Digitalizacija
24.07.2013 13:20

Deli z drugimi:

Share

Kako do novih e-poštnih naslovov

Vsak kontakt (email naslov), ki ga dobimo v bazo, je vreden veliko več, kot se na prvi pogled zdi.
Kako do novih e-poštnih naslovov
Kako do novih e-poštnih naslovov

Pa ne zato, da bi po nepotrebnem polnili e poštni predal, ampak zato, da z njimi ohranjamo stik in da iz njih naredimo kupce, ki se vračajo na naša spletna mesta ali spletne trgovine. A poleg prijave na e-novice, obstaja še kar nekaj kanalov, preko katerih lahko v zameno za nekaj brezplačnega, dobite email naslov.

(http://blog.newsletter.si/wp-content/uploads/2013/07/kako-do-novih-email-naslovov.jpg)1. Prenos priročnika

Prav vsaka storitev ali izdelek ima lahko svoj brezplačen priročnik. Lahko je to »5 nasvetov za učinkovito uporabo« ali pa »3 triki za večjo učinkovitost«. Lahko pa so to le poučni priročniki, ki bodo vaši strani prišli prav. Vedno je dobro, da če nekaj želite od obiskovalca spletne strani, da mu v zameno tudi nekaj ponudite. Zato je brezplačen priročnik odlično darilo!

2. Pogosta vprašanja in odgovori

Vsaka dobra spletna stran že vsebuje podstran s pogostimi vprašanj in odgovori. Za potrebe pridobivanja novih email naslovov pa lahko ta vprašanja zapakirate v PDF dokument in jim ga brezplačno ponudite v zameno za njihov email.

3. E učilnica

Imate za uporabo svojih storitev ali izdelkov kakšen poučen video? Tudi to lahko izkoristite v zameno za email naslov. Ustvarite lahko e komplet, ki vsebuje video vodiče in tudi tega “zamenjate” za njihov email.

4. Brezplačen preizkus

Vaša ponudba vsebuje nekaj kar je možno brezplačno preizkusit? Odlična ideja za pridobivanje naslovov.

V kolikor pa imate še kaj materiala iz preteklosti, ki je bil še v tiskani obliki, lahko uporabite tudi tega. Spravite ga v elektronsko obliko, dodajte na spletno stran in ponudite brezplačen izvod le tega.

Kljub temu, da je kanalov za pridobivanje novih email naslovov kar nekaj, pa tega ne izkoriščajte zato, da boste vsem novim kontaktov pošiljali nepotrebno in predvsem neželeno pošto. Ker potem bo vaš trud zaman.

Glede na zanimanje, ki so ga izkazali s prenosom določenega gradiva, lahko sklepate, kaj je tisto kar jih zanima. Zato e novice prilagodite temu. Vedno se bo zgodilo, da se bo kdo odjavil, a naj vas to ne potre. Vsak dan lahko delate na tem, da bo vaša baza kontaktni email naslovov večja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več