Igre
09.09.2020 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nintendo razkril vrsto presenečenj za 35. obletnico Super Maria

Pri novem Mario Kartu Nintendo stavi na obogateno resničnost.
Pri novem Mario Kartu Nintendo stavi na obogateno resničnost.

Kako čas beži! Znameniti brkati vodovodar iz dežele vzhajajočega sonca bo 13. septembra upihnil že 35. svečko. Njegovi ustvarjalci pri Nintendu pa so za to priložnost v najnovejši epizodi spletne oddaje Nintendo Direct predstavili vrsto presenečenj, s katerimi bodo obeležili Mariovo obletnico.

Glavna zvezda predstavitve je bila zbirka Super Mario 3D All-Stars, ki vključuje opazno posodobljene različice iger: Super Mario 64, Super Mario Sunshine in Super Mario Galaxy. Trojček bo na voljo 18. septembra v omejeni fizični izdaji in digitalno v trgovini Switch eShop, a le do konca marca 2021.

Ljubitelje dirkanja je razveselila napoved Mario Kart Live: Home Circuit, ki s pomočjo obogatene resničnosti vaše stanovanje spremeni v predlogo za dirkalne steze. Komplet vsebuje daljinsko vodeni gokart z nameščeno kamero, ki neprestano zajema dogajanje, ter oprema za označevanje prog. Obljubljeno je lokalno večigralstvo za štiri igralce in vsaj dva različna gokarta (z Mariom ali Luigiem za volanom). V prodaji od 16. oktobra za nekaj več kot 100 evrov.

Za tekmovalno večigralstvo pa bo poskrbela tudi izvirna igra s posebno različico Super Mario Bros. 35, v kateri se bo v slogu uspešnice Tetris 99 “do zadnjega” pomerilo 35 igralcev. Na voljo od 1. oktobra do 31. marca 2021 za naročnike storitve Nintendo Switch Online.

Nekoliko kasneje bo luč sveta ugledala tudi predelava uspešnice Super Mario 3D World za Wii U iz leta 2013, ki bo v paketu Super Mario 3D World + Bowser’s Fury za Nintendo Switch izšla 12. februarja prihodnje leto.

Naročnikom storitve Nintendo Switch Online pa je brezplačno že na voljo zbirka Super Mario All-Stars, ki vključuje posodobljene različice klasik Super Mario Bros., Super Mario Bros. 2, Super Mario Bros. 3 in Super Mario Bros.: The Lost Levels.

Toda predstavitev ni minila zgolj v znamenju iger, saj je Nintendo napovedal tudi novo različico svoje prve ročne igralne konzole Game & Watch, ki je izšla daljnega leta 1980. Posebna verzija z imenom Game & Watch: Super Mario Bros. bo na voljo 13. novembra z barvastim zaslonom in nameščeno igro Super Mario Bros. iz leta 1985, dodatkom The Lost Levels ter preprosto mini-igro Game & Watch: Ball, opremljena pa bo tudi z uro in budilko.

Praznovanju Mariove obletnice se bodo pridružile tudi številne druge igre z ekskluzivnimi turnirji in vsebinami, kot so: Super Smash Bros. Ultimate, Super Mario Maker 2, Splatoon 2 in Animal Crossing: New Horizons. Na voljo pa bo tudi široka ponudba oblačil, igrač ter drugih dobrot z motivi legendarnega vodovodarja.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več