Računalništvo, telefonija
27.07.2019 08:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?

Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?
Ali je to nov Teslin poltovornjak iz vesolja?

Pri Tesli so že govorili o misterioznem poltovornjaku z dizajnom, katerega bi naj navdahnil »Blade Runner«, zdaj pa so objavili nekaj fotografij, ki so ljubitelje Muskovih vozil še bolj zmedle. Na fotografijah lahko vidimo, kako bi naj vozilo zgledalo, vendar gre trenutno še vedno samo za koncept, ki bi se v končni fazi lahko precej razlikoval od realnega vozila (če to sploh bo).


Teslin glavni izvršni direktor je dvignil veliko prahu, ko je napovedal, da bo Teslin poltovornjak krasil »resnično futuristični, kiber-pankovski Blade Runner« dizajn. Musk ni podal nobenih dodatnih informacij, razen tega, da naj avtomobil »ne bi bil primeren za vsakogar«. S tem, ko je v sklopu predstavitve Modela Y Musk na hitro razkril en del novega poltovornjaka, ni pomagal nikomur oz. je stvari samo dodatno zakompliciral.


Večina ljudi niti ni uspela razbrati, kateri del električnega poltovornjaka je bil prikazan, kar je povzročilo precej dvomov. Številni so skušali razvozlati slike z dodajanjem novih delov, ampak še vedno nimamo potrditve, da je na slikah resnično nov Teslin poltovornjak.


Kasneje je Musk sicer potrdil, da slika kaže sprednjo stran poltovornjaka, kar pa se ne sklada s predhodnimi obrazložitvami in napovedmi. Ljudje so še naprej razmišljali, kako bi umestili vozilo, vendar zdaj lahko vsaj z dovolj veliko gotovostjo ugotovimo, da imamo vsaj približen občutek, kakšno vozilo bi lahko nastalo.

Koncept je delo Justin Duel James (aka Duelj), ki je nekako uspel dodati preostanek koncepta poltovornjaka.


Musk je pred kratkim ponovno v svojem slogu razburkal javnost, saj je napovedal, da bo njihov poltovornjak boljši od Forda F-150, kar se tiče funkcionalnosti kot poltovornjak, hkrati pa bo boljši športni avto kot je Porsche 911. Po zadnjih napovedih bi naj prototip poltovornjaka bil javno razkrit do konca letošnjega leta.


Kakšna bo usoda Teslinega poltovornjaka, trenutno še ni znano. Glede na to, da Tesla razmišlja o e-mobilnosti zelo na široko, torej izven meja klasičnih avtomobilov, bi lahko to pomenilo, da bi pa lahko vseeno dobili pravi električni poltovornjak.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več