Digitalizacija
09.12.2013 06:34
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Microsoft proti Googlu tudi na ulici!

Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik. Računalniškemu gigantu namreč gredo ti v nos predvsem zaradi tega, ker so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.
Microsoft skuša uporabnike na vsak način prepričati, da Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS v resnici ni pravi prenosnik.

Podjetje Microsoft je s postavitvijo spletne trgovine Scroogled (http://bit.ly/Google-MS) pričelo vojno proti konkurenčnemu podjetju Google. Računalniškemu gigantu gredo najbolj v nos njegovi prenosni računalniki z operacijskim sistemom Chrome OS, saj so zdaleč najbolj priljubljeni v razredu cenovno ugodnih prenosnikov. Microsoft se je nanje najprej spravil z reklamnim oglasom, v katerem nastopata voditelja v ZDA izjemno priljubljene televizijske oddaje Pawn Stars, Rick Harrison in Richard Harrison (http://bit.ly/C-Preno).

V najnovejšem »podvigu« pa se je podjetje iz Redmonda na cenovno ugodne prenosnike Chromebook spravilo še na ulici, in sicer z uporabo povsem običajnih ljudi. Ko so »naključni« mimoidoči izvedeli, da na Googlove prenosnike ni moč namestiti Adobovih programov Photoshop in Illustrator ter Microsoftovega urejevalnika besedil Word in urejevalnika preglednic Excel, ga nihče izmed njih ni želel imeti. Poleg tega je Googlov operacijski sistem Chrome OS brez povezave v svetovni splet praktično neuporaben oziroma ga ne moremo koristiti v celoti.

Videoposnetek kako so »naključni« mimoidoči »sprejeli« Googlov prenosni računalnik Chromebook z operacijskim sistemom Chrome OS si oglejte spodaj oziroma s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/G-ulica.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50