Digitalizacija
11.07.2013 17:05
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ste izgubili obiskovalce zaradi piškotkov? Brezplačna rešitev za vas!

S 15. 6. je v Sloveniji pričela veljati nova zakonodaja, ki ureja uporabo spletnih piškotkov. Med najbolj pogoste piškotke spadajo tudi piškotki, ki jih za svoje delovanje uporablja Google Analytics, ki pa zaradi njih v veliki večini primerov ne deluje več, kot bi moral.
Ste izgubili obiskovalce zaradi piškotkov? Brezplačna rešitev za vas!
Ste izgubili obiskovalce zaradi piškotkov? Brezplačna rešitev za vas!

V Red Orbitu so razvili rešitev, ki v skladu z zakonom skrbi za zagotavljanje anonimnosti uporabnikov in sledi vsem ključnim smernicam zakonodaje, pri čemer pa še vedno omogoča pregled in analizo podatkov znotraj vašega obstoječega Google Analytics računa.

O upravičenosti Zakona o Elektronskih komunikacijah, ki to predpisuje, se je pisalo že veliko … Pri Red Orbitu so se dolgo poglabljali v zakon, nasvete in pogosta vprašanja, ki jih je pripravil Urad informacijske pooblaščenke. Želeli so ugotoviti, ali lahko Google Analytics pripravijo do tega, da lahko deluje na spletni strani, tudi če uporabnik ne klikne DA.

In uspelo jim je. Preverili so nastavitve orodja Google Analytics, prebrali zadnje dokumente informacijske pooblaščenke in ugotovili, da je nemogoče mogoče. Google Analytics lahko namreč nastavimo tako, da postanejo piškotki neinvazivni. Z nastavitvami in spremembo kode Google Analytics na strani, torej kratkimi koraki, ki jih lahko izvede vsak, postane Google Analytics koda sprejemljiva tudi za ZEKom-1 in s tem ponovno dobimo moč, da lahko merimo vse obiskovalce na naši spletni strani.

Kako do brezplačnih navodil?

To znanje želijo deliti z vami, zato so pripravili natančen opis postopka, ki ga lahko najdete v e-knjigi Implementacija Google Analytics-a na spletno mesto v skladu z ZEKom-1. Popolnoma brezplačno. Najdete ga tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več