Digitalizacija
18.04.2013 10:33
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google+ na pohodu

Čeprav je družabno omrežje Google+ (Google plus) na “sceni” že od sredine 2011, je v zadnjem času dvignil precej prahu s tem, ko se je povzpel na lestvici po aktivnih uporabnikih. Podatek je privrel v javnost v začetku letošnjega leta, velja pa za mesec december 2012.
Google+ na pohodu
Google+ na pohodu

V tistem obdobju je prehitel celo Twitter in se zasidral na drugo mesto. Čeprav omrežje Facebook še zmeraj prednjači po številu aktivnih članov, so ostala družabna omrežja dejstvo vzela resno, kot signal za izboljšavo in za krepitev nadaljnjega razvoja. Prizadevajo si za čim uporabnejšo in enostavnejšo integracijo v digitalno okolje uporabnikov, ki želijo dostopati do kvalitetnih podatkov in se povezovati na profesionalnih in družabnih ravneh. Kolikor se na spletu le da. Kako je omrežju Google+ uspelo prehiteti Twitter in YouTube? Google+ je po svojem rojstvu razvil nekaj zelo uporabnih lastnosti, ki poganjajo njegovo rast.

Celostna integracija

Google+ je integriran z ostalimi Google produkti, kot so sam Google iskalnik, Gmail, Google drive in Google koledar. S stališča uporabnika je tovrstna integracija z osnovnimi spletnimi orodji priročna, saj se v osnovi družabno omrežje Google+ ne potrebuje povezovati z zunanjimi aplikacijami, ampak je lastno nadzorno ploščo uspel povezati z vsakdanjo izkušnjo spletnih aplikacij in brskanja.

Hangouts (klepetalnica)

Klepetalnica je orodje, ki je Google+ ločila od ostalih družabnih omrežji. Orodje omogoča skupinski video klepet brezplačno. Video klepet omogoča konferenčne povezave do 10 uporabnikov in so idealne za video srečanja s strankami in naročniki, komunikacijo znotraj podjetja in za projektno sodelovanje. Omogočite lahko tudi klepete v etru, kar je krasen pristop za prenos živih klepetov.

SEO koristi Google+ omrežja

Tesna povezava med Google iskalnikom in omrežjem Google+ ima ogromno prednost pri umestitvi vsebine v organskih zadetkih brskalnika. Objave iz omrežja Google+ so zelo dobro uvrščene v iskalniku (search rank), še posebej pri poosebljenih iskalnih rezultatih in v krogih vaših povezav na omrežju Google+. SEO (http://www.optimizacija-strani.com/google-oglasevanje.html)vašega podjetja boste izboljšali tako, da spodbujate zaposlene, da delijo vašo vsebino na lastnih Google+ profilih. Povezanost znotraj tega omrežja je zares dovršena. Kombinacija objav na ostalih vodilnih omrežjih kot sta Facebook in Twitter z objavljanjem na Google+ omrežju je dobra pot, do višjih organskih umestitev v Google iskalniku.

Avtorstvo

Google omogoča povezavo med vašim Google+ profilom in vašo avtorsko vsebino, ki jo objavljate na spletnih mestih. Na ta način gradite vašo avtorsko avtoriteto na iskalniku Google. Če imate avtorstvo vzpostavljeno, se znotraj prikaza vašega članka na iskalniku prikaže tudi vaše ime in vaša prikazna slika ob članku. Vsebina, ki je povezana z avtorstvom pa uživa prednost v prikazu na iskalniku.

Prepričan sem, da se v tej bitki za prevlado v ekosistemu družabnih omrežji Google+ še ni vdal. Facebookovi prevladi za enkrat ne gre oporekati. Dobra plat tega pa je, da se ostali trudijo pritegniti uporabnike z inovativnimi funkcijami, ki so uporabniku prijazne in koristne. Na dolgi rok imamo več od tega prav mi: uporabniki.

  • Novice (http://www.racunalniske-novice.com/novice/)
  • Triki (http://www.racunalniske-novice.com/triki/)
  • Forum (http://www.racunalniske-novice.com/forum)
  • Revija (http://www.racunalniske-novice.com/o-reviji)
  • Igre (http://www.racunalniske-novice.com/igre/)
  • Akcije in licitacije (http://www.racunalniske-novice.com/akcije-in-licitacije/)
  • IT podjetja (http://www.racunalniske-novice.com/it-podjetja/)
  • Zaposlitveni oglasi (http://www.racunalniske-novice.com/zaposlitveni-oglasi/)
  • Dogodki (http://www.racunalniske-novice.com/dogodki/)
  • Izobraževanja (http://www.racunalniske-novice.com/it-podjetja/izobrazevanja/)
  • RN VIP (http://www.racunalniske-novice.com/rn-vip/)
  • (http://www.racunalniske-novice.com/#)0 (http://www.racunalniske-novice.com/#)
  • A- A+

10.04.2013 13:14|Google Engage
Google Engage za agencije – pomagajte izboljšati poslovanje vaših strank
(http://www.racunalniske-novice.com/images/1/H_MAX_1024x768/1_programgoogleengagezaagencijejenamenjeninternetnimstrokovnjakom.jpg)Program Google Engage za agencije

Google Engage za agencije je namenjen spletnim strokovnjakom, ki pomagajo svojim naročnikom uspeti tudi v t.i. online svetu.

Google Engage za agencije – pomagajte izboljšati poslovanje vaših strank

Poslovanje preko spleta in spletno oglaševanje je v današnjem svetu zelo pomembno. Danes lahko podjetje tudi s preprosto spletno stranjo doseže odlične rezultate na področju izboljšanja prodaje in predstavitev izdelkov ali storitev, ki jih ponuja preko spletne strani. Pri podjetju Google smo prepoznali velik potencial za rast spletne prodaje, saj v Sloveniji obstaja vsa potrebna infrastruktura ter interes kupcev in prodajalcev. Zato se je Google odločil za implementacijo programa Google Engage za agencije, namenjenega SEM in SEO strokovnjakom, vzdrževalcem in oblikovalcem spletnih strani in drugim spletnim strokovnjakom, ki pomagajo svojim naročnikom uspeti tudi v t.i. online svetu. Na tak način je mogoče ne samo odpreti spletne trgovine, ampak tudi privabiti ključne kupce ter meriti uspešnost prodajnih in marketinških spletnih kampanj, tako doma, kot v tujini.

S pridružitvijo brezplačnemu programu Google Engage za agencije podjetja pridobijo podporo programu AdWords, možnost obiskovanja spletnih izobraževanj in izobraževanj v živo, spodbude za nove AdWords stranke, pomoč pri pridobitvi statusa certificiranega AdWords partnerja, prodajne in marketinške nasvete ter še veliko več.

Google Engage za agencije je primeren tudi za podjetja, ki poslujejo tako z drugimi podjetji kot tudi s posamezniki. A tovrstna podjetja se lahko pridružijo programu Engage za agencije vse dokler del dejavnosti podjetja vključuje pomoč drugim podjetjem pri doseganju uspeha na spletu z Googlom.

Novost v program Google Engage za agencije je osnovno Googlovo orodje za promoviranje slovenskih agencij potencialnim Google AdWords strankami. Zemljevid Engage agencij v Sloveniji je na voljo preko povezave www.google.si/adwords/agencymap/ (http://www.google.si/adwords/agencymap/).

(http://www.racunalniske-novice.com/top-digitalni-marketing/)>> Več vsebin s področja VIŠANJA ZASLUŽKOV in NAGRADA ZA BRALCE tukaj! (http://www.racunalniske-novice.com/top-digitalni-marketing/)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več