Digitalizacija
05.09.2013 14:16

Deli z drugimi:

Share

Principi vstopne strani ki konvertira

Izdelava vstopne strani, ki je optimizirana za konverzije je daleč od mačjega kašlja. Sploh v primeru, ko želite doseči zavidanja vredno stopnjo konverzije. Vstopna stran ki konvertira služi specifičnemu namenu: obiskovalca spodbudi, da opravi zastavljen poslovni cilj.
Principi vstopne strani ki konvertira
Principi vstopne strani ki konvertira

Poslovni cilj vstopne strani je lahko nakup, prijava na demo produkt , prenos kataloga/e-učbenika ali zbiranje kontaktnih podatkov uporabnikov za poznejšo obdelavo vaših tržnikov.

Obiskovalce spodbudite k tovrstnim dejanjem s pomočjo preverjenih oblikovnih in psiholoških principov, ki jih usmerjajo po vstopni strani do cilja in poskrbijo, da obiskovalec ne izgubi fokusa in “odjadra” drugam.

1. Kontrast
Uporaba kontrasta na vstopni strani je preprost način s katerim boste vaša glavna sporočila, ki so v obliki klica k akciji (http://blog.spletnik.si/2012/08/28/klic-k-akciji/) (call to action), ločili od ostale vsebine in na njih pritegnili fokus. Bolj ko bo klic k akciji izstopal (izrazit), bolj bo viden. V primeru na sliki lahko vidite, da smo klic k akciji ločili od ostale vsebine na vstopni strani tako, da smo ga “zapakirali” v oranžni element. Ločili smo ga od pretežno črno-sive vsebine na strani. Barva zagotovo vpliva na čustvena dojemanja obiskovalcev zato je potrebno barve prilagoditi vaši dejavnosti. Običajno boste želeli uporabiti tiste barve, ki spodbujajo pozitivne emocije v uporabnikih.

2. Raba slik
Pomemben del oblikovanja vstopne strani je uporaba slikovnih elementov. Slike lahko vzpostavijo močno emocionalno vez z obiskovalci. Zelo učinkovite so slike dojenčkov ali čednih ljudi, seveda pa morajo slike v prvi vrsti biti primerne za vaš posel. Če servisirate avtomobile, potem slika malčka zagotovo ne bo prva izbira na vaši vstopni strani. Prav tako je pomembno, da konstanto testirate primernosti vsebin. Ni nujno, da bo šolski primer deloval za vas. V primeru naše vstopne strani, ki je prikazana spodaj, smo “klasično” sliko izpustili, namesto te pa dodali drugačne elemente in sličice, ki so se skozi testiranje izkazali za bolj učinkovite.

3. Prazen prostor (white space) ustvarja fokus
Prazni prostor je praznina okoli pomembnega elementa. Elementom na vaši vstopni strani dajte prostor za “dihanje” in ustvarite pomirjujoč učinek – vaš klic k akciji bo na ta način bolj izrazit.

4. Preizkusi pred nakupom
Ste se kdaj ustavili ob promocijskem kotičku v veleblagovnici in preizkusili jed ali pijačo in jo nato tudi kupili? Tako imenovana “try before buy” metoda je je zelo razširjen princip za izražanje samozavesti podjetja, ki verjame v svoj produkt. Uporabnikom lahko tudi omogočite predogled ali omejeno uporabo produkta. Pomembno je, da za svoj produkt poiščete učinkovit in primeren način preizkusa. Kupec avtomobila, ne bo mogel konjička, pred nakupom, odpeljati domov za par dni in ga preizkušati. Lahko pa se na vstopni strani prijavi na testno vožnjo.

5. Dokaz uporabnosti
Tega lahko prikažete na različne načine. S pohodom družabnih medijev, je postalo deljenje in všečkanje vsebine zelo enostavno. Na vstopno stran si v nekaj minutah lahko namestite Facebook vtičnik, ki prikazuje koliko uporabnikov všečka vaš izdelek. Več napora pa zahteva pridobivanje bolj osebnih in pristnih pričevanja uporabnosti, ki pa se na dolgi rok zagotovo obrestujejo. Pridobite izjave zadovoljnih uporabnikov. Saj veste: dober glas, seže v deveto vas!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več