Računalništvo, telefonija
14.02.2019 10:00

Deli z drugimi:

Share

5 najbolj vročih “start-up” podjetij v Italiji ta hip

5 najbolj vročih "start-up" podjetij v Italiji ta hip
5 najbolj vročih "start-up" podjetij v Italiji ta hip

Italija je morda resnično nekoliko pozno zajahala “start-upovski” val razvoja tehnologije, vendar se zdaj z veliko hitrostjo priključuje ostalim državam z razvojem lastnih tehnoloških talentov. Največja ovira je bila v Italiji brutalna birokracija, s katero so se bila podjetja primorana spopadati. Vlada se je pred kratkim odločila, da te ovire zreducira in zažene iniciative za lažje poslovanje in zagon “high-tech” podjetij. Med najbolj razširjenimi iniciativami sta Startup akt in shema Visa. Od leta 2014 pa do konca leta 2016 se je število registriranih “start-up” podjetij močno povečalo, njihova prodaja pa se je potrojila. Tista “start-up” podjetja, ki so bila registrirana v letu 2015, so v zgolj enem letu podvojila svoje prihodke.

Število inovativnih podjetij se je od leta 2017, ko je bilo registriranih 7.866 “start-upov”, do konca leta 2018 povečalo na 9.647. Skupaj jim je uspelo ustvariti milijardni trg, vendar kljub pozitivnim številkam investicijske priložnosti ostajajo majhne.

Izbor najbolj vročih “start-upov” Evrope

Spletni portal The Next Web bo v sodelovanju s podjetjem Adyen poiskal najbolj vroča “start-up” podjetja, ki so še na začetku svojega poslovanja, izbor pa bo potekal na podlagi rasti, potenciala in učinkovitosti podjetja. Najboljših 5 “start-upov” iz vsake države se bo pridružilo skupnosti Tech5, najbolj vročim mladim podjetjem Evrope in Izraela.

V tem članku se bomo osredotočili na italijanska podjetja. The Next Web je naredil ekstenzivno raziskavo ob pomoči 100-ih investitorjev, “vplivnežev”, poslovnežev in strokovnjakov iz cele Evrope. Izbrali so 5 najbolj vročih mladih italijanskih “start-upov”. Teh 5 podjetij je bilo izbranih v skupnost Tech5, ki se bo združila na ekskluzivnem dogodku Founders Day (8. maja) in pozneje na konferenci TNW Conference (9. in 10. maja) v Amsterdamu.


5 najbolj vročih “start-up” podjetij v Italiji ta hip:

Supermercato24

Predstavljajte si nakupovanje preko računalnika, kjer vam vse izbrane izdelke ročno izbere “nakupovalec” in vam jih tudi osebno dostavi do vaših vrat na točno določen datum in ob točno določenoi uri. Ni slabo, kajne? Supermercato24 temelji na ideji spletnega nakupovanja in priročnosti. Omogoča medsebojno povezovanje med “nakupovalcem” in stranko ter omogoča, da stranka na koncu oceni storitev “nakupovalca”. Podjetje Supermercato24 se je že povezalo z nekaterimi največjimi lokalnimi in mednarodnimi trgovskimi verigami, kot sta recimo Coop in Conad. Svojim izbranim partnerjem pomagajo pri digitalizaciji prodajnega asortimana, za njih uredijo plačilni sistem, poskrbijo za dostavo živil in poskrbijo za kvalitetne odnose s strankami. Uporabniki platforme, “nakupovalci”, supermarketi in investitorji so nad idejo navdušeni in podjetje je že prejelo 10 milijonov evrov (serija B) investicij za širitev poslovanja tako v Italiji kot širše.

Satispay

Plačevanje kave, položnic ali zgolj preprosta delitev stroškov prevoza s taksijem – vse to omogoča Satispay. Gre za novo platformo mobilnega plačevanja – je veliko več kot zgolj platforma, preko katere lahko pošiljamo in prejemamo denar. Poslovni subjekti se lahko v tem primeru popolnoma zanesejo na plačevanje s katerokoli napravo, kajti Satispay je neodvisna platforma od vseh tradicionalnih kartičnih omrežij. Glavni razlog, zakaj so uporabniki hitro vzljubili Satispay je, ker poenostavlja njihovo življenje: s platformo Satispay lahko hitro in enostavno rešijo različne scenarije, za katere so sicer bili potrebni ali različni načini plačevanja ali različne druge aplikacije. Satispay je “all-in-one” rešitev.

Satispay je pred kratkim dosegel 500.000 aktivnih uporabnikov z nekaj več kot 67.000 trgovci v mreži. Te številke platformi prinašajo več kot 50-odstotni tržni delež, impresiven pa je tudi dosežek na področju investicij, in sicer je Satispay dosegel že 42 milijonov evrov investicij, kar ga postavlja visoko na prvo mesto pred konkurenti.

Musement

Musement uporabniku olajša iskanje, izbor in nakup vstopnic za kulturne prireditve in ostale športne dogodke (med drugim tudi nam zelo ljube dogodke, ki vsebujejo kulinarične presežke). Trenutno je Musement na voljo v 1.100 mestih po državi, uporabniki pa lahko izbirajo med 35.000 ne-ekskluzivnimi aktivnostmi. Platforma nudi posebno ponudbo, kategorije in darilne opcije, poleg tega pa obstaja tudi blog, ki pomaga pri odločanju glede različnih “best-to-dos” aktivnosti glede na uporabnikovo lokacijo. Je še kdo pomislil na TripAdvisor?

Podjetje ima sedež v Milanu in trenutno se lahko pohvalijo z nekaj več kot milijon uporabniki, ki so že preizkusili storitev – ta je na voljo v sedmih jezikih. Svoj inventar so pred kratkim razširili na 30.000 izbranih produktov, s svojimi dosežki pa niso navdušili samo lokalne javnosti, temveč tudi potovalnega giganta TUI Group, ki je lani oktobra kupil “start-up” Musement.

Soundreef

Soundreef razvija tehnologijo in platformo za menedžment vsebin, ki jo upravlja Soundreef Itd. Podjetje zbira in maksimizira izplen pravic glasbenikov in založnikov. Podjetje procesira milijarde transakcij, njihov glavni cilj pa je izboljševanje varnosti podatkov in učinkovitost celotne glasbene industrije. Do tega trenutka je na platformi Soundreef svojo glasbo registriralo 35.000 glasbenikov in založnikov, med katerimi lahko najdemo tudi večkrat nagrajene izvajalce. Gre za resnično disruptiven “start-up”, saj so sploh prvo zasebno podjetje v Evropi, ki se je postavilo po robu kolektivnim podjetjem na tem področju. Uspelo jim je celo zamajati 134 let trajajoči monopol, ki ga je imel SIAE na področju avtorskih in založniških pravic. V zadnjih dveh letih je Soundreef analiziral preko 1,5 milijard pesmi.

OvalMoney

Se nikakor ne morete spomniti, koliko ste zapravili prejšnjo soboto zvečer? OvalMoney dobro ve. Ne glede na to pa platforma ni narejena za to, da bi uporabnika kritizirala zaradi pretirane potrošnje ali česarkoli podobnega, temveč se poveže z bančnimi računi in karticami ter spremlja vaše potrošne navade in pomaga pri discipliniranju. V Italiji je OvalMoney postala aplikacija številka 1 na področju varčevanja. Ni pa edina dobra lastnost ta, da vam aplikacija pomaga pri varčevanju. Poleg tega uporabniku ponudi orodja za generiranje avtomatskih prihrankov, učenje, kako pravilno porabiti denar v lastno korist in kako pametno investirati. Svoje investicijsko orodje so uporabnikom predstavili decembra lani, zdaj pa konstantno izboljšujejo svoje obstoječe produkte in predstavljajo nove.

Poleg vsega naštetega je OvalMoney skupnost pravi naslov za vprašanja uporabnikov, diskusije in doseganje pomembnih finančnih mejnikov. Glavni cilj podjetja, ki ima sedež v Torinu in Londonu, je pomagati uporabnikom pri tem, da postanejo bolj samostojni na finančnem področju – do zdaj so uspeli pomagati več kot 200.000 uporabnikom.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več