Računalništvo, telefonija
13.09.2012 12:11
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

58% moških v enem mescu do spolnega odnosa preko spleta!

58% moških v enem mescu do spolnega odnosa preko spleta!
58% moških v enem mescu do spolnega odnosa preko spleta!

Po podatkih raziskave Ljubezen na prvi klik se je največ (24%) moških z zadnjo osebo, ki so jo spoznali na internetu, v živo srečala v manj kot enem tednu. Petina moških se je srečanja po prvem stiku na internetu udeležila v dveh tednih, prav tako petina pa je to storila v dveh tednih do enem mesecu.

Pri ženskah je čas od prvega stika do srečanja v živo statistično značilno daljši. Glavnina žensk je iz virtualne v realno komunikacijo prestopila v dveh tednih do enem mesecu (21%), v do dveh mesecih (16%) oz. v več kot dveh mesecih (29%) po začetnem stiku.

Podobno dinamiko zasledimo tudi v primeru prvega spolnega odnosa z osebo, spoznano na internetu. Na prvem zmenku je s takšno osebo imelo spolni odnos 22% moških, medtem ko med ženskami ta delež znaša 9%. Vsaj v roku enega meseca je spolni odnos imelo 58% moških in 35% žensk.

Avtorji raziskave ugotavljajo, da lahko razlike med spoloma med prvim srečanjem v živo in prvim spolnim odnosom, delno pojasnimo z razlikami na področju spolne usmerjenosti uporabnikov spletnih zmenkarij. Splošno gledano, homoseksualci in biseksualci, ki so bili vključeni v vzorec, hitreje prestopijo iz virtualnega v realni svet in posledično tudi hitreje vstopijo v seksualno razmerje z osebo, ki so jo spoznali na internetu.

Omenimo še, da je za večino vprašanih enostavnost vzpostavljanja stikov glavni razlog za iskanje partnerjev prek interneta. Hkrati je večini pomembno tudi to, da lahko takšno spoznavanje ohranja visoko mero anonimnosti, kar pomeni, da ima posameznik visoko stopnjo nadzora nad situacijo in da se lahko vedno umakne brez posledic oz. obveznosti.


Internet dopolnilo k spoznavanju potencialnih partnerjev

V preteklosti so bili načini uporabe tehnologije za iskanje partnerjev visoko stigmatizirani in praviloma rezervirani za tiste, ki zveze niso uspeli vzpostaviti na drugačne načine.

Ljudje pa po drugi strani na spletna mesta za iskanje partnerjev ne gledajo kot na izhod v sili, saj takšne strani postajajo vse bolj prevladujoč način spoznavanja potencialnih partnerjev in dopolnilo k spoznavanju le-teh v drugih, nevirtualnih družabnih kontekstih, še ugotavljajo avtorji raziskave Ljubezen na prvi klik.

Novejše raziskave o spoznavanju partnerjev prek interneta namreč izpostavljajo, da takšnih spletnih strani ne uporabljajo zgolj tisti, ki so družbeno izolirani in težko vstopajo v družbena razmerja v realnem svetu. Tudi sami uporabniki teh spletnih strani med razlogi za njihovo uporabo navajajo predvsem družbene dejavnike, kot so časovne omejitve, podaljšan delovnik, mobilnost ipd. in ne individualnih osebnostnih značilnosti.

Če se najdeš kje v zgornjih statistikah in bi rad spoznal/a osebo za zasebne stike (zmenek ali spolni odnos), smo samo za RN VIP člane uredili kar 50% cenejše članstvo v največjem spoznavnem portalu v Sloveniji s preko 50,000 uporabnikov, Ona-on.com – Takšnega popusta ne dobite nikjer drugje!


Postani RN VIP člani še danes, saj je akcija časovno omejena !


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več