Računalništvo, telefonija
25.07.2016 12:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 stvari, ki jih nikakor ne smete početi med igranjem Pokemon Go (za vaše dobro)

7 stvari, ki jih nikakor ne smete početi med igranjem Pokemon Go (za vaše dobro)
7 stvari, ki jih nikakor ne smete početi med igranjem Pokemon Go (za vaše dobro)

Pokemon Go ni tipična igra, ki jo lahko igrate anonimno, sami, v nekem zasebnem prostoru. Nintendo vas enostavno prisili, da se gibljete, da raziskujete včasih skrivnostne kotičke vaše soseske, za nagrado pa dobite možnost lova najredkejših Pokemon pošasti. Obstaja pozitivna stran in negativna stran. S slednjo smo se ukvarjali v tem članku.

1. Ne pasti v prepad – Z eno besedo: AVČ! 13. julija sta dva mladeniča tako močno “padla” v igro Pokemon Go, da sta dejansko padla skoraj 30 metrov globoko. Encinitas v Kaliforniji je bilo prizorišče šokantnemu dogodku, ko so mimoidoči naleteli na dva mladeniča, ki nepremično ležita – eden na dnu prepada in drugi nekoliko višje. Oba sta bila prepeljana v bolniščnico z sicer manjšimi poškodbami, vendar nauk zgode vseeno je: “Ne lovite Pokemonov preblizu pečinam in prepadom, še posebej, če ste zaužili kakšno enoto alkohola (eden od akterjev naj bi namreč med dogodkom bil pod vplivom alkohola)”!

2. Ne zahajajte na policijo, če imate kartoteko – V Milfordu, v zvezni državi Michigan, je možakar sedel na kolo, se odpeljal na bližnjo policijsko postajo v želji po osvojitvi Pokemon Go telovadnice, vendar naletel na problem. 26-letnik, ki je med drugim v času svojega podviga nosil pidžamo, je pozabil, da ga policija išče zaradi številnih tatvin in vlomov. Tako je namesto, da bi zavladal “policijski Pokemon telovadnici”, postal prebivalec tamkajšnjega zapora, saj so ga takoj ko so ga identificirali tudi aretirali. Smola ali neumnost, to je zdaj vprašanje?

3. Ne vlamljajte v živalski vrt – Pokemon pošasti se nahajajo praktično povsod in tudi živalski vrt ni nobena izjema. Robin Bartholomy in Adrian Crawford iz Toleda v Ohiu, sta zgleda da prepoznala “Pokemon potencial” živalskega vrta in se brez slabe vesti odpravila na lov za redkimi Pokemoni v lokalni živalski vrt. Problem? To sta storila ponoči in nelegalno. Preskočila sta ograjo in v stilu Jamesa Bonda začela z lovom. Seveda so ju kar hitro ujeli in sedaj ju čaka obtožnica za vlom in motenje posesti. Kakšno je njuno mnenje o tem? Pravita, da se zavedata, da dejanje ne spada med najbolj odgovorna, vendar saj veste kako pravijo: Uloviti jih moraš vse!


4. Ko vozite ne igrajte – Kljub temu, da boste največji “car”, če boste ulovili najbolj redke Pokemone, nikar ne počnite tega ko vozite avtomobil ali kakršnokoli drugo prevozno sredstvo. Ravno to pa je tisto, kar je 28-letnik iz New Yorka storil in končal zbližan z drevesom ob cesti. Kljub temu, da voznik ni bil resneje poškodovan, je avto končal v veliko slabšem stanju in sedaj se vprašajmo ali se je splačalo? Je vredno tvegati avto ali celo življenje za katero od sicer “legendarnih” Pokemon pošasti? Verjetno ne kajne? Igranje Pokemon Go je lahko velika distrakcija in zato je potrebno ohraniti trezno glavo in jasno postaviti prioritete.

5. Ne skrunite občutljivih krajev – Če so določena mesta in atrakcije sprejele Pokemon Go kot veliko marketinško priložnost za privabljanje obiskovalcev, nasprotno nekatere lokacije niso najbolj navdušene nad “Pokemon odvisneži”, ki tavajo naokrog s svojimi pametnimi telefoni. Primer slednjih sta recimo “United States Holocaust Memorial Museum” in pokopališče “Arlington National”. Obe lokaciji sta zasledili, da ljudje objavljajo na družbenih omrežjih kako igrajo Pokemon Go na milo rečeno subtilnih lokacijah, z izjemno občutljivo vsebino. Andy Hollinger, vodja komunikacij pri memorialnem muzeju holokavsta je opozoril, da je igranje Pokemon Go igre v prostorih posvečenih žrtvam teh grozodejstev zelo neprimerno.

6. Ne nasedajte pastem – Peščica ljudi je bila deležna oboroženega ropa med igranjem Pokemon Go. Nepridipravi so pustili vabo v določenem PokeStopu in tako privabili potencialne žrtve. Le-te so seveda slepo sledile igri in nič hudega sluteč naletele na past. Štirje mladoletni roparji so bili aretirani, je pa zgodba dober nauk vsem igralcem, posebej pa tistim, ki slepo sledijo želji po Pokemonih. Predvsem je treba paziti ponoči, na nepoznanih lokacijah in navsezadnje spet dva-krat premisliti o tem ali se res splača.

7. Ne kvarite okolja – Z drugimi besedami bi lahko rekli, da ne bodite nemarni. Po svetu se pojavljajo grafiti kot so “Team Mystic” in razni drugi Pokemon izrazi, ki so povsem neškodljivi, vse dokler ne kvarijo okolja, kulturnih spomenikov itd. Takšno početje je otročje in zgolj dokaz lastne stopnje inteligence storilcev, ki pa na srečo ne govorijo v imenu večine. Brez dvoma obstajajo nestrinjanja glede najboljše Pokemon ekipe, vendar pa obstaja strinjanje, da kvaritev okolja ne spada v svet 21. stoletja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več