri na The Game Awards po socialnih omrežjih razširil kot požar. Prve konkretne informacije o igri pa bomo dobili 17. januarja na dogodku Mortal Kombat 11: The Reveal v Londonu, ki ga bo v živo možno spremljati tudi preko spleta.
Datum izida: 23. april (Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One)

Days Gone
Če mislite, da so zombiji po prenekaterih adaptacijah v zadnjem desetletju pasé, vas bo SIE Bend Studio z mešanico Sinovov anarhije in Živih mrtvecev skušal prepričati nasprotno. V vlogi bivšega odpadnika vas bodo namreč posedli na jeklenega konička in poslali v krvav boj za preživetje po Pacifiškem severozahodu. Pričakujte horde hodečih mrtvecev in zajeten nabor zombificiranih živali.
Datum izida: 26. april (PlayStation 4)

Rage 2
Napoved nadaljevanja steampunkovske streljačine iz leta 2011 je prišla kot strela z jasnega in presenetila celo oboževalce izvirnika. Saj ne, da bi bil prvotni Rage slab, a vseeno ni bil sprejet tako odprtih rok, kot so pri id software upali. Toda dejstvo, da so dobršen del razvoja tokrat v roke vzeli Avalanche Studios (Just Cause, Mad Max) marsikomu vliva upanje, da bo igra odpravila pomanjkljivosti sicer precej zabavnega predhodnika.
Datum izida: 14. maj (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Shenmue III
Ta odprtosvetovna predhodnica serije Yakuza se je ob izidu ponašala z najdražjim razvojem v zgodovini videoiger, a vzlic temu ni postala prodajni hit. Z leti pa ji je uspelo navdušiti dovolj igričarjev, da smo avgusta letos v paketu s Shenmue II dobili njeno HD-predelavo. Tretji del obljublja nadaljevanje zgodbe drugega dela, ki bo mojstra borilnih veščin popeljalo po podeželskih poteh severne Kitajske.
Datum izida: 27. avgust (PC, PlayStation 4)

Star Wars Jedi: Fallen Order
Prihodnje leto nas čaka novo filmsko poglavje Vojne zvezd, EA pa seveda niti pod razno ne misli zamuditi te priložnosti za izdajo nove igre, postavljene v galaksijo daleč, daleč stran. Po dveh nadvse povprečnih Battlefront naslovih jih sicer čaka veliko dela, da si povrnejo zaupanje privržencev legendarne sage. Toda na obzorju je novo upanje, saj tokrat za izdelkom stoji razvojna ekipa Respawn Entertainment, ki je nase opozorila z dvema odličnima igrama Titanfall.
Datum izida: november 2019 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Control
Ljubitelji nadnaravnega imajo dober razlog za veselje, saj se prekaljeni mački tretjeosebnih streljank, Remedy Entertainment, po dveh Microsoftovih ekskluzivah vračajo z večplatformsko akcijado. Ta bo igralce postavila v vlogo travmatizirane Jesse Faden, ki se bo s telekinetičnimi sposobnostmi in večnamensko pištolo postavila po robu zlobnim silam znotraj nebotičnika skrivne vladne organizacije.
Datum izida: 2019 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Gears 5
Ne, ne gre za nadaljevanje kakšne obskurne simulacije dirkanja, pač pa za šesti del Microsoftove franšize Gears of War. Glavna zvezda bo tokrat Kait Diaz, ki smo jo prvič spoznali v Gears of War 4, vračajo pa se tudi JD Fenix, Delmont Walker in Marcus Fenix. Poleg napete enoigralske kampanje The Coalition ponovno obljublja tudi pestro spletno večigralstvo in nepogrešljiv “split screen” za lokalne seanse.
Datum izida: 2019 (PC, Xbox One)

The Outer Worlds
Po spodrsljaju, ki si ga je Bethesda privoščila s Fallout 76, so ljubitelji znanstveno-fantastičnih RPG-jev na The Game Awards 2018 s še toliko večjim navdušenjem sprejeli premiero napovednika novega projekta Obsidian Entertainment. Zakaj? Ker za izdelkom stojijo pravi očetje serije Fallout, ki so obenem podpisani pod toplo sprejeta nadaljevanja, kot so: Fallout: New Vegas, Neverwinter Nights 2 in Star Wars Knights of the Old Republic II.
Datum izida: 2019 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Psychonauts 2
Psychonauts je prikupna ploščadarica, ki leta 2005 ni izšla s kakšnim posebnim pompom. Šele kasneje je po zaslugi prihoda na Steam, GOG.com in Humble Store pridobila kultni status in z njim obilo zahtevkov po nadaljevanju. Ko so avtorji z množičnim financiranjem zbrali več milijonov dolarjev, so leta 2015 tudi naznanili drugi del. In če je oboževalce že začenjalo skrbeti, da bo razvoj igre šel po poteh Beyond Good and Evil 2, smo pred tedni končno dobili prvi napovednik, ki obljublja izid že v naslednjem letu.
Datum izida: 2019 (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Wolfenstein: Young Blood
Po tem, ko mnogi igralci niso skrivali nezadovoljstva nad politično korektnostjo in močnimi ženskimi karakterji v Wolfenstein II: The New Colossus, so se avtorji odločili za še drznejšo potezo. Legendarnega pobijalca nacistov bosta v prihajajočem nadaljevanju namreč nadomestili hčeri dvojčici. Nova igra švedskih razvijalcev MachineGames je običajno dober razlog za veselje že zgolj zaradi izpiljene igralnosti, toda ali je Wolfenstein brez B.J. Blazkowicza sploh še Wolfenstein?
Datum izida: 2019 (Nintendo Switch, PC, PlayStation 4, Xbox One)

Za konec naj omenimo še nekaj atraktivnih iger, ki imajo datum izida zaenkrat ovit v skrivnost, a jih na podlagi količine že videnega materiala vseeno utegnemo dočakati pred koncem prihodnjega leta.

Beyond Good and Evil 2
Težko pričakovano nadaljevanje risankaste akcijske pustolovščine je v razvoju že toliko časa, da bo vsak čas postalo tarča posmeha a la Duke Nukem Forever. Možnosti, da bo stvar izšla pred 2020 so resda majhne, toda po drugi strani smo letos dobili več posnetkov in podrobnosti o igri kot v vseh preteklih letih razvoja skupaj.

Cyberpunk 2077
Razlog, da je pozornost vseh ljubiteljev akcijskih RPG-jev usmerjena v Kiberpank 2077 je nadvse preprost. Za igro namreč stoji poljski CD Projekt, ki je odgovoren za eno najbolje sprejetih serij igranja vlog zadnjih let, The Witcher. Obljube in pričakovanja so ogromna, a upamo, da bo igra uspešno zapolnila praznino, ki jo je za seboj pustil Deus Ex.

Death Stranding
Najnovejši projekt Hidea Kojime, očeta legendarne serije Metal Gear, z vsakim napovednikom postaja bolj čudaški. Toda prav zaradi tega uporabniki družbenih omrežij ne morejo nehati premlevati o tej bizarni akcijski srhljivki. Čeprav datum izida ostaja še popolna neznanka, je glavni igralec Norman Reedus pred kratkim presenetil z izjavo, da igra utegne ugledati luč sveta že v začetku novega leta.

DOOM Eternal
Ko smo že mislili, da bolje od “reboota” Pogube iz 2016 enostavno ne gre, nas je id na letošnjem QuakeConu osupnil s peklensko dobro polurno predstavitvijo nadaljevanja. Ta v franšizo vrača pobesnele demone iz Doom 2, kompleksnejši dizajn stopenj, obenem pa predstavlja pestre nove mehanike, ki napovedujejo najbolj testosteronsko in brutalno streljačino leta.

Ghost of Tsushima
Sucker Punch, ustvarjalci priljubljenih akcijskih avantur Sly Cooper in Infamous, se po nekaj letih vračajo z zgodovinsko PS4 ekskluzivo, ki se odvija na otoku Tsušima v času prve mongolske invazije na Japonsko. Če zanimivi tematiki in izkušnjam razvijalcem prištejemo še vpliv filmskih klasik Akire Kurosawe, ni težko razumeti huronskega navdušenja nad igro.

The Last of Us Part II
Nadaljevanje dramatične zgodbe o boju za preživetje v post-apokaliptični Ameriki je že pred prvim prikazom igralnosti prejelo nagrade za najbolj zaželeno igro, kar glede na izvirnikov uspeh sploh ni presenetljivo. Dogajanje bo postavljeno pet let po The Last of Us, osrednja zvezda pa bo tokrat Ellie in ne Joel.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SINERGISE d.o.o.

Cvetkova ulica 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 320 61 50
Sinergise razvija geografske informacijske sisteme Slovensko podjetje Sinergise je inovativno visokotehnološko podjetje. Ukvarja se z razvojem geografskih informacijskih sistemov ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več