Igre
11.05.2010 08:29
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Uradna najava in informacije o igri LittleBigPlanet 2

Uradna najava in informacije o igri LittleBigPlanet 2
Uradna najava in informacije o igri LittleBigPlanet 2

Dame in gospodje zgodilo se je nepričakovano. Možje iz studia Media Molecule so se po lepem številu dodatkov, v katere lahko prištejemo uradne in tiste kreirane s strani igračarjev, končno odločili, da bodo najavili naslednika prikupne igre LittleBigPlanet.

Govorice, o morebitnem razvoju igre LittleBigPlanet 2 so se pričele že kmalu po izidu prvega dela sage, toda Media Molecule jih je znova in znova zanikal. A tokrat gre zares, saj je bil v tokratnji številki Game Informerja poleg Gears of War 3, objavljen tudi članek o igri LittleBitPlanet 2.

In kaj je razkril njihov članek? Veliko. Razkrili so nam predvsem dejstvo, da LittleBigPlanet 2 ne bo le platformer z zelo omejenimi orodji za izdelovanje stopenj, kajti tokrat bomo deležni velike prenove na tem delu igre. To nas pripelje do tega, da bomo lahko kreirali naše stopnje za praktično vse, kar nam pade na pamet. Game Informer je bil tukaj priča predstavitvi klona igre Command & Conquer, toda mi bomo poleg strateških iger lahko ustvarili tudi dirkačine, streljačine in še več.

Med novostmi bomo ugledali tudi to, da bomo lahko našim ustvarjenim sovražnikom dodali tudi več kot samo najosnovnejše komande. Za primer lahko postavimo prezentacijo, ki so jo pripravili avtorji za Game Informer. Pričeli so z Sackbotom, ki je osnovni model, ga oblekli in ga s pomočjo umetne inteligence pripravili na nekaj plesnih gibov. Te nastavitve lahko kasneje kopirate tudi na ostale Sackbote in v nekaj trenutnih boste lahko pripravili plesno vzdušje, ali pa kaj drugega. Možnosti je neskončno.

Poleg zgoraj naštetega bomo imeli tokrat pri gradnji stopenj dve prav posebni možnosti. Prva nam bo omogočala, da bo naš Sackboy v stilu z našim »projektom«. To bo delovalo tako, da bo avtor pri izgradnji Mario stopnje lahko nastavil, da se bo naš Sackboy pri skakanju obnašal enako kot Mario. Druga možnost pa bo dovoljevala, da bomo nastavili lastne kontrole za vozila.

Med drugim bomo imeli tudi možnost dajanja zvokov našim sovražnikom, izdelovanja in urejanja kratkih filmčkov, ki jih bomo lahko uporabili za vmesne sekvence v stopnjah, kup uporabnih pripomočkov in, kot se spodobi, tudi podporo za Playstation Move. Za piko na i pa bodo pri Media Molecule poskrbeli, da bodo vsi prenosljivi dodatki, enako kot stopnje kreirane s strani igračarjev prenesene v nadaljevanje.

LittleBigPlanet 2 naj bi nas na trgovinskih policah pričakal proti koncu letošnjega leta, za več informacij pa bo potrebno počakati na sejem E3, ki bo onkraj luže potekal od 15. do 17. junija.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več