Računalništvo, telefonija
27.08.2017 17:46
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

6 najboljših nosljivih kamer

..Če želite posneti dober vlog, oddajati kakovosten video v živo ali pa le zajeti nepozabne trenutke z nekoliko drugačne perspektive, smo za vas pripravili seznam najboljših nosljivih kamer, s katerimi boste za vedno ovekovečili svoje dogodivščine..
6 najboljših nosljivih kamer
6 najboljših nosljivih kamer

GoPro HERO5 Black

GoProjeva kamera HERO5 Black je v primerjavi s svojimi predhodnicami bolj elegantna, kompaktna, povezljiva in enostavna za upravljanje. Omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti 4K videov in zajemanje fotografij v ločljivosti 12 MP fotografije, z njo pa lahko snemate videe kar 10 metrov pod vodo, in to brez kakršnegakoli zaščitnega etuija. Za vklop in snemanje je dovolj že en sam pritisk na sprožilec, ki opravi obe nalogi naenkrat, HERO5 Black pa lahko upravljate tudi s svojim glasom. Kamere GoPro so uporabnike prepričale predvsem s svojo enostavno uporabo in dobrimi karakteristikami, kar velja tudi za novi model HERO5 Black. Njegova dodatna prednost pred konkurenco pa se skriva tudi v številnih dodatkih, ki omogočajo še več kreativnosti in uporabniško izkušnjo dvignejo na še višjo raven.

Garmin VIRB Ultra 30

Garminova kamera VIRB Ultra 30 vam omogoča, da v tandemu s pametnim telefonom oddajate video v živo prek YouTuba. Zaradi te lastnosti je še posebej uporabna za novinarje, blogerje in vlogerje, oziroma vse, ki se ukvarjajo z digitalnimi mediji. Opremljena je s številnimi senzorji, ki vam med drugim povedo tudi hitrost in razdaljo potovanja. Poleg tega pa zelo kakovosten triosni stabilizator poskrbi za jasno in netresočo sliko. Tako kot pri kameri GoPro lahko tudi pri Garminovi napravi snemate videe v ločljivosti 4K zgolj z uporabo glasovnih ukazov. Garminova kamera premore nekoliko manjši zaslon kot GoPro, vendar je bolj vodotesna. Preživi namreč lahko celo 40 metrov pod vodo. Je pa res, da v primerjavi z GoProjem nima tolikšne izbire dodatkov.

SereneLife Clip-on

Če iščete kamero, ki je nekoliko cenovno dostopnejša, potem je SereneLife prava izbira za vas. SereneLife je na voljo v rdeči, modri, črni in beli barvi, nosite pa jo lahko na majici kot priponko, saj je dovolj majhna in lahka. Za razliko od nekaterih dražjih kamer, s katerimi lahko snemate 4K-videe, SereneLife omogoča »le« snemanje v ločljivosti 1080p (Full HD) in zajemanje fotografij v ločljivosti 12 MP. Zaslon s 4,57-centimetrsko diagonalo omogoča gledanje vsebin za nazaj, povezava Wi-Fi pa omogoča hiter prenos fotografij in videov na pametni telefon. Na žalost SereneLife ni vodoodporna kamera, prav tako ne omogoča spominske razširitve s kartico microSD.

Spectacles

Ta očala ponujajo enega najbolj edinstvenih načinov snemanja videa. Na prvi pogled so videti kot povsem običajna sončna očala, omogočajo kakovostne videoposnetke in imajo izjemno dolgotrajno baterijo. Edina slaba lastnost je, da z njimi ne morete zajemati fotografij, saj omogočajo le snemanje videa. Prednosti na drugi strani pa vključujejo snemanje zelo jasnega in čistega zvoka, možnost snemanja brez uporabe rok in prilagojenost za uporabo na različnih platformah. Na voljo so v različnih barvah, tako si lahko omislite takšna, ki najbolj pašejo vašemu stilu.

TomTom Bandit

Kot je pričakovati od produkta TomTom, kamera Bandit premore vgrajeni GPS, prav tako pa ima vgrajene različne senzorje, ki spremljajo težni pospešek, hitrost, rotacijo in višino. S kamero Bandit sicer lahko snemate videe v ločljivosti 4K in zajemate fotografije v ločljivosti 16 MP. Kamera se polni prek običajnega vhoda USB, baterijo pa lahko tudi odstranite. Vodoodpornost kamere Bandit je primerljiva s prej opisano Garminovo napravo. Glede na to, da kamera Bandit ne ponuja tako široke izbire dodatkov kot na primer GoPro, priporočamo nakup posebnega adapterja, ki naredi kamero kompatibilno z GoPro dodatki.

Mofily YoCam

Kamera YoCam je ena najbolj raznovrstnih nosljivih kamer na tržišču. Tehta vsega 0,05 kilograma in je vodoodporna do 10 metrov globine. YoCam omogoča snemanje 2.7K-videov ter zajemanje fotografij v ločljivosti 8 MP. Pri kameri lahko izbirate med različnimi načini snemanja, na voljo imate precej dodatkov, brez težav pa jo pripnete tudi na nahrbtnik ali karkoli drugega.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več