Računalništvo, telefonija
01.10.2013 13:19

Deli z drugimi:

Share

A.I Watch: Pametna ročna ura in mobilni telefon v enem!

Inovator Damien Douk je na spletnem portalu IndieGoGo pričel zbirati zagonska sredstva za pripravo pametne ročne ure in pametnega mobilnega telefona v enem. V novinca lahko namreč vstavimo telefonsko kartico microSIM in opravljamo klasične telefonske pogovore preko omrežja GSM in 3G.
Pametna ročna ura A.I Watch bi zlahka nadomestila pametni mobilni telefon.
Pametna ročna ura A.I Watch bi zlahka nadomestila pametni mobilni telefon.

Številni strokovnjaki so že na začetku letošnjega leta napovedali, da bo v drugi polovici leta trg poplavljen s pametnimi ročnimi urami, in tako se je dejansko tudi zgodilo. Inovator Damien Douk pa je šel še nekoliko dlje, saj je pripravil posebno ročno uro, ki temelji na osnovi mobilnega operacijskega sistema Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) in ponuja vse »možnosti« pametnega mobilnega telefona. V novinca lahko namreč vstavimo telefonsko kartico microSIM ter opravljamo klasične telefonske pogovore preko omrežja GSM in se povežemo celo v mobilno omrežje 3G. Novost ponuja še navigacijski sistem GPS, brezžično povezavo Wi-Fi, digitalni fotoaparat, zvočnik in mikrofon.

Inovator Damien Douk je pametno ročno uro A.I Watch opremil še z 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,2-gigaherca, sistemskim pomnilnikom kapacitete 512 megabajtov, vgrajenim pomnilnikom s štirimi gigabajti prostora in vgrajeno baterijo kapacitete 500 miliamper ur. Za upravljanje z vsebinami je na voljo na dotik občutljiv zaslon z 1,54-palčno (3,9-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 240 x 240 točk. Novost lahko uporabljamo celo s priročnimi glasovnimi ukazi.

Pametna ročna ura A.I Watch še ni naprodaj, saj inovator Damien Douk zanjo zbira zagonski kapital na portalu IndieGoGo. Za nakup novosti je trenutno potrebno odšteti vsaj preračunanih 206 evrov, projekt pa bo uspešen, če bo skupni znesek naročil presegel vsaj preračunanih 75-tisoč evrov. Več o projektu priprave pametne ročne ure A.I Watch pa si lahko ogledate s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/z37HWK.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več