Igre
02.07.2012 06:51
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nekaj prihajajočih iger za vroče poletne dni

Ko se ne boste sončili na plaži si lahko za sprostitev privoščite katero izmed prihajajočih iger.
Ko se ne boste sončili na plaži si lahko za sprostitev privoščite katero izmed prihajajočih iger.

Poletje se je komaj pričelo, temperature pa so se že povzpele krepko nad 30 stopinj, kar je vsekakor prevroče za sprehajanje po soncu. Seveda je najboljša možnost za preživljanje teh vročih dni hlajenje nekje ob morju, toda le redko kdo ima to srečo, da lahko ob morju preživi celo poletje. Ostali bomo prisiljeni v iskanje alternativ in ena izmed njih so tudi računalniške igre, v po možnosti lepo ohlajenem prostoru in s kozarcem hladne osvežilne pijače.

Seveda je za krajšanje časa na voljo obilica kvalitetnih naslovov, na tem mestu pa si bomo ogledali tiste igre, ki naj bi bodisi izšle v prihajajočih dneh bodisi so že izšle ravno v začetku poletja.

Prav v času pisanja je izšla prva izmed njih – The Walking Dead: Episode 2 razvijalca Telltale Games. Slednjega poznamo predvsem po serijah Sam & Max Save The World, Wallace & Gromit’s Grand Adventures, Tales of Monkey Island ter po nekaterih pustolovščinah, izdelanih po popularni seriji CSI.

Serija Walking Dead temelji na istoimenskem stripu in televizijski seriji, prvi del izmed predvidenih petih pa je izšel letos konec aprila. Gre za akcijsko pustolovščino s primesjo igranja domišljijskih vlog, ki so jo kritiki in igralci po večini toplo sprejeli in je v dveh tednih po izidu dosegla milijon prodanih izvodov. Drugi del zato ne bo bistveno spreminjal preverjenega recepta, še naprej bomo igrali v vlogi Leeja Everetta in z njim pobijali zombije ter poskušali ostati živi ter pri tem rešiti čim več preživelih.

V teh dneh je izšel tudi Lego Batman 2, nadaljevanje dokaj uspešnega prvenca, ki so ga zopet izdelali pri Traveller’s Tales, tako kot pred njim že mnoge druge Legove igre. Igra je akcijska avantura, ki jo odlikuje privlačnost za otroke, hkrati pa v njej nekaj zase najdejo tudi mnogi starejši igralci. To je prva Legova igra izdelovalcev Traveller’s Tales, ki vključuje dialoge in ki ima dejansko posnet govor. V prejšnjih igrah tega namreč ni bilo, bila je le nekakšna izmišljena govorica, v kateri so govorili oziroma bolj čebljali liki. Za raznolikost med igranjem bo poskrbelo dejstvo, da bomo razen z Batmanom lahko igrali še drugimi heroji iz sveta DC Comics – denimo z Robinom, s Supermanom in z Green Laternom. Vseh igralnih likov je kar 50. Mnoge igralce bo razveselil sodelovalni način na razdeljenem zaslonu.

Naslednja igra na seznamu za to poletje je Deadlight. Gre za preživetveno grozljivko španskih avtorjev Tequila Works. Posebnost igre je vzdušje, ki naj bi bilo polno obupa in naj bi tako izvrstno odsevalo življenje v svetu, kjer na vsakem koraku preži smrt in se po ulicah potikajo zombiji, upanja pa že zdavnaj ni več. Igranje je postavljeno v temne in propadajoče ulice Seattla v 80-ih letih prejšnjega stoletja. Kdor pričakuje, da bomo tako kot v sorodnih igrah izvajali masaker in pobijali horde zombijev, se moti. Vedno bomo namreč na robu preživetja in pogosteje bo bolj pametno zbežati kot pa streljati na hodeča trupla. Zvok orožja bo namreč privabil še več sovražnikov, kar bo lahko kaj hitro privedlo do prezgodnje smrti – naše, ne njihove. Zaradi zasnove igre ta skoraj gotovo ne bo privlačna širšemu krogu igralcev, mnogi pa bodo v njej ravno zaradi tega našli skrit biser, ki si bo drznil odmakniti se od zakoličenih trendov in bo ponudil nekoliko drugačno izkušnjo že v začetku avgusta.

Še ena igra, ki je ravno izšla, je Quantum Conundrum. Gre za nekoliko nenavadno prvoosebno akcijsko igro studia Airtight Games. Ime studia vam najbrž ne pove veliko, veliko bolj zgovoren pa je podatek, da je za razvoj igre zaslužna Kim Swift, ki je pred tem delala v Valvu kot vodja oblikovanja pri igri Portal. Iz tega lahko sklepamo, da gre zopet za igro, ki vključuje obilico miselnih orehov in bo zaposlila vaše možgane in ne le prstov. Za napredovanje je običajno potrebna interakcija s predmeti v sobah, ki vključuje rabo štirih različnih dimenzij, s katerimi vplivamo na svet tako, da stvari postanejo lažje, težje, počasnejše, ali tako, da obrnemo gravitacijo. Na ta način rešujemo uganke, pri tem pa moramo paziti, da ne pademo v globino, v toksične snovi ali da nas ne zadenejo laserski žarki oziroma, da ne podležemo kateri drugi smrtonosni pasti. Ob morebitni smrti nas igra zopet postavi na začetek uganke ali na zadnjo nadzorno točko. Gre skratka za naslov, ki bo všeč ljubiteljem miselnih orehov in skoraj gotovo tudi oboževalcem Portala.

Konec avgusta, tik pred povratkom tistih nekoliko mlajših igralcev v šolske klopi, pa med nas pride za mnoge težko pričakovana predelava igranja domišljijskih vlog Dark Souls. Igra je za Playstation 3 in Xbox 360 izšla že jeseni leta 2011. Sprva predelava za osebne računalnike ni bila v načrtu, toda po izjemno toplem sprejemu in dobri prodaji na konzolah so postajale govorice o verziji za osebne računalnike vse glasnejše. V začetku letošnjega leta so oboževalci igre začeli z zbiranjem peticij za prenos na osebne računalnike. V nekaj dneh so nabrali čez 90.000 digitalnih podpisov, kar je bil za avtorje in založnika očitno znak, da bi se prenos izplačal. Tako bomo tudi na osebnih računalnikih kmalu deležni igre, ki se med drugim odlikuje po svoji brezkompromisni težavnosti in epskih nasprotnikih. Vsi tisti, ki v igrah iščete globoko zgodbo, polno preobratov, boste sicer verjetno razočarani, saj je zgodbe bolj za vzorec, kar pa navduši, je dodelan borilni sistem in premišljeni sovražniki, ki igralca ves čas držijo na robu. Vzdušje in stil igranja tako precej dobro opiše podnaslov računalniške različice: “Prepare to Die Edition“.

Približno mesec dni pred prihodom Dark Souls naj bi se končno lahko zabavali ob igri Torchlight 2. Prvi del je v Evropi izšel spomladi leta 2010 in je bil dobro sprejet s strani kritikov in s strani igralcev. Le kako ne bi bil, ko pa so ga izdelali pri Runic Games, avtorjih Diabla, ki so ga ustanovili bivši zaposleni pri Blizzard North. Naslov je bil sicer nekoliko lahkotnrjši in se ni jemal tako resno, tudi z nekoliko bolj otroško, na trenutke smešno grafiko in z le osnovno zgodbo. Imel pa je tisti čar, ki igralca zadrži pred zaslonom ure in ure. Drugi del po tem, ko se je Blizzard nekoliko osmešil s tretjim delom Diabla, igralci pričakujejo še s toliko večjo nestrpnostjo. Po besedah avtorjev naj ne bi bistveno odstopal od uveljavljenega recepta, so pa nekoliko prenovili vmesnik in seveda izboljšali grafiko ter dodali nekaj novih elementov. Bo to igra h kateri se bodo zatekli razočarani igralci Diabla? Še dober mesec in videli bomo, če bodo pri Runic Games uspeli upravičiti pričakovanja in sebi v prid izkoristiti težave Blizzarda.

Avgusta naj bi izšlo še eno nadaljevanje, in sicer Darksiders 2. Gre za akcijsko avanturo s poudarkom na akcijskem boju. Kot v prvem delu, ko smo igrali enega izmed jezdecev apokalipse Vojno, bomo sedaj zopet sedli v sedlo, tokrat kot Smrt. Dogajanje bo postavljeno v isti časovni okvir kot prvi del, v katerem so njegovega brata Vojno s prevaro prisilili v začetek apokalipse. Smrt se s tem nikakor ne more sprijazniti in je odločena, da dokaže bratovo nedolžnost, kar je dober izgovor za spektakularne bitke, ki čakajo na igralca. Igra vsekakor obeta, sploh glede na uspeh in kvaliteto prvega dela. Tega se zavedajo tudi avtorji, tako da bo igra izšla za osebni računalnik in tudi Playstation 3, Xbox 360 in Wii U.

Še zadnja prihajajoča igra, ki so jo bomo ogledali tokrat, je Sleeping Dogs. Igra bo izšla sredi avgusta in je še najbolj podobna GTA, le da se bo dogajanje odvijalo v Hong Kongu.

Prvo napoved je doživela že leta 2009, in sicer pod imenom True Crime: Hong Kong. Zaradi visokih razvojnih stroškov in dolgega razvoja jo je založnik Activision v drugi polovici leta 2011 ukinil. Ko smo že mislili, da bo romala na smetišče zgodovine, je pol leta kasneje prišla novica, da je založniške pravice prevzel japonski Square Enix in naslov spremenil v Sleeping Dogs, saj je zakupil pravice le do igre, ne pa tudi za ime serije.

Dogajanje bo postavljeno v odprt svet, kjer se bomo v vlogi policista pod krinko poskušali infiltrirati v triado, azijsko mafijsko združbo. Ko ne bo zalegla beseda, se bomo zatekli k boju z uporabo borilnih veščin ali orožja, upravljali pa bomo lahko tudi različna motorna vozila. Če vas to spomni na GTA, gotovo niste edini. Kakor koli, igra obeta in če bodo avtorji uspeli nadgraditi osnovni recept ter v igro vnesti dovolj samosvojih elementov, se mogoče lahko nadejamo skritega hita letošnjega poletja.

Vsi zagrizeni igralci si tako lahko obetate kar nekaj naslovov, ki vas bodo kratkočasili v prihajočih dneh in mesecih. Vseeno pa ne pozabite na kak sprehod v naravi, po možnosti ob morju.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več