Računalništvo, telefonija
30.03.2011 12:00
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Amazon gre v oblake!

Amazon vam ponuja 5GB brezplačnega prostora v oblaku!
Amazon vam ponuja 5GB brezplačnega prostora v oblaku!

Računalništvo v oblaku je v svetu računalništva iz dneva v dan popularnejše in glede na prednosti, ki jih ponuja, ta podatek ne preseneča niti za trenutek. Ena izmed teh prednosti je seveda dostop do naših datotek kjerkoli in kadarkoli, zaradi česar je ponudnikov teh storitev iz dneva v dan več.

Mednje lahko sedaj prištevamo tudi Amazon, ki je predstavil Cloud Drive in Cloud Player, s katerim se namerajo postaviti po robu storitvi Google Music, ki je zaenkrat še v fazi internega testiranja in bo na voljo v maju, naposled pa tudi Applovi oblačni pogruntavščini, ki bo na voljo šele v jeseni.

Kakorkoli že, Amazon z Cloud Drive želi svojim uporabnikom ponuditi oblačno shranjevanje fotografij, filmov in nenazadnje tudi glasbenih datotek. Za brezplačno uporabo je na voljo pet gigabajtov prostora, medtem ko je za več prostora potrebno plačati. Amazon bo tako za letno uporabo 20 GB zakupljenega prostora zaračunal 20 usd, za 50 GB 50 usd in tako naprej, vse tja do enega terabajta (1000 usd letno), kamor je postavljena omejitev.

Tukaj velja še omeniti, da bo ob nakupu kateregakoli glasbenega albuma v trgovini Amazon ta avtomatsko sinhroniziran v uporabnikov Cloud Drive račun, obenem pa bo kucem dodeljenih še 20 GB brezplačnega prostora za eno leto.

Na drugi strani pa imamo še Cloud Player, ki bo uporabnikom omogočal, da bodo glasbo, ki so jo sinhronizirali na svoj račun Cloud Drive račun, lahko poslušali tako na računalniku, preko brskalnika (Internet Explorer 8 (ali novejši), Firefox 3.5 (ali novejši), Chrome in Safari), kot tudi na mobilnikih Android, pod pogojem, da bo na njih nameščena zahtevana aplikacija.

Cloud Drive lahko na povezavi http://goo.gl/7mZXi preizkusite nemudoma, medtem ko je Cloud Player zaenkrat na voljo le »preko luže«.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več