Digitalizacija
26.08.2013 14:00

Deli z drugimi:

Share

Dobra ocena kakovosti drastično zniža strošek oglaševanja na klik

Ocena kakovosti (Quality score) je zagotovo ena izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na ceno na klik in posledično tudi na uspeh vaše oglaševalske kampanje.
Dobra ocena kakovosti drastično zniža strošek oglaševanja na klik
Dobra ocena kakovosti drastično zniža strošek oglaševanja na klik

S pomočjo ocene kakovosti Google določa relevantnost vašega oglasa, kar je konec koncev tudi dober pokazatelj uspeha. Bolj relevantni oglasi in vstopne strani (http://blog.povecajobisk.si/2013/04/22/vstopna-stran-po-meri-google-adwords/), na katere oglasi ciljajo, povečujejo možnost za pridobivanje klikov. Višja stopnja klikov na oglase (CTR – click through rate) pa vašo oceno kakovosti poveča.

(http://blog.povecajobisk.si/wp-content/uploads/2013/08/prednosti-dobre-ocene-kakovosti.jpg)Na kateri aspekt optimizacije se je pametno osredotočati znotraj vašega AdWords računa? Če pomislimo, da je prav ocena kakovosti tisti dejavnik, ki določa umestitev oglasov znotraj oglasnega prostora, zniža stroške na klik in pripomore k večji stopnji klikov na oglas, imamo odgovor na dlani.

Kakšna ocena kakovosti je sploh sprejemljiva? Vsaka, sicer bi vam Google oglase zavrnil. Dejstvo pa je, da boste za klik na enako ključno besedo plačevali veliko več, kot vaš tekmec, ki ima višjo oceno kakovosti za to isto ključno besedo. Če je povprečna ocena kakovosti 5, vam bo koristila vsaka ocena kakovosti, ki je nadpovprečna. Ocena kakovosti 6 je potemtakem soliden začetni cilj. Ocena kakovosti je dinamični pokazatelj, ki ga lahko izboljšujete s pomočjo različnih prijemov.

Uporabljajte razširitve oglasov (http://blog.povecajobisk.si/2013/02/05/razsiritve-google-oglasov-na-iskalnem-omrezju/) pri pripravi oglasov. S temi boste znotraj oglasa ustvarili več možnosti za klik, kar lahko blagodejno vpliva na stopnjo odzivnosti. Vsebina oglasov naj bo relevantna. V oglas umestite ključne besede na katere ciljate in ne pozabite uporabiti dovoljenega klicaja! Pri tem je pomembno, da vsebino nenehno testirate in spremljate kako se ocena kakovosti skozi čas spreminja. Uporabite tisto vsebino, ki ustvari najvišjo oceno kakovosti. Ne pozabite vključiti vaše blagovne znamke v nabor ključnih besed. Tovrstne ključne besede so razmeroma poceni in ustvarjajo visoko stopnjo odzivnosti na oglas prav zardi tega, ker so tako specifične. Če se boste držali teh nasvetov in oglase nenehno testirali, se vam bo to zagotovo obrestovalo pri višji oceni kakovosti in posledično tudi pri višji umestitvi vaših oglasov za nižjo ceno.

Kot ste lahko prebrali, obstaja kar nekaj vzvodov za redno izboljšavo vaših oglasnih kampanj. Res pa je, da je kvalitetna oglasna kampanja posledica poglobljenega dela in dnevnega ukvarjanja z oglasno kampanjo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več