Igre
26.12.2012 18:18

Deli z drugimi:

Share

Konzola Wii Mini je ogromno razočaranje!

Kljub prijetnemu otroškemu videzu, je Wii Mini v vseh pogledih veliko razočaranje.
Kljub prijetnemu otroškemu videzu, je Wii Mini v vseh pogledih veliko razočaranje.

Le kakšen mesec nazaj smo napovedali izid prenovljene Nintendo konzole imenovane Wii Mini. Ta je izšla ravno za božične praznike, izkazalo pa se je, da je njen izid ogromno razočaranje.

Wii Mini je v osnovi pomanjšana različica vsem poznane Wii konzole, vendar pa so Wii Mini v primerjavi s slednjo izredno oskubili in ji odvzeli precej pomembne funkcije.

Prvo nekoliko manjše razočaranje je, da konzola ni bistveno manjša od klasične Wii konzole. Slednje je bila že tako ali tako izredno majhna, tako da je vprašljivo ali je bila izdaja prenovljene “Mini” konzole sploh smiselna ali pa gre le za taktični prijem, s katerimi se želi pritisniti na denarnice tistih, ki Wii-ja še nimajo. Problematično je tudi to, da se DVD pogon odpira navzgor, kar pomeni, da konzola dejansko potrebuje še več prostora kot predhodnik, ki ste ga lahko stlačili v manjše odprtine, DVD pa ste lahko vstavili direktno v pogon (torej brez odpiranja konzole ali vrat pogona).

Naslednja zamera leti na dejstvo, da Wii Mini nima nikakršne mrežne povezave – ne wi-fi kartice, ne navadne vgrajene mrežne kartice – vsako internetno igranje torej odpade, prav tako tudi kupovanje iger preko interneta.

Še zadnja zamera pa leti na prikazovanje slike in grafično podobo. Wii je omogočal možnost priklopa na televizor s kvalitetnim komponentnim kablom (torej ločenimi kabli za RGB barve), ki omogoča prikaz HD slike in je po kvaliteti skoraj na nivoju HDMI priklopa. Wii Mini pa omogoča le priklop s kompozitnim video kablom – torej kablom, ki smo ga poznali še v času starih katodnih televizorjev in ne omogoča prenosa HD slike. Tudi sicer je slika preko kompozitnega kabla sramotno slaba.

Praktično edino dobra novica je cena, ki naj bi bila v ZDA 99,99 dolarjev, v Evropi pa slabih 100 evrov.

Kaj je šlo Nintendu po glavi z izdajo tako podhranjene konzole nam ni znano. Jasno pa je, da vsakdo, ki želi izkusiti Wii igre, naj raje poseže po klasični Wii konzoli, Wii Mini pa naj raje spregleda.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,