Digitalizacija
10.04.2013 08:15

Deli z drugimi:

Share

Zakup imena vaše blagovne znamke

Morda se na prvi pogled zdi nenavadno, da bi “trošili” oglaševalski denar za zakup imena lastne blagovne znamke, ki je običajno že zelo dobro pozicionirana med organskimi rezultati, kadar nekdo naredi poizvedbo v iskalnik.
Zakup imena vaše blagovne znamke
Zakup imena vaše blagovne znamke

Nekateri uporabniki storitev oglaševanja na klik se sprašujejo, če bi ob tem, ko bi zakupili ključno besedo, njihove blagovne znamke, izgubili umestitev v organskih prikazih. Bojazen je odveč! Google je že večkrat z gotovostjo pojasnil, da tako ne deluje in da plačljivo oglaševanje ne vpliva na organski prikaz in obratno. (http://blog.povecajobisk.si/wp-content/uploads/2013/04/brand.png)

Zakaj je vredno del oglaševalskega proračuna nameniti zakupu ključne besede, imena vaše blagovne znamke? Nikar ne prenehajte z branjem!

1. Prevladajte na iskalniku

Več je bolje. No, vsaj kadar govorimo o vaših povezavah, ki se pojavljajo v rezultatih iskalnikov. Podobno, kot dejstvo, da bo več povezav v e-poštnem sporočilu povečalo možnost višje stopnje odzivnosti: prejemnik, bo imel več možnosti da opravi klik. V očeh vaših iskalcev boste zagotovo izpadli kot zelo pomemben “igralec na sceni” če se bo vaš posel pojavljal med organskimi zadetki in med plačljivimi oglasi.


2. Nadzor nad sporočanjem in nagovarjanjem publike imate vi!

Čeprav so organski prikazi vašega posla brezplačni, je sporočilo, ki ga prenašate preko tovrstnega kanala lahko suhoparno. S plačljivimi oglasi imate možnost, da ustvarite sporočila po meri, ki bodo zares pritegnila pozornost vaših iskalcev in jih spodbujala, da obiščejo vašo spletno mesto. Vaše povezave, ki se pojavljajo znotraj organskih rezultatov morda ne bodo ciljale na najbolj primerno pristajalno stran. Izkoristite plačljive oglase in vaše iskalce preusmerite na tisto pristajalno stran, ki je najbolj prodajno naravnana. Pri plačljivem oglaševanju na klik imate možnost uporabljati več koristnih funkcionalnosti.


3. Konkurenca vam skače v zelje

Vaši konkurenti so stalno na preži. Če so vsaj malo podkovani o oglaševanju z AdWords, potem so oni tisti, ki zakupijo ključno besedo, ime vaše blagovne znamke. V praksi izpade tako: obiskovalec na spletu išče vašo blagovno znamko in jo vnese v iskalnik, v rezultatih pa prednjači oglas vašega tekmeca.


4. Tovrstne ključne besede so poceni

Vsi smo na preži za cenovno ugodnimi ključnimi besedami, ki so iskane. Rešitev je lahko bližje, kot si mislite: vaša blagovna znamka! Zakupite tudi imena vaši proizvodov. Te ključne besede bodo zagotovo “prijazne” na denarnico, hkrati pa tudi uspešne.


5. Zajemite kvalitetne kupce, ki že premišljajo o nakupu

Tisti, ki iščejo po ključnih besedah, kot so ime vašega podjetja ali ime vaše blagovne znamke, vas že poznajo. Verjetno, so pri vas že doživeli kakšno nakupovalno izkušnjo. Ker imajo izkušnjo z vašo blagovno znamko so bolj dovzetni za nakup, kot tisti, ki vašega podjetja ne poznajo in iščejo bolj generično.

Vas še nisem prepričali? Vašo zadržanost (delno) razumemo. Oglaševalske kampanje so med seboj tako različne, da nikoli ne vemo katera metoda lahko v določenem trenutku obrodi izjemne rezultate. Ali se raje sprašujete in sanjarite o tem kako bi lahko bilo ali raje idejo preverite in si na vprašanje odgovorite?

>> Več takšnih prispevkov in NAGRADA za bralce tukaj! (http://www.racunalniske-novice.com/top-digitalni-marketing/)


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več