Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava



Išči med ostalimi izobraževanji




Seminar ELEKTRONSKI NADZOR NAD ZAPOSLENIMI - NOVOSTI OB GDPR


Razpoložljivi termini

 
Kdaj?
Čas trajanja
Cena v € z DDV
Vrsta izobraževanja
Opombe

Za ta tečaj ni razpisanih terminov.

0
Natisni besedilo
Velikost pisave A A

ELEKTRONSKI NADZOR NAD ZAPOSLENIMI – NOVOSTI OB GDPR


24. 1. 2019, 8.30 – 13.45
 Ljubljana
, M-hotel

 

V prvem delu seminarja bo Andrej Tomšič, namestnik Informacijske pooblaščenke Republike Slovenije, predstavil najpomembnejše elemente Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).
Pojasnil bo, kako je z dopustnostjo privolitve v delovnih razmerjih in katere informacije je treba dati zaposlenim o obdelavi njihovih osebnih podatkov.
Pojasnjeno bo, kako urediti evidence dejavnosti obdelave po Splošni uredbi o varstvu podatkov glede podatkov, ki nastajajo ob uporabi službenih sredstev s strani zaposlenih.
Seznanjeni boste s tem, kakšna je relacija Splošne uredbe o varstvu podatkov in ZVOP-1 ter kako to vpliva na ureditev videonadzora in biometrije.
Podana bodo priporočila za ureditev internih aktov in sodna praksa na področju nadzora interneta, elektronske pošte, tiskalnikov, lokacijskih podatkov zaposlenih ter smernice za uvajanje BYOD in GPS naprav.

V drugem delu seminarja bo Marjan Antončič, iz podjetja Ainigma d.o.o., na praktičnih primerih, uvedbe GPS naprav in rešitev za namen sledenja gibanju službenih vozilter beleženja lokacij izvedbe določenih delovnih postopkov, predstavil izzive, ki stojijo pred delodajalcem, ki se je odločil uporabiti to tehnologijo v okviru svojega poslovanja.

Obravnavani bodo naslednji koraki:
• Obdelava GPS podatkov o lokacijah gibanja vozila, blaga oz. o izvedbi določenih postopkov;
• Obdelava omenjenih GPS lokacijskih podatkov, kadar vsebujejo podatke o vozniku ali izvajalcu postopkov, zaradi česar jih moramo obravnavati kot osebne podatke;
• Izzivi določitve pravne podlage obdelave GPS lokacijskih podatkov, ki so osebni podatki; zakoniti interes delodajalca (t.j. upravljavca) kot možna pravna podlaga za obdelavo GPS podatkov, ki so osebni podatki;
• Izdelava skrbne ocene o določitvi zakonitega interesa (t.i. Legitimate Interests Assessment LIA) kot pravne podlage obdelave osebnih podatkov na primeru izdelave (namen, potrebnost in sorazmernost predvidene obdelave);
• Izdelava ocene učinka (t.i. Data Protection Impact Assessment DPIA) obdelave GPS podatkov na varstvo osebnih podatkov voznikov oz. drugih zaposlenih, ki izvajajo postopke, ki so GPS locirani in dokumentirani, kot izhodišče za določitev ustreznih ukrepov, ki jih je treba sprejeti, da bi dokazali, da bo obdelava osebnih podatkov skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov in relevantnimi določbami veljavnega ZVOP.

 

Seminar bo potekal 24.1.2019, 6 šolskih ur.
Prvi sklop: od 8.30 do 11.45
Drugi sklop: od 12.15 do 13.45

Program:
8.30: uvodni pozdrav organizatorja
8.30 – 10.00: 1. SKLOP, predavanje 
10.00 – 10.15: odmor 
10.15 – 11.45: 1. SKLOP, predavanje, vprašanja in diskusija
11.45-12.15: odmor
12.15-13.45: 2. SKLOP, predavanje
13.45: zaključek

Seminar vodita mag. Andrej Tomšič, namestnik Informacijske pooblaščenke Republike Slovenije in Marjan Antončič iz podjetja Ainigma d.o.o.

Redna cena seminarja znaša 595 € + DDV.
Za prijave do konca leta, do 31.12.2018, velja znižana cena 395 € + DDV.

*Pogostitev je vključena v ceno programa.

Nadgradite svoje znanje glede elektronskega nadzora nad zaposlenimi z novostmi, ki jih prinaša GDPR.

Prijavite se lahko TUKAJ!

 
Kristina Velišček
05 338 48 51
kristina.veliscek@palsit.com

 

O PREDAVATELJIH

Mag. Andrej Tomšič, Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije
Je državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov in namestnik informacijske pooblaščenke, ukvarja pa se predvsem s področji zavarovanja osebnih podatkov, hrambe podatkov v elektronskih komunikacijah, biometrijo in neposrednim trženjem. Po izobrazbi je magister informacijsko upravljavskih ved. Opravljen ima tečaj in izpit za vodilnega presojevalca za standard ISO/IEC 27001:2005.

Marjan Antončič, Ainigma d.o.o.
Je lastnik in prokurist podjetja Ainigma. Na področju informacijske varnosti dela že trideset let. Vso kariero je delal na Ministrstvu za notranje zadeve oziroma Policiji, kjer je med ostalim ustanovil in vodil Center za zaščito podatkov. Kot pravnik je sodeloval pri pripravljanju in implementiranju zakonov o varstvu osebnih podatkov in številnih drugih predpisov, ki urejajo varstvo in zavarovanje podatkov. Je avtor Zakona o tajnih podatkih. Kot član delovnih skupin za harmonizacijo pravnega reda Republike Slovenije za izpolnitev pogojev za članstvo v EU in NATU v poglavju »pravosodje in notranje zadeve« je bil odgovoren za vprašanja varstva in zavarovanja osebnih ter tajnih podatkov. Kariero v Policiji je zaključil kot pomočnik direktorja Urada za informatiko in telekomunikacije, in sicer z uspešno izvedeno schengensko evalvacijo Republike Slovenije na področju varstva podatkov. Sedaj državnim organom in velikim poslovnim sistemom v Sloveniji in v državah na območju zahodnega Balkana svetuje pri vprašanjih informacijske varnosti in razvoja poslovnih informacijskih sistemov.

Podaj oceno: Še ni ocenjeno!
Bodi prvi!
Natisni
Prijavi napako

Zadnje aktivnosti


Komentiraj
Svoje mnenje glede izbranega izobraževanja lahko preprosto izrazite tukaj. Možnost komentiranja je namenjena konstruktivnim ocenam. Za mnenja uporabnikov uredništvo ne odgovarja. Pridružujemo si pravico, da neprimerne komentarje odstranimo iz objave.

Imate dodatna vprašanja o izobraževanju, ki si ga ogledujete? Preko vmesnika »Vprašaj za info« lahko to storite preprosto. Svoje vprašanje vpišite v spodnje polje, odgovorni pa vam bodo na vaš e-naslov odgovorili v najkrajšem možnem času.


Komentarji
Razvrsti:
Izobraževanje še nima komentarja. Bodi prvi!
X

OSNOVNI PODATKI

Palsit d.o.o.

Mednarodni prehod 2 A, 5290 Šempeter pri...
Telefon: +386 (0)5 338-48-50
Fax: +386 (0)5 338-48-52
envelop Poglej vse podatke
Transakcijski račun: 022410090950979
Davčna številka: SI92141927
Matična številka: 1695720
Šifra dejavnosti: 62.090
Kadrovski potencial: 5
http://www.palsit.com/slo/index.php
Poslovalnice

Kontakti

Maša Arčon, vodja izobraževanj
+386 (0)5 338-48-59
envelop

Več





ANKETA
Arhiv anket

Zaupaš glasovnim asistentom kot sta Googlov asistent ali Amazonova Alexa?







ZADNJE RAČUNALNIŠKE TEŽAVE IN REŠITVE

ZADNJE KOMENTIRANE NOVICE

Električni brivnik Xiaomi za zgolj 21 evrov! 1
TadejM  |  Nočem biti siten... toda 6-7 let nazaj s...
Ubisoft presenetil z velikodušno potezo po po... 2
Justin.Forfunky  |  Ne bi se registriral.
Ubisoft presenetil z velikodušno potezo po po... 2
Potato  |  A mislite da je res jim težko dati pov m...
Tu je prvi seznam naprav, ki naj bi prejele n... 1
Andre Frass  |  Motorola moto x4 je odličen nakup
T-2 v nakup zemljišča v Spodnji Šiški 1
Andre Frass  |  Potem pa bo spet stecaj, enkrat že viden...
RN KANAL




e-novice Želim brezplačno izdajo uredniškega izbora
najboljših računalniških novic na e-mail
Potrdi
(predogled)
(predogled)
(predogled)


100% skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli!
Twitter




V zgornje okence vpišite vaš elektronski naslov, na katerega boste prejeli nadaljna navodila.

Mozilla Firefox

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Možnosti (Options)
V zavihku Splošno (Main) v polje Domača stran (Home Page) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Internet Explorer

Kliknite na meni Orodja (Tools) in izberite Internetne možnosti (Internet Options)
V zavihku Splošno (General) v polje Home Page (Domača stran) vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb V redu (OK)

Chrome

Hkrati pritisnite ALT+F in izberite Možnosti
V zavihku Osnove kliknite na gumb Uporabi trenutno stran
Kliknite na gumb Zapri

Netscape Navigator

Kliknite na meni Tools in izberite Options
V zavihku Main v polje Home Page vpišite naslov rn.si
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite CRTL+F12
Kliknite gumb »Use current«
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+","
Izberete zavihek General
Kliknite gumb »Set to current page«

Mozilla Firefox

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Shrani (Save)

Internet Explorer

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Dodaj (Add)

Chrome

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb Končano (Finish)

Netscape Navigator

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Opera

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK

Safari

Hkrati pritisnite tipki CTRL+D
Kliknite na gumb OK