Računalništvo, telefonija
06.09.2018 06:30
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 najbolj “kul” naprav največjega evropskega sejma tehnologije IFA 2018

7 najbolj "kul" naprav največjega evropskega sejma tehnologije IFA 2018
7 najbolj "kul" naprav največjega evropskega sejma tehnologije IFA 2018

Največji tehnološki sejem v Evropi je odprl svoja vrata in proizvajalci “gadgetov” iz celega sveta so na plano potegnili najbolj “kul” produkte leta. Na naslovni sliki lahko vidimo Beosound Edge, zvočnik, ki ga lahko kotalimo po tleh, proizvod danskega podjetja Bang & Olufsen, ki stane preko $3.700. IFA – ali Internationale Funkausstellung Berlin – se odvija vsako leto konec poletja in je eden največjih sejmov potrošniške elektronike na svetu. Letos se na sejmu predstvljajo velikani kot je Lenovo, podjetja Sennheiser, Bang & Olufsen in mnogi drugi, ki predstavljajo svoje nove produkte kot so prenosniki z dvojnim ekranom, brezžične slušalke in celo zvočnik, ki izgleda kot samostoječe kolo.

Tudi Google se je letos odločil prisostvovati sejmu, na katerem je predstavil najnovejšo verzijo Wera OS operacijskega sistema pametnih ur, ki bo na voljo to jesen. Medtem ko IFA še vedno traja – uradno se zaključi 5. septembra – smo že bili priča številnim zanimivim produktom.

1. TCL je predstavil nov, cenejši BlackBerry pametni telefon Key2 LE

TCL- kitajsko podjetje, ki sestavlja BlackBerry telefone – je v četrtek naznanilo novo napravo BlackBerry Key2 LE, cenejšo verzijo “high-end” telefona BlackBerry Key2, ki je izšel v začetku poletja. Novi telefon je skorajda identičen kot BlackBerry Key 2, z nekaj ključnimi razlikami: lažji okvir, manjša zmogljivost baterije in nekoliko slabša kamera. BlackBerry Key 2 LE je na voljo v treh različnih barvah, njegova osnovna cena pa je $400.

2. Sonyjev novi vodoodporni zvočnik je opremljen z lučjo in Google Assistantom

Vsi tisti, ki iščete kvaliteten, prenosni zvočnik, na voljo imate novi Sonyjev produkt, ki sliši na ime Sony SRS-XB501G.

Novi zvočnik, ki ga je Sony predstavil na letošnjem sejmu IFA, je vodoodporen in hkrati odporen na prašne delce. Opremljen je z lučmi, ki spreminjajo barvo, dodatnim basom in zares vrhunsko kvaliteto zvoka. Sony trdi, da baterija zvočnika zdrži tudi 16 ur poslušanja glasbe. Poleg vsega ima zvočnik vgrajen Google Assistant in gledano v celoti, gre za resnično solidno napravo. Novi Sonyjev zvočnik bo stal $300, na voljo pa bo oktobra.

3. Dansko podjetje Bang & Olufsen je predstavilo Beosound Edge, kotaleči se zvočnik vreden $3.770

Kot smo omenili že zgoraj je dansko avdio podjetje izdalo novi zvočnik s prav posebno obliko. Zvočnik, imenovan Beosound Edge, izgleda kot ogromno, minimalistično kolo. Lahko ga postavimo ob zid v sobi, ali pa ga celo obesimo na zid, ponuja pa nam nekaj zanimivih lastnosti: zaznava našo bližino in se takoj, ko smo blizu razsvetli, s kotaljenjem naprej in nazaj pa lahko dodajamo ali odvzemamo glasnost.

Beosound Edge je kompatibilen z AirPlay 2, Chromecast 2 in Bluetooth povezavo, deluje pa z asistenti Alexa in Google Assistant. Cena zvočnika bo 3.250 eur, na voljo pa bo v sredini novembra.

4. Sennhesier je izdelal par “high-end” brezžičnih slušalk za $300

Sennheiser Momentum True Wireless slušalke bi lahko bile idealna izbira za vse tiste, ki iščejo kvalitetne brezžične slušalke, ki ponujajo vrhunski zvok. Nove slušalke uporabniku omogočajo, da ustrezno združi zvoke iz okolja z zvokom glasbe, prav tako pa omogočajo uporabo glasovnih asistentov Siti in Google Assistant. Med drugim pa so tudi vodoodporne – torej so tudi primerne za uporabo med vadbo.

Sennheiserjeve slušalke True Wireless nudijo samo štiri ure življenjske dobe baterije, vendar jih lahko polnimo v škatlici. Slušalke stanejo $299, na prodaj pa naj bi bile sredi novembra.

5. Skagen je predstavil Falster 2, novo in izboljšano pametno uro z GPS tehnologijo in merilcem srčnega utripa

Skagen je v sredo predstavil novo verzijo pametne ure Falster, ki je izšla v začetku letošnjega leta. Falster 2 izgleda skoraj identično kot predhodni model, vendar ponuja nekaj pomembnih novosti: najbolj pomembna je gotovo GPS tehnologija, merilec srčnega utripa in vodoodpornost. Nova ura je na voljo v štirih različnih barvah, opremljena pa je z nekaj novimi gumbami, ki jih lahko nastavimo po želji. Osnovna cena ure Skagen Falster 2 je $275, vendar za zdaj še ni znano, kdaj bo na voljo.

6. Polaroid OneStep+ je Bluetooth analogna kamera za $160

Polaroid OneStep+ izgleda kot analogna kamera, ker to tudi je, ampak omogoča povezljivost s pametnim telefonom. To pomeni, da lahko v trenutku dobimo želeno fotografijo v fizični obliki, hkrati pa lahko sliko delimo na družbena omrežja in jo uredimo v kompatibilni aplikaciji na telefonu. Nova kamera ima ob sebi še portretno lečo, flash in dodatno baterijo. OneStep+ stane $160 in je že na voljo za nakup.

7. Lenovo Yoga Book C390 ima tako LCD ekran kot E Ink ekran

Lenovo’s Yoga Book C930 je en nenavaden prenosnik: na eni strani ima E Ink ekran, na drugi pa klasičen LCD ekran. Napravo lahko tako kot ostale Yoga Book naprave uporabljamo kot prenosnik, ali pa lahko napravo uporabimo kot tablico. Yoga Book C930 je zelo tanek – 4mm na najtanjši toči – in lahek. Lenovo pravi, da bo baterija držala nekje 10 ur normalne rabe. Naprava, ki bo na voljo septembra, bo stala 999 eur.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XLAB

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področja oddaljenega namizja (ISL Online), avtomatizacije in upravljanja hibridne infrastrukture (XLAB Steampunk) ter umetne inteligence, napredne ... Več

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več