Računalništvo, telefonija
10.10.2018 19:07
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

16 brezžičnih polnilcev za uporabnike iPhonov in Androidov

16 brezžičnih polnilcev za uporabnike iPhonov in Androidov
16 brezžičnih polnilcev za uporabnike iPhonov in Androidov

Applova iPhona X (in XS) ponujata številne lastnosti, ki v svetu mobilne telefonije spadajo v sam vrh – Face ID ipd. Poleg vseh teh lastnosti pa oba modela podpirata tudi brezžično polnjenje – prav tako kot iPhone 8 in številne Android naprave. iPhone X podpira hitro polnjenje preko Lightning konektorja in 7.5 W brezžično polnjenje preko Qi-kompatibilne polnilne ploščice. Omeniti velja tudi to, da veliko novih avtomobilov že vsebuje Qi brezžično polnilno ploščico, ki je kompatibilna z iPhonom 8 in modelom iPhone X.

V Applovih trgovinah lahko najdemo tako Belkin kot Mophie brezžičnje polnilne ploščice, za katere strokovnjaki trdijo, da so najboljša implementacija standarda Qi. S kvaliteto pride tudi višja cena, saj ti brezžični polnilci stanejo tudi do $60. Hitro polnjenje po drugi strani, torej vse kar je več od 5 W, pa je trenutno glavni cilj razvoja dotične tehnologije. Za zdaj sicer še ni znano, kaj bo prinesel prihajajoči Applov AirPower – 7.5 W ali 15 W (Qi standard podpira oboje – je pa dejstvo, da bi trenutno “hitro polnjenje” recimo pri iPhonu X s 7.5 W napolnilo polovico (50%) baterije v pol ure. Po pisanju portala ComputerWorld naj bi hitro polnjenje bilo na voljo ob prihodu operacijskega sistema iOS 11.2.

Za vas smo pripravili pregled brezžičnih polnilcev – ko razmišljamo o teh napravah, moramo biti pozorni na LED lučko, ki kaže, da je naprava pravilno postavljena na polnilno ploščo, prav tako pa je zelo koristna lastnost detektiranja tujih objektov, ki skrbi, da se recimo kakšni tuji kovinski deli ne bi pregreli, ko bi prišli v stik s polnilno ploščadjo.

Google Pixel Stand

Googlov novi brezžični polnilec Pixel Stand ponuja hitro polnjenje z 10 W moči. Polnilna ploščad lahko polni nova Pixel 3 in Pixel 3 XL v portretni in ležeči poziciji. Poleg tega vsebuje še Google Assistant, kar omogoča funkcije “Do Not Disturb” in “Sunries Alarm”, ki s postopno povečavo svetlobe zbudi uporabnika.

Ploščad vsebuje 1,5 m dolg USB-C-USB-C univerzalni kabel, cena naprave pa bo, ko bo uradno izšla, po zadnjih napovedih $79.

Teslin brezžični polnilec

Avgusta je Tesla izdala prvi Qi polnilec za pametne telefone, ki se lahko uporablja tudi kot klasični žični “power bank” preko USB-A izhoda. Tega lahko uporabljamo ne glede na to, ali imamo USB kabel ali integrirani USB-C univerzalni kabel. Brezžični polnilec omogoča samo 5 W polnjenje, medtem ko ostali hitri brezžični polnilci ponujajo moč 7.5 W.

Kljub temu, da izhodi iz polnilca niso idealni, se naprava izjemno dobro prodaja in Tesla je celo ponovno morala izdati polnilec, ker so razprodali vse kose. Dobra novica je tudi ta, da je Tesla spustila ceno iz $65 na $49 (kot kaže razprodaja vseh naprava v manj kot mesecu dni ni bila dovolj).

AUKEY Wireless Charging Pad

Aukey Graphite Lite Wireless Charger je med najbolj priljubljenimi. V višino meri vsega dobra 2 centimetra ob premeru slabih 8 cm. Produkt je osvojil nagrado za dizajn na Design Zentrum Nordrhein Westfalen tekmovanju v Essenu, v Nemčiji. Kljub temu, da je naprava takole na prvi pogled simpatična, omogoča zgolj 5 W polnilne moči. To pomeni, da spada med manj zmogljive brezžične polnilce, za ceno $30.

CHOETECH Qi Certified T511 Qi Wireless Charger

“Poceni polnjenje” bi lahko bil slogan podjetja ChoTech. Qi-certificirani brezžični polnilec, ki prav tako kot zgoraj opisani Aukey polnilec spada med najmanjše naprave na trgu, je cenovno eden najugodnejših, in sicer ga dobimo za ceno $12.99. Poleg super cene je tudi zelo zmogljiv, namreč polnilna moč polnilca je 7.5 W.

Pleson Wireless Charger Qi Wireless Charging Stand

Za ceno $20 dobimo Plesonov Qi brezžični polnilec, ki nam omogoča, da postavimo naš iPhone ali vertikalno ali horizontalno. To pomeni, da lahko med polnjenjem brez težav opravimo kak klic ali dva in recimo gledamo film, ko je telefon v ležečem položaju.

Anker Wireless Charger Charging Pad

Govorimo o “best seller” uspešnici na Amazonu, ki poleg osnovne naloge, torej polnjenja telefona, nadzira še lastno temperaturo, da se plošča ne pregreje, poleg tega pa je polnilec energetsko varčen, namreč, ko je telefon napolnjen, se ta ugasne in ne troši energije. Vsebuje tudi inteligentno LED lučko: rdeča pomeni, da je pripravljen na polnjenje, modra barva pomeni polnjenje, obe skupaj pa pomenita, da je naprava napolnjena. Če recimo lučka utripa, pomeni, da je nekdo skušal polniti nekompatibilno napravo. Anker svoje uporabnike opozarja, da je pred polnjenjem dobro odstraniti ovitke telefonov, saj je tako izkoristek veliko večji. Cena brezžičnega polnilca je $19.

Yolike Fast Wireless Charger

Če ste navdušenec nad izdelki iz lesa, potem vas bo verjetno brezžična polnilna postaja Yolike najbolj navdušila. Sicer ne gre za pravi les, temveč sintetični material, vendar še vedno zadeva izgleda zelo privlačna takole na prvi pogled kajne? Poleg tega dve brezžični polnilni vodili omogočata, da ponovno svoj iPhone X postavimo ali vertikalno ali horizontalno – polnilna moč 10 W. Če vas do zdaj nismo prepričali, potem vas bo verjetno cena $18 toliko bolj.

SurgeDisk Wireless Charger Bamboo Edition

Nadaljujemo z novo leseno napravo, tokrat s pravim, bambusovim vložkom. SurgeDisk je s polnilno ploščadjo iz bambusa poskrbel za zanimivo potezo in tako definitivno izstopa med ostalimi akterji na seznamu. Podjetje celo trdi, da LED indikator pomaga pri bolj kvalitetnemu spancu, ko oddaja mehko, nežno svetlobo in ne rdečo, zeleno ali modro LED svetlobo. Cena SurgeDisk polnilca je $30.

Insignia Wireless Charging Pad

Insignia Wireless Charging Pad ima tri ključne lastnosti, ki jo ločijo od konkurence: celotni zunanji rob polnilne plošče je LED luč, kar pomeni, da je zelo enostavno razločiti, kdaj je telefon pravilno postavljen in kdaj se polni. Hkrati preko te luči vidimo, ali naprava sprejema hitro polnjenje ali ne. Spodnja stran brezžičnega polnilca je opremljena z ventilatorjem, kar omogoča prezračevanje in kroženje toplote, ponuja pa do 15 W polnilne moči. Cena Insignia polnilca je $30.

Samsung Fast Charge Wireless Charging Stand

Če ste ljubitelj velikih imen iz sveta elektronike, ki bi bila kompatibilna z vašo Applovo napravo, potem je Samsung Fast Charge Wireless Charging Stand zagotovo naprava, ki paše na vaš seznam. Polnilno stojalo, ki takole na prvi pogled izgleda zelo moderno in stilsko dovršeno, je narejeno iz dveh krožnih delov, ki se stikata pri kotu 23,5 stopinj. Stojalo je na voljo v zlati, beli, črni in srebrni barvi. Je pa tudi nekoliko dražje od ostalih naprav na seznamu, in sicer bomo za Samsungov polnilec odšteli $60.

Belkin Boos Up Wireless Charging Pad

Belkin, dobro poznano ime v svetu elektronike, trdi, da so pri razvoju dotičnega brezžičnega polnilca Boost Up tesno sodelovali z Applom. Plod tega sodelovanja je 7.5 W polnilec, ki se ne pregreva in deluje brezhibno. Brezžični polnilec je kompatibien z iPhonom X, iPhonom 8 Plus in iPhonom 8 ter ostalimi napravami, ki podpirajo standard Qi. Podobno kot pri ostalih do sedaj opisanih polnilcih je tudi tukaj LED lučka, ki kaže, kdaj je naprava brezžično povezana s polnilcem. Največja pomanjkljivost? Belkin Boost Up brezžični polnilec vas bo stal $60.

Mophie Wireless Charging Base

Mophiejeve brezžične polnilne postaje med drugim najdemo v Applovih trgovinah. Polnilec je podoben hokejskemu paku, ponuja 7.5 W polnilne moči, opremljen pa je z “non-slip” prevleko, ki preprečuje drsenje iPhona iz polnilca. Cena te naprave znaša $60.

Plux trojni brezžični polnilec

Plux je brezžični polnilec, ki bazira na standardu Qi in je trenutno v fazi zbiranja zagonskih sredstev na spletni platformi Indiegogo. Njegova posebnost in hkrati glavna konkurenčna prednost je v tem, da omogoča istočasno polnjenje vašega iPhona, pametne ure Apple Watch in brezžičnih slušalk AirPods – prav tako kot Applov prihajajoči se produkt, AirPower.

Polnilna ploščad ponuja 10 W polnilne moči, postavimo pa jo lahko pokončno ali ležeče. V prodaji sta bela in črna polnilna ploščad. Trenutno cena znaša $69, bo pa ta poskočila na $178, ko bo produkt dejansko zaživel na trgu.

Funxim dvojni brezžični polnilec

Prav tako kot Plux je na Indiegogoju zaživel tudi brezžični polnilec Funxim Charging Pad. Kalifornijsko “start-up” trdi, da je njihov polnilec sposoben polniti dve Qi napravi naenkrat – recimo iPhone X in Apple Watch (prav tako pa polnilec deluje za Android naprave, ki omogočajo Qi polnjenje. Polnilna moč znaša 10 W, cena naprave pa je samo $32.

Mophie charge stream potovalni set

Mophie potovalni set vključuje mini polnilno ploščad, 2.4A stenski polnilec, 2.4A avtomobilski polnilec in USB-A v Micro-USB kabel. Vse to pa paše v majhen potovalni set, ki stane z vsemi naštetimi komponentami $49.95. Možno je dobiti tudi samostojno “mini” polnilno ploščad za $24.95. Pomembno je izpostaviti to, da je polnilec v resnici med počasnejšimi, kajti polnilna moč znaša vsega 5 W. Polnjenje naj bi bilo možno skozi tanjše ovitke in zaščite telefona, ki ne presegajo 3mm debeline.

Onyxx vodoodporni brezžični polnilec, ki hkrati odporen še na prah

Kickstarter projekt Onyxx ponuja 10 W polnilne moči, vodoodpornost, brezžično polnilno ploščad in “power bank” s kablom USB-C. Dvojni USB vhod omogoča, da sta na napravo povezani istočasno dve elektronski napravi. “Power bank” zmore 5.000 mAh polnjenje, kar je teoretično dovolj, da dva-krat napolni iPhone. Če na Kickstarterju vložimo minimalni znesek $49, lahko pričakujemo svoj polnilec nekje septembra, ko naj bi po vseh načrtih bile na voljo prve pošiljke.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847