Digitalizacija
21.06.2014 09:49

Deli z drugimi:

Share

Digitalna realnost za spletne trgovine

V Red Orbitu so v sodelovanju z Googlom in Tehnološkim parkom Ljubljana pripravili dogodek z naslovom Digitalna realnost: e-commerce, namenjen spletnim trgovcem. Prisluhnili smo priznanim strokovnjakom, ki so nam povedali kako izboljšati uporabniško izkušnjo na spletni strani, kako se lotiti merjenja uspešnosti digitalnih kampanj ter predstavili uporabna orodja, ki so lahko v pomoč pri širjenju na tuje trge.
Digitalna realnost za spletne trgovine
Digitalna realnost za spletne trgovine

Na dogodku smo izvedeli, kako se lotiti strategije oglaševanja spletne trgovine. Paziti moramo na to, kaj bomo komunicirali, da bomo pridobili nove potrošnike. Kaj mora vsebovati spletna stran, da pomagamo potrošniku pri njegovi nakupni odločitvi? Zelo jasno moramo povedati kdo smo in kaj delamo.

Naša stran mora biti preprosta, naj bo razvidno, kaj se prodaja. Kljub »fizični trgovini« je pomembno, da razmišljamo tudi o mobilni verziji spletne trgovine. Šele po tem se lahko lotimo oglaševanja. Živa Čižman (Google Adriatics) je predstavila model oglaševanja za spletne trgovine v šestih korakih.

Na dogodku je bilo predstavljenih več kot 27.000 mnenj slovenskih spletnih kupcev, ki so podali svoje mnenje o slovenskih spletnih trgovinah v lanskem projektu Spletni trgovec leta.

Damir Vidan (Preskok) vodja projekta Spletni trgovec je naštel devet “morilcev konverzij” na spletnih straneh. Simon Meglič (ePrvak) nam je zaupal skrivnosti uspešnega e-mail marketinga. Naštel je 5 ključnih faktorjev, ki so pomembni za uspeh spletne trgovine. Andraž Štalec (Red Orbit) je prikazal, kako si s spletno analitiko lahko pomagamo pri razumevanju potrošnikov. Metka Svetlin (Google Adriatics) je predstavila nekaj brezplačnih Googlovih orodij, ki so vam lahko v pomoč pri širjenju podjetja v tujino.

Več o samem dogodku si preberite na Red Orbit blogu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več