Igre
10.03.2013 10:32

Deli z drugimi:

Share

Novi Thief že naslednje leto!

Legendarni Garrett se vrača v vlogi zmikavta in morilca.
Legendarni Garrett se vrača v vlogi zmikavta in morilca.

Kaj naredijo izdelovalci iger, ko jim zmanjka dobrih idej za nov naslov? Obudijo staro franšizo in stare že pozabljene like.

Za to poteze so se odločili tudi Kanadčani iz Eidosa, ki nameravajo obuditi legendarno Thief franšizo. Projekt na katerem delajo se bo imenoval preprosto kar Thief, v njem pa se bomo ponovno spustili v škornje enega najbolj zapomljivih likov skozi zgodovino iger – tatu Garrett-a.

Serija Thief je bila znana po različnih pristopih, ki jih je igralec lahko ubral do cilja. Lahko se je prelevil v pravega tatu in s takrat naprednimi prijemi (ugašanje sveč z vodnimi puščicami, odnašanje trupel na temne kotičke …) poskušal ostati neopazen skozi celotno igro. Druga možnost je bila seveda bolj direktna in akcijska, saj je bil Garrett vešč tudi z mečem in različnimi bodali ter buzdovani – kljub temu je bila ta pot skozi igro bistveno težja.

Serijo je vedno spremljala tudi dobra zgodba in odlično temačno vzdušje, katerega nameravajo avtorji prenesti tudi v novi naslov. Dogajanje bo postavljeno v viktorijansko industrializirano mesto imenovano kar City, kjer bo razsajala kuga, obenem pa nam bo po življenju stregel še tiranski vladar Baron.

Avtorji nam obljubljajo, da bodo ostali zvesti koreninam in da igre ne bodo preveč poenostavili za splošno publiko – to je namreč pogosto problem obujanja starih franšiz, saj se stari mački zmrdujejo nad poenostavitvijo iger iz njihove mladosti, mlajša publika pa starejših iger ne pozna tako dobro.

Če bodo držali besedo bomo videli v začetku naslednjega leta, igra pa pride na PC, Playstation 4, Wii U in naslednika Xboxa 360.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več