Računalništvo, telefonija
03.12.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

5G tehnologija: vodilni trgi, ključni akterji in prihodnost tehnologije

5G tehnologija: vodilni trgi, ključni akterji in prihodnost tehnologije
5G tehnologija: vodilni trgi, ključni akterji in prihodnost tehnologije

Nova generacija brezžičnih omrežij je tukaj in kar nekaj držav se bori za prvo mesto na globalnem trgu razvoja 5G tehnologije. Telekomunikacijska podjetja 18-ih držav bodo do konca letošnjega leta že zagnala svoja 5G omrežja, medtem ko bo do konca leta 2020 petina svetovnih držav imela 5G storitve.


Tista država, ki bo uspela pridobiti 5G vodilni položaj, bi si naj zagotovila desetletje konkurenčne prednosti. Vidimo lahko, zakaj je 5G razvoj nacionalna prioriteta mnogih. Širitev 5G tehnologije je za povezani svet velika pridobitev – tehnične posodobitve bodo pospešile uporabo transformativnih tehnologij ter ojačale vrednost starih, že obstoječih tehnologij.


5G bo hrbtenica 4. industrijske revolucije, pišejo pri spletnem portalu Business Insider. V naslednjih 15-ih letih bi naj 5G tehnologija h globalni ekonomiji doprinesla 2,2 bilijona ameriških dolarjev. Business Insider Intelligence v poročilu Global 5G Landscape Report identificira tri države – ZDA, Južna Koreja in Kitajska – ki bodo vodile razvoj 5G revolucije.


Pa si poglejmo nekaj ključnih izvlečkov iz poročila:

  • ZDA so lansko leto izdale prvo komercialno 5G storitev in bodo do konca leta imele 2-krat več komercialnih 5G storitev kot naslednja država. ZDA so se odločile, da strategijo, ki so jo uporabile ob prihodu 4G tehnologije, »prekopirajo« na 5G, da bi prevzele vodilno vlogo na trgu. Ta pristop sloni na avtonomiji operaterjev pri svojih lastnih razvojnih strategijah in metodah, kar dodatno spodbuja konkurenco in inovacije. Kot rezultat pa dobimo razvoj tehnologije.
  • Južna Koreja je bila druga druga država na svetu, ki je zagnala lastno 5G omrežje, zdaj pa je na dobri poti, da postane globalni vodja na področju 5G širitve. Hitrost razvoja 5G tehnologije je pri njih plod vladnih potez, s katerimi regulirajo telekomunikacijsko industrijo v državi.
  • Kitajska je največji trg mobilne telefonije na svetu in napovedi kažejo, da bo postala tudi največji 5G trg po številu povezav do leta 2025. Tudi Kitajska vlada aktivno sodeluje pri snovanju iniciativ, ki bi državo na globalnem 5G trgu postavila na vodilno mesto.

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več
Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več