Računalništvo, telefonija
17.03.2019 11:14

Deli z drugimi:

Share

Američani nepričakovano začeli tržiti omrežja 5G

Američanom bo komercialno omrežje 5G na voljo od 11. aprila.
Američanom bo komercialno omrežje 5G na voljo od 11. aprila.

O prihajajočem mobilnem omrežju 5G se govori že dalj časa, saj bo uporabnikom prinesel številne prednosti, predvsem v obliki hitrejšega prenosa podatkov. Od tega bodo imeli veliko koristi seveda tudi ponudniki storitev, saj bodo ti lahko ponujali storitve, ki so sedaj dosegljive le uporabnikom klasičnega dostopa do svetovnega spleta. To je tudi razlog, zakaj giganti na področju mobilne telefonije, vključno s ponudniki, hitijo s pripravami rešitev, ki bodo zagotovile podporo za mobilno omrežje 5G, ki naj bi v vseh večjih mestih širom sveta zaživelo v polnem teku še pred koncem letošnjega leta.

Med vsemi ponudniki storitev mobilne telefonije pa je trenutno zdaleč najbolj aktivno podjetje Verizon, saj je uporabnikom v ameriških velemestih Chicago in Minneapolis ponudilo v prodajo tako pametne mobilne telefone združljive z mobilnim omrežjem 5G kot tudi naročniške pakete za to omrežje. Uporabnikom je trenutno na voljo modem za pametni mobilni telefon Motorola Moto Z3, ob tem pa jim je na voljo tudi paket, ki omogoča neomejen dostop do omrežja 5G. Za dodatek 5G Moto Mod morajo kupci odšteti preračunanih 44 evrov, medtem ko mesečna naročnina za novo mobilno omrežje znaša preračunanih 8,8 evrov.

Pri tem velja še omeniti, da je za uporabnike uporaba omrežja 5G za prve tri mesece brezplačna. Dodatek Moto Mod za pametni mobilni telefon Motorola Moto Z3 pa je dejansko zaščitni etui, ki ima tako vgrajen modem za dostop do omrežja 5G kot tudi baterijo zmogljivosti 2.000 miliamper ur. Kupci bodo opremo prejeli 11. aprila letos, kot bo komercialno na voljo tudi omrežje 5G.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888