Računalništvo, telefonija
20.10.2016 15:31
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vtičniki, ki jih morate namestiti na vaš iPhone

..Poglejte kako lahko iz vašega iPhona iztisnete največ, kar se da..
Vtičniki, ki jih morate namestiti na vaš iPhone
Vtičniki, ki jih morate namestiti na vaš iPhone

Z operacijskim sistemom iOS 10 je Apple spremenil dizajn zaklenjenega zaslona naprave in odstranil “slide-to-unlock” gesto za odklepanje. Zdaj vas ta ista gesta pripelje do “Today view” opcije, kjer poteka vaša interakcija z vtičniki (“widgets”). Do teh lahko dostopate tudi, ko ste že enkrat odklenili zaslon, vendar je njihova praktičnost ravno v hitrih akcijah in preverjanju informacij brez odklepanja zaslona. S pomočjo portala CNET smo za vas pripravili seznam desetih vtičnikov, ki lahko na tak ali drugačen način pripomorejo k uporabnosti vašega iPhona.

Launcher

Vtičnik, ki omogoča najhitrejšo pot do klica domov, SMS sporočila ženi ali aplikacije Instagram. Brezplačna različica vtičnika Launcher dovoljuje uporabo sedmih “akcij”, od zagona aplikacij, klicanja ali sporočanja do raznih drugih orodij.

Fantastical 2

Gre za superioren koledar, ki povzdigne Applovo koledarsko aplikacijo na visok nivo. Vtičnik Fantastical 2 vam pokaže, koliko minut je še do vaše naslednje obveznosti in ko ga razširite, lahko pogledate obveznosti in opravila za celotni mesec, kjer zelo natančno vidite, kaj vas čaka za posamezni dan. Fantastical 2 usklajeno deluje z Applovo aplikacijo, kombinacija obeh pa omogoča širok spekter možnosti.

Todoist

Če spadate v skupino ljudi, ki ima raje koledar in seznam opravil ločena, potem je ta vtičnik pravi za vas. Aplikacija Reminders sicer že vsebuje vtičnik, ki na zaklenjen zaslonu prikaže opravila v določenem času, vendar opravila brez alarma uporabnik ne vidi. Todoist pokaže na zaklenjen zaslonu vsa opravila in opomnike za ves dan, poleg tega pa lahko označite opravila kot opravljena in dodajate nova.

BeWeather

Aplikacija Weather pokaže trenutno vremensko stanje poleg pričakovanih najvišjih in najnižjih temperatur za ta dan, medtem ko razširjeni pogled pokaže podrobno napoved za naslednjih nekaj ur. Če želite svoje vremensko “znanje” povzdigniti na višjo raven, uporabite vtičnik BeWeather, saj vam ta omogoča personalizirano urejanje informacij, ki jih prikazuje – med njimi so trenutno stanje vremena, dnevna napoved, urna napoved in besedilna razlaga napovedi.

Shazam

Presenetljivo veliko število ljudi je Shazam uvrstilo v sam vrh iOS aplikacij. Verjetno veste, da gre za aplikacijo, ki v trenutku prepozna naslov in izvajalca pesmi. Z uporabo vtičnika Shazam na zaklenjenem zaslonu se vam praktično ne more zgoditi, da bi zamudili katero od pesmi, saj ga lahko v trenutku vključite in že jo imate.

Batteries

Vtičnik, ki pride v poštev predvsem za vse tiste, ki uporabljate kakršnekoli naprave, ki so z vašim iPhonom povezane preko Bluetooth povezave. Najsi bo to zvočnik, pametna ura ali kaj tretjega, vtičnik Batteries pokaže koliko baterije je še ostalo na teh napravah in preprosto izgine, ko Bluetooth naprave niso povezane s telefonom ali so izven dosega.

ESPN

Trenutek za vse ljubitelje športa oz. natančneje ameriških športov. Vtičnik ESPN omogoča uporabniku hitri dostop do rezultatov (ali ure začetka tekme) njegovega najljubšega moštva, ki si ga lahko vsak po svoje izbere v ESPN aplikaciji.

Timeglass

Tempo življenja je dandanes izjemno hiter. To se odraža tudi v domačem okolju, na primer v kuhinji, ko želimo “visoke kulinarične cilje” izpeljati v karseda kratkem času. Timeglass omogoča spremljanje večjega števila merilcev časa, kar pomeni, da lahko hkrati spremljamo pečico, štedilnik in morda zunanji žar. Brezplačna različica aplikacije omogoča tri “timerje”, kar je že kar lepa številka pri vsakdanjih opravilih, kot je kuhanje.

Dropbox

Aplikacija Dropbox je pred kratkim prejela nadgradnjo, ki je izboljšala vtičnik. Poleg tega, da sedaj vidimo zadnje 4 dodane datoteke, vsebuje tri koristne gumbe: Scan Document, Upload Photo in Create File.

DataMan

Kot že samo ime pove, DataMan skrbi, da ob prejetju računa za mobitel ne boste šokirani zaradi nepričakovane cene. Spremlja vašo porabo podatkov in vas opozarja, koliko ste oddaljeni od meje, ki je ne smete prekoračiti.

Obstaja nešteto različnih vtičnikov, ki močno pospešijo dostop do najrazličnejših informacij. Njihova glavna prednost je, da nam potrebno zapravljati časa z odklepanjem in iskanje določene aplikacije, temveč zgolj na zaklenjen zaslonu podrsamo desno in imamo vse lepo na “dlani”.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več