Igre
02.01.2020 07:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najtežje pričakovane igre v 2020

Kiberpankovski RPG avtorjev serije The Witcher velja za najtežje pričakovano igro prihodnjega leta.
Kiberpankovski RPG avtorjev serije The Witcher velja za najtežje pričakovano igro prihodnjega leta.

Leto 2019 je bilo za igričarsko industrijo vsekakor pestro. Doletelo nas je nekaj razočaranj, ki pa so jih uspešno zasenčili kakovostni naslovi. Apex Legends, A Plague Tale: Innocence, Crash Team Racing: Nitro-Fueled, Control, Death Stranding, Devil May Cry 5, Disco Elysium, Ion Fury, Metro Exodus, Resident Evil 2, Sekiro: Shadows Die Twice, Star Wars Jedi: Fallen Order, The Outer Worlds, Valfaris in še bi lahko naštevali. Vendar če mislite, da so najboljši naslovi te generacije že za nami, samo poglejte, kaj vse nas še čaka v letu 2020.

Final Fantasy VII Remake
Japonski velikan Capcom je z mojstrsko resurekcijo Resident Evil 2 postavil visoke standarde za predelave kultnih naslovov. Marca pa bo dolgoletne oboževalce poizkusilo navdušiti še eno znano ime iz dežele vzhajajočega sonca, Square Enix, s temeljito prenovo ikonične RPG-jevke Final Fantasy VII. Igro bo poganjal grafični srček Unreal 4, izšla pa bo v več epizodah, pri čemer naj bi prva bila nared še pred zaključkom zime.
Datum izida: 3. marec 2020 (PlayStation 4)

Nioh 2
Če ste uživali ob brutalno težkih spopadih v Sekiro: Shadows Die Twice, vam bo nasmeh na obraz bržkone narisalo nadaljevanje konkurenta Soulsborne iger. Toda Nioh 2 bo pravzaprav predzgodba, v kateri bodo igralci lahko po svojih željah izdelali protagonista z nadnaravnimi sposobnostmi. Poleg razburljivega samotarskega načina Team Ninja ponovno pripravlja tudi sodelovalno večigralstvo – tokrat za tri osebe.
Datum izida: 13. marec (PlayStation 4)

DOOM Eternal
Potem ko je id Software malo pred izdajo težko pričakovanega nadaljevanja Pogube njegov izid prestavil za skoraj pol leta, bo oče prvoosebnih streljank po štirih letih končno spet prišel na računalnike in konzole. Obljubljen je širok nabor orožij, demonov, skoraj 20-urna enoigralska kampanja in deviantno večigralstvo. Težko pričakovan izid igre pa bo pospremila predelava Doom 64, ki bo prednaročnikom Doom Eternal na voljo brezplačno. Začetek pomladi bo peklenski!
Datum izida: 20. marec (PC, PlayStation 4, Xbox One, Stadia, Nintendo Switch)

Half-Life: Alyx
Prihajajoče novo poglavje legendarne streljanke Half-Life ni tisto, kar so dolgoletni oboževalci franšize pričakovali. Toda zanimanje za to VR obzgodbo je vseeno ogromno, kar potrjuje skokovita prodaja Valvove opreme za navidezno resničnost Index. Točen datum izida zaenkrat ostaja še skrivnost, naj pa bi igralci gravitacijske rokavice uporniške Alyx Vance nataknili že marca. Igranje bo možno s katerokoli PC opremo za navidezno resničnost.
Datum izida: marec (PC VR)

Resident Evil 3
Po odlično sprejeti predelavi drugega poglavja vplivne serije grozljivk je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo japonska razvojna hiša Capcom lotila še prenove tretjega dela. Zdaj vemo, da bomo po opustošenih ulicah Rakunjega mesta ponovno pohajkovali že spomladi. Tokrat pa bo poskrbljeno tudi za ljubitelje večigralske akcije, saj bo igra vključevala celo asimetrično komponento za pet igralcev imenovano Resistance.
Datum izida: 3. april (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Cyberpunk 2077
Avtorji uspešnice The Witcher za deževne aprilske dni pripravljajo ambiciozno kiberpankovsko izkušnjo, v kateri bodo igralci imeli proste roke pri načinu igranja in postopanju skozi obširno kampanjo. Mešanica prvoosebne streljanke in igranja vlog, zavita v osupljivo distopično podobo, s svojo kompleksnostjo utegne s prestola najboljših kiberpankovščin izriniti celo legendarni Deus Ex. Pri tem pa ji bo v pomoč tudi Keanu Reeves, ki upodablja enega ključnih junakov franšize Cyberpunk.
Datum izida: 16. april (PC, PlayStation 4, Xbox One)

The Last of Us Part II
Ena najbolj cenjenih Sonyjevih ekskluziv se vrača z drugim delom čustvene pripovedi o boju za preživetje v post-apokaliptični Ameriki. Osrednja zvezda zgodbe, postavljene nekaj let po dogodkih iz izvirnika, je tokrat 19-letna Ellie, ki jo glasovno ponovno upodablja Ashley Johnson. Mojstri kinematičnih akcijskih izkušenj iz razvojnega studia Naughty Dog pa pravijo, da bo to njihova najobsežnejša igra do zdaj.
Datum izida: 29. maj (PlayStation 4)

Ghost of Tsushima

Sucker Punch, ustvarjalci domišljijskih iger Infamous in Sly Cooper, se po šestih letih vračajo z zgodovinsko akcijsko pustolovščino, ki navdih črpa iz filmskih klasik Akire Kurosawe. Tretjeosebna samurajščina, postavljena na otok Tsušima v čas prve mongolske invazije na Japonsko, naj bi izšla še pred prihodom naslednje generacije konzol in tako najverjetneje postala zadnja velika ekskluziva za PlayStation 4.
Datum izida: poletje (PlayStation 4)

Tell me Why

Avanturistične pripovedke tipa Life is Strange zagotovo niso za vsakogar, a kdor ceni kakovostne zgodbe, ob njih le stežka ostane ravnodušen. In francoska ekipa Dontnod Entertainment je že večkrat pokazala odličen občutek za ustvarjanje tovrstnih izkušenj, zato ni presenetljivo, da je njihov naslednji projekt že deležen precejšnje pozornosti. Veliko zaslug zato pa ima nedvomno transspolni protagonist, pri kreiranju katerega razvijalci tesno sodelujejo z ameriško neprofitno organizacijo GLAAD.
Datum izida: poletje (PC, Xbox One)

Halo Infinite

Oči ljubiteljev ikonične prvoosebne streljanke so trenutno uprte v Halo: Reach in prihajajoče predelave preteklih delov, konec leta pa se Master Chief vrača s svežim nadaljevanjem Infinite. Poleg enoigralske kampanje in spletnih spopadov bo novi Halo spet nudil “split-screen” način, katerega odsotnost v Halo 5 je močno razočarala oboževalce “kavčnega” večigralstva.
Datum izida: zima (PC, Xbox One, Xbox Series X)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808