Računalništvo, telefonija
31.07.2017 12:46

Deli z drugimi:

Share

Ali lahko Tesla z avtomobilom Model 3 ogrozi prevlado avtomobilskih velikanov?

Tesla Model 3 dejansko pomeni revolucijo na področju električnih vozil!
Tesla Model 3 dejansko pomeni revolucijo na področju električnih vozil!

Ko je prvi mož podjetja Tesla Motors Elon Musk pred desetimi leti napovedal izdelavo cenovno ugodnega električnega avtomobila Tesla Model 3, so le redki verjeli, da mu bo uspelo. S trdim delom je namera vendarle uspela, saj je bila pred kratkim novost dostavljena prvim kupcem. Čeprav gre tu le za skupno 50 vozil, gre za avtomobil, ki naj bi kmalu zavladal svetu.

Električni avtomobil Tesla Model 3 vrednosti preračunanih 29.700 evrov lahko z enim polnjenjem naredi do 350 kilometrov, nekoliko dražja različica v vrednosti preračunanih 37.400 evrov pa lahko z enim polnjenjem naredi kar 500 kilometrov. Armaturna plošča tu praktično nima gumbov, saj avtomobil skoraj v celoti upravljamo preko 38,1-centimetrskega (15-palčnega) zaslona. Električni avtomobil Model 3 se sicer ponaša še s hitrostjo do slabih 250 kilometrov na uro.

Prvi mož podjetja Tesla Motors Elon Musk je sicer priznal, da bo prvih šest mesecev množične proizvodnje električnega avtomobila Tesla Model 3 pravi pekel. To se je sicer že iskazalo pri avtomobilih družin Model S in Model X, kjer je prišlo do zamud v dobavi zaradi težav v proizvodnji in slabe kakovosti izdelave. Elon Musk si ob tem želi, da bo Model 3 bistveno enostavnejši za izdelavo, kar pomeni, da bi se lahko izognili marsikaterim težavam.

Na električni avtomobil Tesla Model 3 trenutno čaka že več kot pol milijona ljudi širom sveta, vsi kupci pa ga po vsej verjetnosti ne bodo prejeli pred koncem leta 2018. Pri tem je treba vzeti v zakup, da so ti kupci zanj že pred časom vplačali polog v višini 1.000 ameriških dolarjev oziroma 1.000 evrov, v primeru odstopa od nakupa pa bodo ta denar seveda dobili vrnjen. Na srečo pa pri podjetju Tesla Motors ocenjujejo, da bo novo vozilo v Evropo prispelo že v začetku leta 2018.

Ali bo Tesla prehitel BMW, Mercedes in Lexus?

Tesla se trenutno sooča z resnimi težavami pri proizvodnji pol milijona električnih vozil Model 3, ki jih morajo proizvesti do konca naslednjega leta. Če mu bo uspelo, bodo proizvedli kar šestkrat več vozil, kot so jih proizvedli leta 2016. To hkrati pomeni, da bi podjetju Tesla Motors v Združenih državah Amerike uspelo prodati več vozil kot podjetja BMW, Mercedes in Lexus.

Vrednost delnic podjetja Tesla Motors višja od podjetji General Motors in Ford

Vrednost delnic podjetja Tesla Motors se je od začetka letošnjega leta povečala že za več kot 54 odstotkov, kar pomeni, da je presegla vrednost delnic podjetji, kot sta na primer General Motors in Ford. S tem je dejansko podjetje Tesla Motors postalo proizvajalec visokokakovostnih vozil, ki si jih lahko privoščijo tudi povsem povprečni kupci. Poleg tega je njihov direktor karizmatična osebnost, ki je hkrati še zabaven in redno komunicira z oboževalci prek Twitterja. Vse je torej na svojem mestu in mnogi verjamejo, da bo podjetju Tesla Motors na koncu vendarle uspelo.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več