Digitalizacija
16.10.2013 10:11

Deli z drugimi:

Share

E-poštno pošiljanje kot uspešen način promocije podjetja

Dandanes je težko stopiti iz sence konkurence, saj je na trgu veliko podjetij, ki se želijo izpostaviti. Iz dneva v dan je takšnih podjetij več, kar pomeni, da konkurenca neprestano raste.
E-poštno pošiljanje kot uspešen način promocije podjetja
E-poštno pošiljanje kot uspešen način promocije podjetja

Ravno tukaj tiči razlog, da je potrebno iskati vedno nove načine, kako razširiti prepoznavnost podjetja oziroma blagovne znamke. Strokovnjaki na področju marketinga vse bolj prisegajo na e-poštno pošiljanje raznih obvestil vnaprej znanim naslovnikom. E-mail marketing je postal ena izmed najbolj pomembnih vej marketinškega prijema.

Moderna tehnologija se neprestano razvija in dandanes že skorajda ni uporabnika svetovnega spleta, ki ne bi imel lastno elektronsko pošto. Zakaj pravzaprav pri e-poštnemu pošiljanju gre? E-poštno pošiljanje je eden izmed najbolj uspešnih, najbolj merljivih in najbolj razširjenih marketinških prijemov modernega podjetja. Zavedati se je potrebno, da lahko skozi elektronsko pošto dosežemo veliko. Kar je najbolj pomembno je dejstvo, da je elektronska pošta namenjena znanemu naslovniku, kar omogoča veliko prednost pri merljivosti rezultatov in učinkovitosti kampanje. Skozi e-mail marketing lahko izvedemo različne promocijske aktivnosti – od deljenja nasvetov pa vse do uspešne predstavitve posameznega produkta oziroma storitve.

E-mail marketing je sodobna rešitev za sodobno podjetje

Mogoče marsikdo vidi e-mail marketing kot vsiljiv način komunikacije z naslovniku in vsiljivo promoviranje določenega podjetja oziroma produkta, vendar temu ni tako. Zakaj? E-poštno pošiljanje se lahko izvede točno določenemu naslovniku le na podlagi predhodne privolitve lastnika elektronske pošte. Naslovnik se mora predhodno strinjati s prejemanjem raznih obvestil s strani določenega podjetja. Vsekakor pa lahko s primernim načinom komunikacije vzpostavimo odlično komunikacijo med podjetjem in naslovnikom. E-mail marketing je sodobna rešitev za vsako podjetje, ki želi naslovniku pošiljati:

  • e-novice

  • nasvete

  • strokovne članke

  • šale

  • druge zanimive vsebine

E-poštno pošiljanje kot izjemno ugoden način komunikacije z naslovnikom

E-mail marketing je eden izmed najbolj sodobnih prijemov komunikacije in širjenje prepoznavnosti podjetja. Vsak strokovnjak za trženje vam bo znal svetovati e-mail marketing kot odlično orodje za komunikacijo s potencialnimi oziroma obstoječimi strankami. Vsekakor pa je za vsako podjetje priporočljivo, da prehodno naredi natančno raziskavo trga in prouči konkurenco, saj bo tako kampanja z e-mail marketingom precej bolj uspešna.


Kakšne so prednosti e-mail marketinga?

Vsako oglaševanje ima svoje prednosti in slabosti, vendar pa ima e-poštno pošiljanje oziroma e-mail marketing ogromno različnih prednosti. Te prednosti so:

  • hitro doseganje ciljne publike

  • merljivost

  • ugoden način promocije

  • časovna natančnost

  • hiter odziv naslovnika

Vse te lastnosti so gotovo velika prednost pred ostalimi načini marketinga, ki so navadno precej dražji in slabše merljivi. E-poštno pošiljanje je primerno tako za velika, kot tudi za majhna podjetja in posameznike, ki želijo graditi zvestobo stranke, ustvarjati posebne odnose s kupci, razvijati blagovno znamko in predvsem natančno analizirati vaš položaj na trgu ter odziv ljudi na podjetje.

E-mail marketing poveča prodajo

Ustvarjanje novih prodajnih kanalov in novih produktov nikakor ni dovolj, če nimamo dobre komunikacije s strankami. Ljudje cenijo pozornost in se tako lažje navežejo na podjetje, če slednje z njimi gradi odnos. Skozi e-poštno pošiljanje gradite dragocen odnos s stranko in tako vsekakor povečate prodajo. Dandanes je prodaja tista, ki nas ponese iz vrveža konkurenčnih podjetij. Na trgu moramo tako ali drugače izstopati in vsako vrsto posla promovirati med ljudmi. Nenazadnje so ljudje tisti, zaradi katerih naše podjetje pravzaprav obstaja, kajne?


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več