Računalništvo, telefonija
07.07.2018 12:48

Deli z drugimi:

Share

Amazon odpira svojo drugo “grab-and-go” trgovino

Amazon odpira svojo drugo "grab-and-go" trgovino
Amazon odpira svojo drugo "grab-and-go" trgovino

Amazon v prihajajočih se mesecih odpira svojo drugo “grab-and-go” trgovino, ki naj bi po pisanju portala Digital Trends bila večja in še bolj moderna od prve. Amazon Go omogoča kupcem, da se prosto sprehajajo po trgovini, na koncu pa jim ni potrebno čakati v dolgih vrstah na blagajnah, temveč enostavno oddije iz trgovine. Kamere in senzorji, ki so postavljeni po celotni trgovini avtomatsko spremljajo gibanje in nakupe kupcev ter jim avtomatsko tudi izstavijo račun.

Nova trgovina Amazon Go bo locirana v Madison Centru v Seattlu, domačem mestu Amazona. GeekWire je v torek poročal, da bo nova trgovina postavljena le dober kilometer stran od prve lokacije, ki se je odprla letos januarja. Zakaj odločitev, da Amazon postavi trgovini tako blizu?, ni znano.

“Zelo smo navdušeni, da Amazon Go prihaja na 5. avenijo v Seattlu”, so zapisali v izjavi za javnost pri Amazonu, hkrati pa so potrdili, da bo uradna otvoritev dotične trgovine jeseni letos. Dokumenti, do katerih so se dokopali pri GeekWire-ju, kažejo, da bo druga trgovina precej večja od prve. V bistvu bo 2-krat večja, saj naj bi Amazon močno razširil asortiman izdelkov, ki jih bo ponujal v svojih trgovinah.

V maju je Amazon poleg tega potrdil, da načrtuje trgovine v San Franciscu in Chicagu, niso pa želeli razkriti nobenih dodatnih podrobnosti in datumov. Dovoljenja bi naj v obeh mestih bila že urejena, in sicer bo ena trgovina v Chicagu Loop okrožju, medtem ko bo trg Union Square gostil trgovino v San Franciscu. Glede na to, da so ljudje kar dobro sprejeli trgovino v Seattlu, lahko brez dvoma pričakujemo vsaj podoben, če ne še boljši odziv v Chicagu in San Franciscu. Do konca letošnjega leta bi naj v ZDA na novo nastalo kar 6 Amazon Go trgovin, s čimer bi Amazon dosegel zastavljene cilje, ki si jih je postavil pred začetko projekta.

Tehnologija v trgovinah deluje dobro in vse te napovedi glede širjenja verige to samo potrjujejo. Pri Amazonu so kot kaže zadovoljni z izkupičkom, kar je pri takšnih zares revolucionarnih idejah prava redkost. V času testiranja, če se spomnimo, je prišlo do kar nekaj težav v trgovinah, kajti na trenutke niso delali senzorji, kupcem so se izdajali napačni računi in kazalo je, da Amazon ne bo uspel izpeljati projekta tako kot si je zamislil na začetku.

Zdaj poteka vse po načrtih in te “high-tech” trgovine delujejo zelo preprosto. Vse kar moramo narediti, če želimo nakupovati v Amazon Go trgovinah je, da skeniramo našo Amazon Go aplikacijo, ko vstopimo v trgovino. Po tem prosto izbiramo izdelke in jih polagamo v nakupovalno košarico. Sistem je narejen celo tako, da zazna, kdaj položimo določen izdelek nazaj na mesto, kjer smo ga vzeli.

Interes za te “grab-and-go” trgovine močno narašča in se širi na druga podjetja. Prejšnji mesec je na plano prišla novica, da naj bi tudi Microsoft razvijal podobno tehnologijo in da naj bi se že pogovarjali z Walmartom o implementaciji tehnolgije v njihovih trgovinah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več