Igre
31.10.2019 16:04

Deli z drugimi:

Share

Pogrešate Game Boy? Potem je ta konzola kot nalašč za vas!

The Analogue Pocket izgleda kot idealen naslednik legendarnega Game Boya.
The Analogue Pocket izgleda kot idealen naslednik legendarnega Game Boya.

Le malokdo med nami se najbrž ne spomni prelomne Nintendove prenosne konzole Game Boy, ki je v devetdesetih letih poskrbela za pravi razcvet video iger. Kako tudi ne, ko pa smo kar naenkrat junake svojih najljubših iger lahko s seboj vzeli na potovanja? Nekoliko robustnemu izvirnemu modelu, ki je v Evropo prispel leta 1990, so nato sledili priročnejši Game Boy Pocket, barvni Game Boy Color in navsezadnje konkretno sodobnejši Game Boy Advanced. V več kot desetletju je za njih izšlo na tisoče iger, široka paleta najrazličnejših dodatkov, prodanih pa je bilo preko 100 milijonov kosov konzol.

Sedaj pa vse tiste, ki pogrešajo legendarni Game Boy, namerava razveseliti ameriško podjetje Analogue. To je nase že opozorilo z odličnimi retro konzolami Mega Sg, Super Nt in Nt mini, sedaj pa pripravlja svoj prvi prenosni model. Analogue Pocket, kot se izdelek imenuje, bo zmožen poganjati približno 3000 naslovov za Game Boy, Game Boy Color in Game Boy Advanced. Vendar pa konzola ne bo omogočala emulacije ROM datotek, pač pa bo brala originalne diskete z igrami za vse omenjene modele.

“Analogna žepnica” se bo ponašala s 3,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1600×1440, kar znaša desetkrat več kot pri Game Boyu. Poleg tega pa bo z dok postajo po vzoru Nintenda Switch omogočala tudi igranje na velikem zaslonu, tako z brezžičnimi kot brezžičnimi upravljalci.

A to še ni vse! Analogue Pocket ne bo namenjen le igralcem, temveč tudi ustvarjalcem. Konzola bo namreč opremljena z digitalno zvočno delovno postajo Nanoloop, primerno za kreiranje glasbe in nastopanje. Za povrhu pa se bo v njeni notranjosti nahajalo tudi programirljivo vezje FPGA, ki bo brez dvoma zaposlilo nadobudne razvijalce.

Analogue Pocket bo na voljo prihodnje leto za 199 ameriških dolarjev v omejeni nakladi. Trenutno pa še ni znano, če bo konzola luč sveta ugledala tudi na naši strani luže.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več