Računalništvo, telefonija
16.06.2017 09:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

E3: kaj so pokazali na največjem igričarskem sejmu?

..E3 je največji svetovni dogodek, namenjen vsem, ki jih zanimajo igre za računalnike, konzole in mobilne naprave z mobilnimi igrami..
E3: kaj so pokazali na največjem igričarskem sejmu?
E3: kaj so pokazali na največjem igričarskem sejmu?

Na največjem svetovnem igričarskem sejmu se na enem mestu zberejo največji »igralci« v industriji videoiger, ki preplavijo veliko dvorano Konvencijskega centra v Los Angelesu. E3 povezuje na tisoče najboljših, najpametnejših in najbolj inovativnih ustvarjalcev v interaktivni zabavni industriji. Vsako leto se, tradicionalno pred začetkom poletja, tri dni predstavljajo vodilna igričarsko usmerjena podjetja, ki s seboj pripeljejo svoje najnovejše, najbolj revolucionarne in do tega trenutka še ne videne izdelke. E3 je dogodek, ki je za ustvarjalce videoiger ključen, saj si tam pogosto najdejo nove partnerje ali pa ponovno srečajo že obstoječe. V Los Angelesu se poleg ustvarjalcev zberejo še direktorji podjetij in seveda oboževalci videoiger, ki želijo biti prvi, ki spoznajo novosti.

Letošnji E3 je potekal od 13. do 15. junija in postregel s kar lepim številom velikih naznanil, ki so jih pripravili pri nekaterih največjih imenih industrije. Soji žarometov so bili najbolj uprti v stojnice EA-ja, Microsofta, Bethesde, Ubisofta, Sonyja in Nintenda, mi pa smo izbrali šest najpomembnejših naznanil s celotnega sejma. Med številnimi predstavitvami novosti na področju strojne opreme, marketinških akcij in videoiger je nekaj stvari resnično izstopalo. Poglejte, katere so nas najbolj prepričale…

Nintendo pripravlja dva Metroida

Od zadnje dobre igre z imenom Metroid je minilo že kar nekaj časa. Pri Nintendu so sklenili, da je zdaj zadnji čas za obuditev stare slave, in to s kar dvema igrama. Ena od iger naj bi nosila naslov Metroid Prime 4, vendar kaj več o njej za zdaj še ni znanega. Niti datum izida ali kakršnakoli druga podrobnost. Drugače pa je z drugo igro iz serije, naslovljeno Metroid: Samus Returns. Ta bo izšla na ročni igralni konzoli Nintendo 3DS, in sicer že letos septembra. V osnovi gre za neke vrste »remejk« po mnenju nekaterih najboljše igre v seriji, Metroida II, ki je izšel še za prvi Game Boy.

Novi Xbox

Že dolgo se je napovedovalo, da bodo specifikacije novega Xboxa predstavljene na sejmu E3, nič pa se ni vedelo o njegovem imenu in ceni. Kot kaže, se bo imenoval Xbox One X, zanj pa boste morali odšteti 500 ameriških dolarjev oziroma 450 evrov (zelo verjetno bo cena pri nas kar 500 evrov). Cena je zelo visoka, vendar pri Microsoftu verjamejo, da je, glede na specifikacije naprave, upravičena. Podpirala bo namreč ločljivost 4K in uporabljala osemjedrni procesor s frekvenco 2,3 gigaherca in AMD-jevo grafično kartico s kar 12 gigabajti delovnega pomnilnika. Konzola je videti atraktivno, kako uspešno se bo na koncu prodajala, pa bo pokazal čas. Sonyjev PlayStation 4 Pro je namreč zelo konkurenčen in ponuja ogromno odličnih ekskluzivnih iger.

Shadow of the Colossus prihaja na PlayStation 4

Večino tega, kar je Sony pokazal na sejmu, so bile lanskoletne igre. Vendar je ena izmed iger močno izstopala. To je Shadow of the Colossus, ki bo za PlayStation 4 na voljo enkrat prihodnje leto. Kljub temu da gre le za prenovo igre, ki je izšla še na PlayStationu 2, je Sony poskrbel za detajlno preobrazbo in jo opremil s številnimi lastnostmi, ki pritičejo igram na novodobnih igralnih konzolah. Shadow of the Colossus sicer velja za eno najboljših in najizvirnejših iger vseh časov, ki ji marsikdo pripisuje status digitalne umetnine. Zato upamo in se nadejamo, da bo tudi prenovljena različica šla po teh stopinjah in se v zgodovino zapisala z zlatimi črkami.

Igra Anthem razvijalca BioWare je videti vrhunsko

Na tiskovni konferenci, ki jo je gostil EA, je BioWare naznanil izdajo nove igre Anthem, ki je požela veliko zanimanja obiskovalcev. Igra na prvo oceno nekoliko spominja na tretjeosebno večigralsko akcijsko igro Destiny, kjer se v ogromnih odprtih stopnjah v robotskih oblačilih s soigralci borite proti pošastim, lansirali pa naj bi jo enkrat prihodnje leto. Ker pa ni znanega kaj dosti drugega, ne bomo presenečeni, če se njen razvoj še nekoliko zavleče. Več informacij naj bi sicer delili na prihajajočih igričarskih dogodkih, morda že na sejmu Gamescom v Nemčiji, ki je na sporedu konec avgusta.

Monster Hunter prihaja na konzole in računalnike

Priljubljenost akcijske serije Monster Hunter ni pod nobenim vprašajem. Zdaj pa serija sveta pošasti naposled prihaja tudi na sodobne igralne konzole in računalnike. Nova igra Monster Hunter World prinaša razne novosti, med katerimi zelo izstopa izjemna vizualna podoba, prenovljen pa je tudi sistem igranja. Po besedah razvijalcev je njihov fantazijski svet živ ekosistem, ki ga igralci lahko izkoristijo v svoj prid, za razliko od predhodnih naslovov v seriji pa bo v novi igri več poudarka na enoigralski izkušnji (prej je bila to igra sodelovanja dveh).

Ubisoft je obudil Beyond Good & Evil 2

Ljudje so počasi začeli že obupavati nad igro Beyond Good & Evil 2, saj je Ubisoft naznanil nadaljevanje igre iz leta 2003 že pred leti. Vmes so ga potisnili na stran, za nekaj časa tudi prekinili razvoj, zdaj pa so se odločili, da ga ponovno obudijo. Beyond Good & Evil 2 naj bi vseboval spletno komponento, je pa celotna zadeva še zelo v povojih. Ne glede na to pa se zelo veselimo, da Ubisoft ponovno dela na tem projektu.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,