Računalništvo, telefonija
23.02.2019 10:51

Deli z drugimi:

Share

Amazon vlaga v srednje šole

Amazon bo v okviru pobude Future Engineer skupno financiral izobraževanje s področja IT programov v skupno 2.000 ameriških srednjih šolah.
Amazon bo v okviru pobude Future Engineer skupno financiral izobraževanje s področja IT programov v skupno 2.000 ameriških srednjih šolah.

Ne glede na to, ali govorimo o delovnem okolju v podjetjih ali delovnem učnem okolju v šolah, trenutni trendi in navsezadnje tudi raziskave strmijo k temu, da delovno okolje spodbuja ustvarjalnost, sodelovanje in inovativnost. Ker pa je za to potreben denar, mnoge srednje šole v Združenih državah Amerike si tega preprosto ne morajo privoščiti. Na srečo so pri podjetju Amazon sprejeli odločitev, da bodo vlagali v izobraževanje, in sicer v okviru projekta oziroma pobude Future Engineer. V okviru te iniciative bodo namreč uvedli financiranje izobraževalnih IT programov, ki se izvajajo v ameriških srednjih šolah, in sicer v prav vseh zveznih državah Združenih držav Amerike.

V okviru pobude Future Engineer bo podjetje Amazon vključilo več kot 100 tisoč dijakov, pri čemer bo 100 najboljših učencev prejelo štiriletno štipendijo v vrednosti preračunanih 8.817 evrov. Spletni trgovski velikan bo z denarjem financiral učne programe, usposabljanje učiteljev, ustvarjanje digitalnih vsebin ter zagotavljal spletno podporo v živo za študente in učitelje. Učenci bodo ob tem pridobili celo dostop do storitve AWS Educate, ki se izobraževanje izvaja v okviru računalništva v oblaku.

Amazon bo v okviru pobude Future Engineer skupno financiral izobraževanje s področja IT programov v skupno 2.000 ameriških srednjih šolah. Tovrstno izobraževanje bi seveda koristilo tudi našim dijakom, saj so ti še vedno premalo izpostavljeni najnovejšim tehnologijam.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več