Računalništvo, telefonija
27.06.2016 15:20
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

10 šokantnih kriminalnih dejanj, zajetih z Google Street Viewjem

10 šokantnih kriminalnih dejanj, zajetih z Google Street Viewjem
10 šokantnih kriminalnih dejanj, zajetih z Google Street Viewjem

Med dokumentiranjem sveta je Google Street View naletel na številne bolj ali manj bizarne pripetljaje. Med njimi so tudi kriminalna dejanja iz katerih je spletni portal “Alltime 10’s” zbral 10 najbolj zanimivih.

  1. Spolno občevanje v javnosti – Leta 2013 je Google Street View ujel mlad par na ulicah Manchastera, kjer je na sliki precej eksplicitno vidno, kako ženska zadovoljuje moškega. Na srečo avanturističnega para je bila fotografija hitro odstranjena s spletne strani.
  2. Ugrabitev vnukinje – Leta 2009 je devetletno deklico ugrabljena njena babica. Preko GPS sledenja mobilniku deklice in kombinaciji koordinat signala z Google Street Viewjem je lokalna policija uspela detektrati bližnji hotel, v katerem sta bili pretresena deklica in neuravnovešena babica.
  3. Uriniranje v javnosti Francoz, ki se je lotil izpostavljenega “podviga”, je Google tožil za vdiranje v zasebnost, kajti fotografije, objavljene na internetu, naj bi povzročile posmehovanje s sovaščanov na račun njegovega početja. Tožbo je izgubil in dobil kazen v višini 1.500 $.
  4. Ugrabitev poslovneža – Leta 2015 je John Spence ugrabil poslovneža Sendrja Cokelaero, ga zvezal za drevo, mu na čelo postavil pištolo in od njega zahteval 2.900$, kolikor naj bi bil dolžan Spencu eden zaposlenih pri Cokelaeri. Slednji je v nogavici skrival mobitel, ki ga je v trenutku, ko ga je ugrabitelj pustil samega, pretkano uporabil. Preko Google Maps je ugotovil svojo lokacijo in posnetek zaslona poslal svojemu šefu. Policija je preko Google Street Viewja detektirala lokacijo ugrabitve.
  5. “Hollywoodska” policijska akcija – Srbska študenta sta se optimistično odločila oropati trgovino z nakitom v središču Novega Sada, vendar je lokalna policija po posredovanju mimoidočih hitro sprožila akcijo. Po naključju je ekipa Google Street Viewja krožila po območju in vse posnela.
  6. Prekupčevanje drog – Leta 2009 je preprodaja drog, ki je v Chicagu del vsakdanjika, bila posneta z devetih različnih zornih kotov, vendar ni podatka, ali je policija temu specifičnemu primeru prišla do dna.
  7. Moževo varanje – Žena je preko Google Street Viewja opazila možev avto, parkiran pred hišo “konkurentke”. Mož naj bi bil v tem času na poslovnem potovanju, vendar zgleda, da je prišlo do spremembe načrta, kajne? Žena je z oprijemljivi dokazi takoj vložila zahtevo za ločitev.
  8. Oboroženi rop – Na ulicah Johannesburga je Google Street View uspel dokumentirati oboroženi rop. Policija je v preiskavi uporabila fotografije za prepoznavanje storilcev.
  9. Kitajske ugrabitve – Leta 1990 je bil petletni Luo Gang ugrabljen in prodan družini 1.500 km stran. Po 23-ih letih je objavil opis in specifike svoje rojstne vasi na forum za pogrešane osebe in spletna skupnost mu je pomagala, da skrči svoje iskanje na ombočje Sichuan na Kitajskem. Z neutrudnim iskanjem po Google Street Viewju je uspel najti svojo vasico Guizhou, kjer se je srečal s svojo družino.
  10. znavanje storilcev.
  11. “Ugrabitelji s karmo” – Prebivalka Oklahome je leta 2011 doma naletela na roparje, ki očitno še niso zaključili z delom. Ob grožnji s pištolo je eden od storilcev žrtvi povedal, da misli, da bo karma prišla za njim. Tri leta kasneje je žrtev preko Google Street Viewja našla fotografije storilcev z dneva ropa, saj so ravno hodili po ulici do žrtvine hiše. Kot dokazno gradivo je fotografije predložila policiji, ki je nato našla storilce. Karma je naredila svoje!

Za slikovitejši prikaz lestvice si oglejte spodnji video, ki vsebuje tudi vse fotografije z Google Street Viewja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več