Računalništvo, telefonija
18.03.2017 10:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 odličnih telefonov s fizičnimi tipkovnicami

..Zasloni na dotik veljajo za odličen izum, če pa vseeno še vedno pogrešate čase fizičnih tipkovnic na mobilnih telefonih, pa smo za vas pripravili seznam novih telefonov s tipkovnicami QWERTY..
BlackBerry KeyOne
BlackBerry KeyOne

To je sicer standardna računalniška tipkovnica iz angleško govorečega sveta, ki je dobila ime po postavitvi črk. V večini evropskih držav (tudi pri nas) je sicer v uporabi tipkovnica QWERTZ, ki ima v primerjavi z ameriško zamenjani poziciji tipk Y in Z.


Fizične tipkovnice so danes na mobilnih napravah relativno redek pojav, kljub temu pa vsake toliko pride naokoli kakšen nov telefon s fizično tipkovnico. Nekateri uporabniki namreč še danes prisegajo na “tradicionalne” tipkovnice, bodisi zaradi navade ali pa zaradi različnih potreb (na primer avanturisti, ki radi smučajo in obiskujejo gore, ali delavci na gradbiščih, ki imajo večino časa na rokah rokavice). Spodaj si tako lahko ogledate seznam petih naprav, ki se na svojem področju uvrščajo v sam vrh.Naj vas ne preseneti, da je večina teh naprav znamke BlackBerry, saj prav to podjetje slovi po svojih telefonih s fizičnimi tipkovnicami.


BlackBerry KeyOne

V upanju na preporod podjetja, je BlackBerry na letošnjem kongresu mobilne telefonije predstavil telefon KeyOne. Poleg tega, da ima novi KeyOne tradicionalno tipkovnico, pa naprava ponuja tudi številne sodobne funkcionalnosti in orodja, med katera štejejo 11,43-centimetrski zaslon, čitalnik prstnih odtisov, posebne bližnjice do aplikacij, odlična kamera z ločljivostjo 12 MP in številne druge.


BlackBerry Classic

Kljub nekoliko manjši tipkovnici kot bi si jo mnogi želeli, BlackBerry Classic nudi udobno, natačno tipkovnico, ki jo krasi atraktiven dizajn. Brez dvoma gre za napravo, ki zadovolji tudi najzahtevnejše oboževalce znamke BlackBerry. Če bi ponudili še podporo Androidnim aplikacijam, bi bilo zadovoljstvo večje tudi med ostalimi uporabniki. Velja pa omeniti tudi eno manjšo pomanjkljivost. Velika štirivrstična tipkovnica namreč vpliva na velikost zaslona, zaradi česar se lahko zdi prikazana slika nekoliko utesnjena. Če pa ste prepričani, da vas nekoliko manjši zaslon ne bo motil, je BlackBerry Classic prava izbira za vas.


LG Xpression 2

Na prvi pogled prav nič na LG-jevem telefonu ne spominja na novodobni pametni telefon. Kljub temu pa Xpression 2 za zelo nizko ceno ponuja QWERTY tipkovnico najvišjega razreda, saj je zelo udobna in odzivna. Ne samo s tipkovnico in ugodno ceno, LG Xpression 2 se lahko pohvali tudi z odlično kakovostjo klicev. Seveda pa tudi ta telefon ni popolnoma brez slabih strani. Strokovnjake so pri tej napravi najbolj zmotili naslednji elementi: nekoliko slabša ločljivost slike na zaslonu, ki vpliva na odzivnost na dotik, slabe fotografije, ki so v veliko primerov zamegljene, in relativno počasno delovanje telefona.


BlackBerry Passport

Čeprav je bilo na račun kvadratnega dizajna telefona BlackBerry Passport izrečenih že kar nekaj pikrih besed, je bila naprava večkrat pohvaljena na račun svoje funkcionalnosti. Sploh glede zmogljivosti, ki jo zagotavlja procesor Snapdragon 801, programske opreme, kjer prednjačita aplikaciji BlackBerry Assistant in Blend, in tipkovnice, ki poleg vseh normalnih funkcij ponuja tudi nadzor z gestami, kar je med napravami s fizično tipkovnico vse prej kot pogost pojav. Tipkovnica Passporta glede produktivnosti spada v sam vrh mobilnih tipkovnic, je pa tudi res, da kvadratni dizajn telefona otežuje upravljenje z eno roko.


BlackBerry Q10

Model Q10 krasijo tanek profil, 7,87-centimetrski OLED zaslon in sodobna ter estetsko dovršena portretna tipkovnica. Oblikovana je zelo premišljeno in taktično udobno, kar jo naredi eno najbolj priljubljenih na sploh med fizičnimi tipkovnicami. Q10 je poleg z odlično tipkovnico opremljen še z najnovejšo različico BlackBerryjevega operacijskega sistema (10.1), vzdržljivo baterijo in zmogljivim procesorjem.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,