Računalništvo, telefonija
31.08.2017 15:19
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

14 stvari, ki se jih morate izogibati na družbenih omrežjih

..Tudi vi počnete kaj od naštetega?..
Družbena omrežja niso namenjena za vse, kar nam pride na pamet!
Družbena omrežja niso namenjena za vse, kar nam pride na pamet!

Čeprav so družbena omrežja namenjena zabavnemu in učinkovitemu načinu komunikacije, se vse več uporabnikov zapleta v neprijetne dogodke, ki se včasih lahko končajo tudi precej klavrno. Spletni portali, kot so Facebook, Twitter, Instagram in podobni, so namreč polni negativno nastrojenih objav in dejanj. Ker se na družbenih omrežjih vse več uporabnikov obnaša neprimerno, je nedavna študija analitske hiše GirlPR razkrila 14 največjih napak, ki jih kot uporabniki počnemo najbolj pogosto.


1. Insta noge

Ne glede na to kje se v določenem trenutku nahajate, v bližini bazena, na obali ali v kašnem eksotičnem kraju, nikoli ne fotografirajte samo vaših nog. Objava slik nog na družbenih omrežjih je družbeno nesprejemljiva v vseh starostnih skupinah.


2. Samopomilovanje

Tu gre za objave, kjer se uporabniki smilijo sami sebi in želijo pomilovanje vzbuditi tudi pri svojih virtualnih prijateljih. Objave tipa »Zakaj je celoten svet proti meni«, »Počutim se obupno«, »Nekaj hudega se mi je zgodilo« in »Počutim se zelo osamljenega« služijo le vzbujanju pozornosti in zaskrbljenosti pri drugih uporabnikih.


3. Polovične objave

Pri polovičnih objavah gre predvsem za to, da prijateljem in znancem podajamo informacije »po kapljicah«. Na koncu je vse skupaj videti kot kakšna televizijska limonada brez konca, kjer sledilci »žejni« čakajo na naslednjo objavo. Precej bolj uvidevno je, da zadevo, ki jo imate z povedati, takoj poveste v celoti.

4. Zadnji pozdravi

To so objave, kjer uporabniki sporočajo, da bodo zapustili določeno družbeno omrežje in da se bodo nikoli več vrnili nazaj. S tem želijo pritegniti le nekaj pozornosti, v resnici pa se svojih napovedi pogosto ne držijo in se že kmalu spet vrnejo na družbeno omrežje.

5. Iskanje sorodne duše

Za iskanje partnerjev so bile ustvarjene številne aplikacije in namenska družbena omrežja. Med vsemi prednjači Tinder, nikakor pa to ni primarni namen Facebooka, Instagrama in Twitterja. Sploh če dvorjenje poteka javno. Če že uporabljate omenjene za iskanje sorodne duše, počnite to prek neposrednih zasebnih sporočil.


6. Sebki na letališču

Kako vznemirljivi so lahko prostori za odhode na letališču? Ali svoj odhod na potovanje dejansko želite deliti s prijatelji, ki v tistem trenutku »trpijo« v službeni pisarni, nakupujejo živila ali stojijo v prometnem zamašku? Precej bolje bo, da te zadeve zadržite zase, vsaj dokler se ne vrnete z dopusta.


7. Izražanje ljubezni

Zakaj bi nekomu izražali ljubezen oziroma pozitivna čustva prek družabnih omrežij? Še posebej, ko gre tu za nekoga, ki dobesedno sedi zraven vas, živi v isti hiši ali ne bo nikoli prebral vašega sporočila, kot na primer vaš otrok ali pes. Svoja čustva mu raje povejte osebno.


8. Nejasna ljubezenska razmerja

Če ste spremenili vaš ljubezenski status in želite s tem prikazati, da ste končali razmerje, bi moralo biti obvezno, da svojim prijateljem tudi obrazložite zakaj. Status »je komplicirano« na primer enostavno ni dovolj.


9. Samovšečne fotografije

Zagotovo imate tudi vi med prijatelji nekoga, ki želi privabiti pozornost na način, da se slika v zapeljivih oblačilih ali v zapeljivem položaju. Fotografije pa nato opremi še z dvomljivimi pripisi, kot so poglej mojo novo ogrlico (koda za poglej moje prsi), poglej moj nov bikini (koda za poglej moje seksi telo) ali poglej ta čudovit pogled na okolico (ko oseba stoji praktično gola v ospredju). Glede na to, da so objave na družbenih omrežjih postale praktično javne, takšne fotografije niso najboljša odločitev.


10. Blatenje delodajalca

Če je vaše podjetje prisotno na družbenih omrežjih, bodite skrajno previdni z vašimi objavami. Niti pod razno o njem ne pišite negativno in se izogibajte morebitnim javnim diskusijam o podjetju.

11. Grda označevanja

Nihče ne želi biti označen na fotografiji, kjer ni videti najbolje. Preden označite nekoga, se prepričajte, da se s tem strinja.


12. Reševalno vozilo

Ko nekdo potrebuje nujno medicinsko pomoč, mu po možnosti pomagajte sami ali pa pokličite reševalca. Niti slučajno pa ne slikajte in objavljajte njegove nesreče na družbenih omrežjih. Kako bi se vi počutii, če bi ležali nekje z zlomljeno nogo, mimoidoči pa bi vas fotografirali, namesto da bi vam pomagali?


13. Ikone brez opisa

Ko uporabniki na svoje profile lepijo ikone brez opisa, mnogi sploh ne vedo, kaj želijo s tem povedati. Ne bodite eden teh uporabnikov. Če imate kaj za povedati, povejte razumljivo.


14. Sebki v telovadnici

Objave fotografij iz telovadnice so precej dolgočasne, zato se temu izogibajte. Potencialno so sprejemljive zgolj v primeru, ko naredite nekaj resnično izjemnega.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več