Digitalizacija
31.10.2013 11:30

Deli z drugimi:

Share

Oglaševanje na Googlu: Učinkovit sistem spletnega marketinga

Spletni iskalnik Google je danes eden izmed največjih iskalnikov na svetu. Preko njega išče informacije večina svetovnih uporabnikov interneta. Pravzaprav bi lahko rekli, da je nekakšna prava zakladnica informacij.
Oglaševanje na Googlu: Učinkovit sistem spletnega marketinga
Oglaševanje na Googlu: Učinkovit sistem spletnega marketinga

Ravno zaradi tega ima stavek ‘če vas ni na spletu, najverjetneje sploh ne obstajate’ vse večji pomen. Ljudje praktično na dnevni ravni iščemo razne informacije preko Googla, ki jih uporabimo bodisi za osebne ali poslovne namene. V primeru, da nimate lastne spletne strani kot podjetje, ki želite uspeti na trgu, vam svetujemo, da si čim prej naročite izdelavo lastne spletne strani, preko katere vas bodo lahko ljudje našli. Če pa svojo spletno stran že imate, poskrbite za to, da boste opaženi. Kaj to pomeni?

Spletni iskalnik Google išče po določenem sistemu oziroma tako imenovanem algoritmu. Največji pomeni imajo tukaj ključne besede, po katerih vas lahko človek najde. Google oglaševanje je zaradi tega izjemno pomembno. Deluje na sistemu zakupa ključnih besed, vendar pozor! Ni vseeno, katere ključne besede zakupimo in se po njih oglašujemo.

Google oglaševanje je eden izmed najbolj učinkovitih načinov za pridobivanje kupcev. Deluje tako, da ljudje enostavno vpišejo ključno besedo v Google iskalnik. V primeru, da je ta ključna beseda zakupljena z vaše strani, se bo vaša spletna stran prikazala med iskalnimi zadetki. Tako imate veliko večjo možnost, da vas iskalec opazi, klikne na povezavo in obišče vašo spletno stran.

Kako deluje Google oglaševanje?

Google oglaševanje oziroma Google AdWords deluje na sistemu dražbe oziroma avkcije. Kaj to pomeni? To pomeni, da bo Google vašo zakupljeno besedo obravnaval glede na vložen denar. Vsakič, ko nekdo vpiše zakupljeno ključno besedo v iskalnik, Google prične z iskanjem najbolj primernih spletnih strani, ki so zakupile to besedo. Kasneje bo vaš oglas uvrstil na pozicijo, ki se mu zdi primerna glede plačila. Zaradi tega so oglasi določenih spletnih strani vedno na drugi poziciji.

Google oglaševanje pa seveda zahteva strokovnjake. Najbolje je, da to delo prepustite izobraženim strokovnjakom, ki natančno vedo, kaj delajo. Celoten sistem oglaševanja se prične z natančno analizo vaše spletne strani in tega, kakšne ključne besede pravzaprav zakupiti. Tukaj je potrebno misliti predvsem na to, kaj bodo ljudje vpisali v iskalnik, da bodo prišli na vašo spletno stran. Seveda je pri tem pomembno, da ne zakupimo najbolj pogoste ključne besede, saj imamo tako manj možnosti za prikaz oglasa.

Google oglaševanje in oglasna kampanja

Oglasno kampanjo za Google oglaševanje je potrebno izdelati tako, da jo bodo iskalci opazili. To je kot nekakšen oglas za vaše podjetje oziroma produkt ali storitev, s katerim morate v izjemno kratkem času prepričati nekoga, da pritegnete njegovo zanimanje. Seveda to nikakor ni lahko delo, ampak je zelo pomembno. Strokovnjaki vam bodo oblikovali primeren oglas, na podlagi katerega boste zagotovo pridobili obiskovalce na vašo spletno stran.

Google oglaševanje lahko spremljate preko natančne analitike. S tem povsem enostavno razberete, kako uspešna je bila vaša kampanja in kakšen odziv je imela določena zakupljena ključna beseda. Vseskozi lahko oglase prilagajate potrebi ciljnih strank ter seveda trga. Google oglaševanje vam zagotavlja kvalitetno izvajanje kampanj ter visoke rezultate. Bodite opaženi in vidni s pomočjo Googla!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več