Računalništvo, telefonija
29.10.2019 13:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

14 uporabnih funkcij Gmaila, ki jih morda ne poznate

.. V zadnjih nekaj mesecih so pri Gmailu lansirali nekaj uporabnih funkcij, ki jih morda še ne poznate. Novosti le še utrjujejo njegovo prvo mesto med najbolj priljubljenimi ponudniki storitev elektronske pošte na svetu ..
14 uporabnih funkcij Gmaila, ki jih morda ne poznate
14 uporabnih funkcij Gmaila, ki jih morda ne poznate

14.

Zamenjava računa. Če uporabljamo več računov, je zamenjava enostavna in jo naredimo tako, da zgoraj desno kliknemo na ikono našega računa. Odpre se meni, v katerem izberemo (drugi, že ustvarjen) račun, ki ga želimo odpreti.

13.Nastavitev pošiljanja elektronske pošte

. Nastavimo lahko datum in uro, ko bo posamezen email dostavljen v nabiralnik prejemnika.

12.Odlog pošiljanja emaila

. Odlog lahko nastavimo tudi na 30 sekund, s čimer zmanjšamo tveganje za pošiljanje pisma, ki nima primerne vsebine, naj bo to nedokončani osnutek, pismo, napisano v jezi ali kaj podobnega.

11. Način zaupno. To funkcijo je Gmail uvedel lani. Omogoča vam, da pošljete e-pošto in nastavite časovnik. Časovnik se, čeprav ni viden, vklopi v trenutku, ko ga prejemnik odpre. Po določenem času ne bo mogel dostopati do te pošte. To možnost lahko med sestavljanjem pošte najdete kot ikono zaklepanja na dnu.

10.SMS geslo.

V računu lahko uporabite še dodatno raven varnosti. To storite tako, da tapnete ikono “zakleni” v koraku pisanja sporočila. Vse kar morate storiti je, da kliknete možnost “Geslo SMS”. Privzeta možnost naj bo “Brez gesla SMS.”

9.

Nadležna obvestila. Pogosto se zgodi, da vas nekdo označi v eni pošti in nato več drugih začne odgovarjati na “odgovori vsem” in vas vedno, ko pride nova pošta, sistem obvesti o prejetem emailu, tudi če vas zadeva sploh ne zanima. V takšnih primerih lahko e-poštni pogovor izključite tako, da izberete poštno verigo in se za izključitev dotaknete trotočkovne ikone na zgornji vrstici.

8.Ločeni pogovori.

E-sporočila lahko izključite in jih začnete spremljati kot ločena sporočila tako, da odprete Nastavitve – Splošno – Prikaz pogovorov. Omogoča vam enostavno spremljanje različnih e-poštnih sporočil.

7.

Brez povezave. Uporaba Gmaila je zdaj mogoča tudi brez internetne povezave. Čeprav bo delo dejansko opravljeno šele, ko bo naprava znova dobila internetno povezljivost, gre za izjemno uporabno orodje. Če je način brez povezave vklopljen, lahko dostopate do Gmaila, sestavite e-poštna sporočila in jih shranite. To možnost najdete v zavihkih Nastavitve, Brez povezave.

6.Predogled e-sporočila.

Tako kot v Outlooku, lahko tudi v Gmailu nastavite predogled e-poštnih sporočil. Vse, kar morate storiti je, da spremenite nastavitve pogleda. Če ga želite aktivirati, se pomaknite do Nastavitve – Dodatno – Podokno za predogled in shranite spremembe. Nato pojdite v mapo Prejeto in v isti vrstici, od koder dostopate do nastavitev, kliknite nastavitve pogleda v zgornjem desnem kotu.

5.Iskanje in brisanje e-sporočil.

Iskanje in brisanje e-poštnih sporočil v Gmailu je precej enostavno. Dotaknete se iskalne vrstice in v filter vstavite želene podatke (puščica na desni). E-poštna sporočila lahko filtrirate glede na to, komu pošiljate e-poštna sporočila, od koga ste prejeli e-pošto, velikost in drugo. Na podlagi filtrov jih lahko izbrišete in ustvarite več prostega prostora.

4. Različni odgovori za različne naslovnike. Če glede ene in iste stvari naslovnikom ne želite pisati istih odgovorov, greste pod Nastavitve – Dodatno – Predloge. Ustvarimo lahko tudi predloge odgovorov.

3.Smart Compose.

Z izboljšano funkcijo Smart Compose lahko uporabniki Gmaila uporabljajo bolj prilagojene predloge. Funkcija tudi predlaga vrstico Zadeva glede na vsebino e-poštnega sporočila, ki ste ga napisali.

2.Odstrani promo zavihek.

Odstranite lahko različne zavihke, tako da boste vsa svoja e-poštna sporočila prenesli v enega in vam ni treba tapkati vsakega zavihka ter brisati e-poštnih sporočil posebej, kar lahko traja nekoliko dlje časa. To je mogoče najti v možnosti Nastavitve – Konfiguriraj mapo Prejeto.

1.

Gmailov novi Inbox izboljšuje našo učinkovitost tako, da nam omogoča brskanje po Googlovih dokumentih (Google Docs) ali denimo po ponudbi hotelskih sob kar v našem mailu. Ni potrebno klikati na nov zavihek, kar prihrani čas.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,