Računalništvo, telefonija
10.09.2017 11:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 izvrstnih aplikacij za Instagram Stories

5 izvrstnih aplikacij za Instagram Stories
5 izvrstnih aplikacij za Instagram Stories

Instagram še zdaleč ni zgolj družbeno omrežje, kjer objavljamo slike iz svojih potovanj, temveč je Instagram postalo pomembno prodajno orodje oz. komunikacijski kanal. Vsak, ki ima pametni telefon lahko postane Instagram uporabnik, vendar to, da nekdo ustvari vizualno kvalitetno vsebino, ki pritegne ljudi, ni tako zelo enostavno kot se morda sliši. Instagram objave so postale umetnost in zares kvalitetne objave pridejo izpod rok fotografov, videografov in kreativnih genijev, ki znajo sproducirati dobro vsebino. Glede na to, da preko Instagrama znamke skrbijo za svojo pojavnost, je izjemno pomembno, da ustvarjajo objave, ki povečajo to pojavnost in gradijo še kako dragoceno vez med znamko in potrošniki.

Z zgornjimi stavki se mnogi seveda ne strinjajo, saj je dandanes “biti umetnik” postalo veliko bolj dosegljivo kot včasih. Kako, se morda sprašujete? Odgovor je povsem preprost, z aplikacijami. Spodaj smo za vas pripravili seznam 5-ih aplikacij, s katerimi boste postali pravi umetniki Instagrama in Instagram Stories. Trg aplikacij se je tako razcvetel, da je izbira zares ogromna in vsak posameznik se lahko odloči katero aplikacijo uporabljati.

1. WordSwag

Nimate neskončnega proračuna za najem grafičnega dizajnerja? Ne želite, da vam nekdo “zunanji” ureja dizajn vaših fotografij? Za vse to obstaja enostavna rešitev, ki sliši na ima WordSwag. Aplikacija vam omogoča, da enostavno in hitro ustvarite Instagram vsebino na vaših pametnih telefonih. Naložite lahko vašo avtorsko fotografijo, lahko pa izbirate tudi med številnimi odličnimi fotografijami, ki so že v bazi aplikacije. S tega razloga se je WordSwag povezal s spletno stranjo Pixabay. Naslednji korak je izbira tipa pisave, barva pisave in vnos želenega teksta. Tekst lahko po želji urejamo, večamo/manjšamo velikost in ga postavimo kamorkoli nam srce poželi. Kot dodatek lahko uporabimo filtre ali logotipe. Sliši se kar vredu kajne?

2. Continual

Snemanje točno 15 sekund dolgih videov, ki jih lahko uporabimo v Instagram Stories (ali setov videov), zna biti za marsikoga problem, saj je včasih težko izluščiti tisto bistvo vsebine. Če ne obvladate govora in javnega nastopanja, se pogosto zna zgoditi, da vas Instagram prekine in ustavi video ravno na sredini stavka. To pa pomeni, da je potrebno vajo ponoviti in znova začeti s snemanjem. Glede na predstavljene težave, dejstvo, da aplikacijo Continual mnogi uvrščajo v sam vrh Instagram aplikacij, ne preseneča. Mnogi uporabniki poročajo, da je z aplikacijo Continual ustvarjanje vsebine zabavno, enostavno in nikakor v breme.

3. Video Filters

Objavljanje urejenih videov na Instagram zna požreti veliko časa in tudi denarja, če se zadeve želimo lotiti nekoliko bolj profesionalno. Za to, da bi mi ustvarili 60-sekundni video z nekim motivacijskim sporočilom pa seveda nobene potrebe, da bi ta video pošiljali profesionalcem. Vse kar je potrebno narediti je uporabiti nekaj Gary Vaynerchuck metode. Zagotoviti je potrebno dobro kvaliteto zvoka in svetlobe in seveda potrebno je poznati vsebino. Kar se tiče video-filtrov, že samo ime aplikacije pove, da je aplikacija Video Filters prava izbira. S tem orodjem imamo na izbiro številne filtre, nekateri izmed njih so že stari znanci Instagrama, videom pa lahko z nekaj kliki spremenimo celotno vzdušje.

4. Repost

Objavljanje vsebin drugih znamk ali profilov na svojih profilih, je ena najbolj pomembnih stvari dobre medijske strategije. Namesto tega, da bi zajemali “print-screen-e” in nato urejali on objavljali fotografije, lahko brez težav uporabimo aplikacijo Repost, s katero močno pospešimo proces, hkrati pa pokažemo naklonjenost avtorju vsebine. Dve nadaljnji odlični lastnosti aplikacije sta: kopira in prilepi tudi tekstovni del fotografije in tudi videe.

5. Boomerang

Boomerang je aplikacija, ki jo imamo zelo radi ali pa jo popolnoma sovražimo. Za vse tiste, ki aplikacijo ne poznate, naj povemo, da gre za aplikacijo s katero posnamemo 4-sekundni video, ki se potem ponavljamo naprej in nazaj. Povedano nekoliko bolj po domače, aplikacija zajame “živo sliko” in jo spremeni v brezzvočni video. V opisu aplikacije je zapisano, da gre za video aplikacijo, ki spremeni vsakdanja doživetja v nekaj zabavnega in nepričakovanega. Vsi tisti, ki želite lastno znamko prikazati kot nekaj ne povsem smrtno resnega in želite nekoliko popestriti Instagram Stories, Boomerang je prava aplikacija za vas.

Sedaj, ko smo vam predstavili naš izbor najljubših Instagram aplikacij in na kratko opisali njihove glavne lastnosti, nas zanima tudi vaše mnenje. V komentarjih bomo zelo veseli vsakršnega mnenja o tem, katere aplikacije uporabljate za kreiranje Instagram objav in zakaj ravno te?


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EPSON

, ,

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več