Računalništvo, telefonija
21.12.2016 10:30
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 izvrstnih daril za vse ljubitelje teka

10 izvrstnih daril za vse ljubitelje teka
10 izvrstnih daril za vse ljubitelje teka

Spet je prišel tisti čas v letu: vaš prijatelj ali sorodnik preprosto ljubi tek, vi pa enostavno ne veste kaj mu nastaviti pod božično drevesce. Dobra novica za vse, ki ste se v tem opisu prepoznali: pripravili smo vam nekaj smernic za nakup pravega darila. Seveda, nogavice so klasika, ampak kaj če bi letos najdražjim kupili nekaj kar si resnično želijo. So morda kdaj namignili, da bi imeli merilnik aktivnosti? Je morda problem v starih in obrabljenih slušalkah? Seznam, ki smo ga pripravili s pomočjo portala “TechRadar” zagotovo vsebuje nekaj za vsakogar.

Moov Nov

Kljub morebitnim dvomom v merilnike aktivnosti, je Moov Nov eden redkih, ki zadovolji še tako zahtevne uporabnike in to iz več razlogov. Njegova baterija drži kar 6 mesecev, meri korake, spremlja spanec uporabnika, poleg tega pa pomaga pri “aktivnejšem” življenju in uporabnika “trenira”, da ta teče hitreje in tako postane bolj “fit”

Po pisanju portala TechRadar naj bi bil Moov Nov dealen za vse, ki si zares želijo teči hitreje, kajti merilnik omogoča dober intervalni trening, kjer so rezultati vidni v dokaj kratkem času.

Garmin Forerunner 920XT

Novo leto, novi Garmin. Pravi tekaški sladokusci bodo nad to uro nedvomno navdušeni. Rezultati so natančni, vsako uro vam servira sporočila s telefona, šteje korake in spremlja vaš spanec. Za popolno uporabniško izkušnjo boste sicer potrebovali dodaten merilnik srčnega utripa, vendar zadovoljni uporabniki pravijo, da vam ga ne bo žal.

TomTom Spark 3

Če želite zapraviti manj, kot stane Garminu, potem je morda prava izbira TomTom Spark 3. Sicer ne ponuja tako celostne uporabniške izkušnje kot Garmin in podobni, vendar pa omogoča merjenje teka, kolesarjenja in plavanja. Ima integriran merilnik srćnega utripa, glavna konkurenčna prednost pa je glasbeni predvajalnik, kamor lahko naložite vaše najljubše pesmi in jih med aktivnostjo poslušate preko Bluetooth slušalk.

iPad Pro

Poleg tega, da je iPad Pro soliden pripomoček pri delu, ko smo kje na poti ali kjerkoli izven pisarne, je Applova tablica enostavna metoda kako preveriti tekaške podatke preko nam najljubših aplikacij.

Samsung Galaxy S7 Edge

Vsi tekači potrebujejo telefon (tako kot vsi ljudje na svetu verjetno). Ampak ne kateregakoli. Potrebujejo telefon, ki je vzdržljiv in ne odpove že po prveme udarcu. Po pisanju portala TechRadar je letos najboljša izbira Samsung Galaxy S7 Edge. Je vzdržljiv in vodoodporen, kar pomeni, da ga lahko uporabljamo ne glede na vreme, poleg tega pa nam ni treba skrbeti glede poškodb, razen če ste pri sovjih aktivnostih prekomerno agresivni.

Running Buddy

Running Buddy je priročna magnetna torbico, ki si jo lahko tekač pripne na kratke hlače in vanjo spravi telefon, ključe in kartice.


Wahoo Tickr X

Merilnik srčnega utripa, ki je kompatibilen z Bluetooth povezavo in premore napredne senzorje, ki spremljajo uporabnikovo gibanje. Preko aplikacije lahko izvajate 7-minutno “HIT” vadbo in ob tem spremljate število ponovitev, ki vam jih Wahoo Tickr X šteje sam. Pa še ena zanimivost: Wahoo Tickr X je možno nastaviti tako, da lahko upravljate glasbo zgolj z tapkanjem po prsih.

Aukey Bluetooth slušalke

Izbrati prave brezžične slušalke je lahko prava nočna mora. Če iščete nekaj zelo poceni in hkrati ne povsem zanič, potem so slušalke Aukey Bluetooth prava izbira za vas. Po kakovosti zvoka sicer ne izstopajo, so pa zelo poceni in delujejo. Dizajn slušalk je na spletni trgovini Amazon zelo priljubljen, v paketu pa dobite še dodatne “kaveljčke” za ušesa, ki znajo biti še kako uporabni.

Plantronics BackBeat Fit

Če se vam slušalke Aukey zdijo preveč poceni, potem lahko izberete bolj robustne in bolj funkcionalne. Plantronics BackBeat Fit omogočajo dobro kakovost glasbe, imajo vzdržljivo baterijo, hkrati pa jih ni težko upravljati.


JVC HA-ETR40

Poleg vseh možnih izbir med slušalkami je nekaj takih, ki jih lahko označimo z oznako “old school” – dolga življenjska doba baterije, klasičen dizajn in tako dalje. JVC slušalke sicer niso v samem vrhu po kakovosti zvoka (predvsem pri basih), vendar tekači bolj kot na to, stavijo na udobje. To pa JVC HA-ETR40 gotovo ponujajo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640