Računalništvo, telefonija
28.11.2019 12:00

Deli z drugimi:

Share

5 trendov na področju grafičnega dizajna na družbenih omrežjih v letu 2020

5 trendov na področju grafičnega dizajna na družbenih omrežjih v letu 2020
5 trendov na področju grafičnega dizajna na družbenih omrežjih v letu 2020

Trendi na področju grafičnega dizajna pridejo in grejo, še preden se sploh dobro navadimo uporabljati katerega od njih – če pa v letu 2020 vseeno želimo biti korak pred konkurenco, moramo upoštevati vsaj tiste najbolj pomembne trende. Na srečo nam ni potrebno biti strokovnjak, da bi ostali sveži in zanimivi za sledilce, tako kot to uspeva ekipi podjetja Venngage, ki je za leto 2020 napovedala naslednje trende na področju grafičnega dizajniranja vsebin za družbena omrežja.


1. Nežne barve

Nežne barve so zanimiv trend. Z njihovo uporabo na enostaven način posodobimo in osvežimo svojo grafično podobo. Po nežne barve mislimo na barve, katerim sta dodani črna ali bela in so nasprotje živih, kričečih barv. Ta trend na področju grafičnega dizajna je lahko zelo učinkovit na družbenih omrežjih, saj ga lahko uporabimo v vseh fotografijah.


2. Minimalizem

V zadnjih nekaj letih je minimalizem v močnem porastu. Številna tehnološka podjetja uporabljajo minimalizem na svojih spletnih straneh, vendar se pripravite na to, da bi v letu 2020 lahko ta trend zaobjel vsa družbena omrežja. V svoje grafične dizajne za družbena omrežja lahko ta trend vključite tako, da se osredotočite na čiste vsebine, pri katerih se osredotočite na bele prostore v dizajnih.


3. Znamčene animacije

GIF-e lahko danes srečamo na vsakem »digitalnem« koraku – tako zelo so razširjeni, da so postali nepogrešljiv del našega slovarja. Kljub vsemu pa so GIF-i še vedno premalo pogosto uporabljeni v namene promocije blagovnih znamk. S tem, ko ustvarimo unikatne, znamčene GIF-e, lahko hitro prehitimo konkurenco v letu 2020, saj obstaja precejšnja možnost, da bo le redkokdo ustvaril lastne GIF-e. Ne samo, da bo GIF povsem unikaten za vašo rabo – kar pomeni, da jih konkurenca ne more kopirati – pomagal vam bo zgraditi bolj jasno in močno povezavo z blagovno znamko. GIF-e lahko na zanimiv način uporabimo tudi, ko dosežemo v podjetju nek pomemben mejnik, ali recimo ob začetku nove oglaševalske kampanje.


4. Abstraktne ilustracije

Tudi ilustracije se v zadnjih letih pojavljajo na vsakem koraku – od Casperja do Spotifyja in Twiiterja do Appla. O abstraktnih in zasanjanih ilustracijah lahko razmišljamo kot nasprotju od realističnih ilustracijah, kjer se srečujemo s pretiravanjem in nenavadnimi barvnimi kombinacijami. Ta trend je še posebej hvaležen za uporabo na družbenih omrežjih, kajti hitro pritegne pozornost in poleg vsega še spodbudi bralce, da za gledanje neke vsebine porabijo več časa.


5. Močne, ampak enostavne pisave

V letu 2020 ne bomo srečali veliko lahkih, tankih, po možnosti ročnih pisav, kajti na njihov mesto prihajajo močne, konkretne pisave. Z močnimi pisavami mislimo na krepke pisave, ki hitro padejo v oči.


Močne, ampak še vedno enostavne pisave so odlične za uporabo v vsebinah na družbenih omrežjih. Primerne so za večino blagovnih znamk, saj pašejo v preproste grafike, s katerimi lahko marsikaj povemo. Pomembno pri zadnjem trendu je, da ne pretiravamo v uporabi in da se osredotočimo na uporabo močnih pisav v naslovih in pri izpostavitvi pomembnih fraz. Če je vse, kar zapišemo krepko, potem nič ni krepko.

Upamo, da vam bodo ti nasveti in ta napoved glede trendov v letu 2020 pomagali pri gradnji strategije grafičnega dizajna vsebin za družbena omrežja.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več