Digitalizacija
23.10.2013 12:25

Deli z drugimi:

Share

Doodle 4 Google za slovenske učence

Google je predstavil natečaj Doodle 4 Google, s katerim k oblikovanju doodla na temo "Slovenija in jaz" prvič vabi tudi slovenske učence. Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika 23. januarja 2014.
Natečaj Doodle 4 Google prvič tudi v Sloveniji
Natečaj Doodle 4 Google prvič tudi v Sloveniji

Google že od leta 2008 organizira natečaj Doodle 4 Google, s katerim poziva mlade ustvarjalce k oblikovanju doodla, ki v dobesednem pomenu pomeni čačko. Po več kot 2000 že predstavljenih doodlov (in številka dnevno narašča) na Googlovih domačih straneh po vsem svetu, je Google tokrat predstavil natečaj Doodle 4 Google, s katerim k oblikovanju doodla na temo “Slovenija in jaz” prvič vabi tudi slovenske učence. Učenci, ki bodo sodelovali v natečaju, bodo prek risb predstavili svoj pogled na Slovenijo, na svoj dom, naravne in kulturne danosti Slovenije, na preteklost, sedanjost in prihodnost.

Tokratni kreativni natečaj je poziv slovenskim otrokom, starim med 6. in 15. letom (v treh starostnih skupinah: od 6 do 8 let, od 9 do 12 let in od 13 do 15 let), ki obiskujejo osnovno šolo v Sloveniji. Google z doodlom slovenskih učencev želi preseneti in razveseliti ljudi, saj bo zmagovalno risbo videlo na tisoče Slovencev, objavljena pa bo na Google.si.

Sodelujoči učenci lahko svoje risbe oddajo preko pošte do 6. decembra 2013, navodila za prijavo pa se nahajajo na spletni strani http://www.google.si/doodle4google/, kjer so na voljo tudi pravila sodelovanja.

Strokovna žirija v sestavi Alenke Godec, priljubljene slovenske pevke, Ana-Marije Krušič, priznane slovenske slikarke, Mete Weber, priznane slovenske ilustratorke, Blaža Peršina, direktorja Mestnega muzeja Ljubljana in Nine Balent, vodje projektov pri Zvezi prijateljev mladine Slovenije bo izmed 300 polfinalnih risb izbrala 30 risb finalistov, 10 najboljših iz vsake od treh starostnih skupin. Z javnim spletnim glasovanjem na spletni strani od 2. do 10. januarja 2014 bodo izbrani 3 zmagovalci starostnih skupin, eden iz vsake skupine, končnega zmagovalca pa bo izbrala uradna ekipa Google Doodle, ki jo sestavljajo Googlovi spletni oblikovalci. Zmagovalec natečaja bo razglašen 15. januarja 2014 in bo, poleg objave risbe, prejel tudi tečaj slikanja, njegova osnovna šola pa bo prejela umetniško orodje in darila za socialno ogrožene otroke. Nagrajeni bodo tudi ostali finalisti, ki bodo prejeli vrečko Googlovih daril, trije zmagovalci posameznih starostnih skupin pa še tablične računalnike.

Natečaj Doodle 4 Google poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter v sodelovanju z Mestnim muzejem Ljubljana, kjer bo tudi potekal zaključni dogodek in kjer bodo tudi razstavljene risbe. Natečaj pa ima tudi družbeno odgovorno komponento, saj bo del sredstev projekta namenjen Zvezni prijateljev mladine Slovenije, slikarska šola Angel’s Art pa bo organizirala ustvarjalne delavnice za otroke.

Dodatne informacije o natečaju Doodle 4 Google, o pravilih sodelovanja in o obrazcih za prijavo so na voljo na http://www.google.si/doodle4google/.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem GRAYLING d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri GRAYLING d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem GRAYLING d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več
Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več