Digitalizacija
12.09.2013 13:36

Deli z drugimi:

Share

Revizija AdWords računa

Se vam je kdo že pohvalil, da je AdWords oglaševanje na klik enostavno? Za tako trditev obstajata dva generalna razloga: prvi je ta, da oseba namenoma govori neresnico, drugi je ta, da ima oseba, ki to trdi tako malo izkušenj na področju Google AdWords oglaševanja, da ne pozna niti “osnov” naprednih funkcij sistema.
Revizija AdWords računa
Revizija AdWords računa

AdWords oglaševanje je zahtevno in terja kar nekaj dragocenega časa, preden lahko rečemo, da sistem oglaševanja obvladamo.

(http://blog.povecajobisk.si/wp-content/uploads/2013/09/revizija-adwords-racuna.jpg)Še po toliko letih delovanja na področju Google oglaševanja je potrebno redno spremljati dogajanja in se neprestano izobraževati, da kampanje lahko neprestano izboljšujete. Kampanje je potrebno redno pregledovati in ugotavljati ali so zares “zdrave”. V nadaljevanju delimo delček našega “kontrolnega seznama”, ki vas bo zagotovo spravil na pravo pot pri izbokjšanju vaših oglasnih kampanj.

Na nivoju kampanj:

Preverimo, da se oglaševalske kampanje zares oglašujejo na ciljanjem območju. Zelo ozko, ciljno ciljanje sicer majhnim državam, kot je Slovenija, povzroča težave in ne deluje povsem zagotovo. Možno pa je s kombinacijo specifičnega ciljanja in izborom ključnih besed ozko ciljane kampanje izpeljati natančno. Preverimo tudi, da izvajamo po eno kampanjo v enem tipu Google omrežja (iskalno omrežje ali prikazno omrežje).

Na nivoju oglasnih skupin:

Redno preverjamo ključne besed in njihovo število. Če je seznam ključnih besed preobsežen, obstaja velika verjetnost, da se ga da razčleniti na bolj ciljne oglasne skupine, ki bodo bolj specifične. Preverimo tudi, da je zadostno število aktivnih oglasov znotraj oglasne skupine. Pomembno je, da nikoli ne pustite, da se predvaja (izvaja) samo en oglas. Zmeraj se najde možnost za nadaljnjo optimizacijo oglasov.

Merjenje konverzij:

Merjenje konverzij je zelo pomemben del oglaševalskih kampanj, ker v osnovi dobimo vpogled v število pridobljenih konverzij: kolikokrat smo dosegli zastavljeni cilj, neposredno iz oglaševalske kampanje. Kot tak je nepogrešljivo orodje za spremljanje neposrednega učinka oglaševalske kampanje. Poskrbimo, da so konverzije v skladu z zastavljenimi cilji in zmožnosti na spletnem mestu. Po potrebi nastavimo nove konverzijske cilje, ker so spletna mesta običajno dinamična in se nadgrajujejo z vsebinami.

Ostali opozorilni znaki:

Redno pregledujemo tudi ključne besede in tudi njihovo ceno. Poskrbimo, da tiste ključne besede, ki niso tako “pomembne” za naročnikovo kampanjo, kot nekatere, a jih vseeno želimo obdržati, ne podivjajo s ceno izpod nadzora. Prav tako preverimo, da so aktivne zgolj tiste ključne besede, ki so v preteklosti učinkovale in ki so za kampanjo smiselne.

Tako. Našteli smo vam nekaj osnovnih aspektov kampanj na klik, ki jih redno kontroliramo. Seznam še zdaleč ni popoln, je pa dober začetek na poti k dolgoročnemu vzdrževanju zdravih kampanj. Skozi branje ste zagotovo lahko tudi ugotovili, da je v uspešno kampanjo potrebno vložiti veliko znanja in časa, ki pa ni vedno na razpolago.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več