Digitalizacija
13.02.2013 16:12

Deli z drugimi:

Share

Kako preživeti Googlove najnovejše spremembe sistema AdWords

Potrebno bo slediti uporabnikom, ne glede na napravo na kateri so, ampak predvsem glede na njihove potrebe in trenutno situacijo.
Potrebno bo slediti uporabnikom, ne glede na napravo na kateri so, ampak predvsem glede na njihove potrebe in trenutno situacijo.

Googlova ekipa, ki je svetu prinesla najbolj učinkovito obliko spletnega oglaševanja, sedaj prinaša tudi boljše mobilno oglaševanje. Ta teden je Google začel z velikimi spremembami v sistemu AdWords, ki sedaj omogoča uporabo ene kampanje na številnih napravah: namiznih in tabličnih računalnikih ter pametnih telefonih.

Prispevek je del nove rubrike “Digitalni marketing”, v kateri predstavljamo najnovejše trende, nasvete in novosti za sodoben in učinkovit marketing v digitalnemu svetu. Naročite se na BREZPLAČEN TOP uredniški izbor e-novic s področja digitalnega marketinga spodaj!

Kot vsaka velika sprememba, bo tudi ta prinesla dobre in slabe novice za oglaševalce, mnogi od njih že oblikujejo nove strategije, kako uporabnikom slediti iz naprave na napravo. Google stavi, da bo ta sprememba prinesla več prihodkov iz oglasov po vsem svetu. Celotna sprememba se bo odvijala do letošnjega poletja, zato imamo dovolj časa, da se pripravimo.

Temelj vsake dobre marketinške akcije je sledenje nakupnega procesa. Agencije in znamke uporabljajo številna orodja, s katerimi si pomagajo pri razumevanju dejavnikov, ki privedejo do gradnje zavedanja, vodijo k nameri in ne navsezadnje k želeni dejavnosti potrošnika.

Ta dejavnost je lahko vpis e-mail naslova, zbiranje kuponov, priganjanje potrošnikov v prodajalne, nakup nekega izdelka ali kombinacija naštetega. Največji izziv vsakega tržnika v novem svetu z več napravami, je da skuša slediti svojemu občinstvu iz telefona na tablico, iz televizije na računalnik in nazaj.

Ljudje raziskujejo na tablicah. Lokacije iščejo na telefonih. Stvari kupujejo na napravah s tipkovnicami in velikimi zasloni, kjer jih ne motijo sporočila, socialna omrežja in klici. Vemo, da so tovrstne migracije prekinitve v nakupnem procesu, nismo pa še naredili skoraj ničesar, da bi za potrošnike zgradili konsistentno nakupno izkušnjo.

Google obljublja, da bomo z nadgradnjo oglaševanja AdWords enostavno prilagajali svoje oglase, ponudbe in načine kontaktiranja glede na napravo, lokacijo, čas dneva in tip potrošnika.

Kljub spremembi, ki prihaja nekje v sredini leta 2013, vam predlagamo, da ne zavržete vsega znanja, ki ste ga v zadnjem času pridobili na področju komuniciranja s potrošniki na različnih medijih, zagotovo, pa boste morali ob uvajanju spremembe svoj pristop spremeniti.

Z vašo oglaševalsko agencijo, Googlom in drugimi partnerji boste morali prilagoditi ciljne strani, ponudbe in sporočila, da ne bodo več prilagojeni za različne naprave, ampak za ljudi v različnih situacijah. Kot smo poudarili že v prejšnjih prispevkih, edina izbira, ki vam ostane, je, da svoje kampanje preselite v mobilni svet. To pa je danes že skoraj celoten digitalen svet, če še niste opazili.

Prispevek je del nove rubrike “Digitalni marketing”, v kateri predstavljamo najnovejše trende, nasvete in novosti za sodoben in učinkovit marketing v digitalnemu svetu. Naročite se na BREZPLAČEN TOP uredniški izbor e-novic s področja digitalnega marketinga spodaj!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več